renaulteuropa
Hectopat
Windows 10 ve Windows 7'yi aynı anda kullanmak istiyorum. Böyle bir şey mümkün mü? Yorumlarınızı bekliyorum.
Windows 10 ve Windows 7'yi aynı anda kullanmak istiyorum. Böyle bir şey mümkün mü? Yorumlarınızı bekliyorum.
Böyle bir şey mümkün ama bunun yerine Linux kur daha mantıklı (7 yerine)
Dual Boot yapabilirsiniz.
İlk önce diskini iki ayrı işletim sistemi kullanabilmek için ikiye bölmen lazım.
Eğer zaten yerel disk C dışında D: Gibi başka bir sürücü var ise oradaki dosyaları silmen gerekebilir, yedekle.
Daha önceden ayrılmış bir diskin yok ise her şeyi silmen gerekecek, harici bir diske kopyala.
Win 10 kuruluysa Win 7 yüklemek için USB hazırla(Win 7 kuruluysa tam tersi.)
Windows yükleme ekranında yükseltme değil özel kısmını seç ve her şeyi sil. Sonra yeni kımına tıklayarak istediğin boyutlarda diskini bölerek ikiye ayır. (Yedek sürücün varsa yedek sürücü sil ve direk içine kur. Bu kadar.)
Yedek sürücün yoksa devamını oku:
İlk önce ikiye ayırdığın sürücülerden birine Windows'u yükle daha sonra istediğin diğer işletim sistemi.
İçin başka bir yükleme USB'si oluştur ve aynı adımları yedek sürücün varmışcasına uygula.
F9 ya da ESC tuşuna art arda basarak gir(olmazsa BIOS için gerekli tuşu bul)
Sekmeler arasında dolaşarak sadece Boot yazısı ve sürücülerin gözüktüğü kısmı ara.
Daha sonra büyük ihtimalle aşağıda yazacak talimatlar doğrultusunda USB sürücüyü en yukarıya taşı.
Değişiklikleri kaydet ve çık. (Eğer olmuyorsa yükleme medyanda sıkıntı olabilir.)
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.