HP 15S-FQ2045NT için RAM yükseltmesi

Bütçe
3700
BIOS sisteminde USB yapıyordum bir türlü geçmiyordu ben de başka bir yöntem izledim, bu problem belki siz yaşamazsınız yaşanırsa da bana dönüş yaparsınız yardımcı olurum.
Extra depolama bakmadım hocam (çıkan RAM bu sade 16 GB desteklediği için kendi RAM'ini boşa bıraktım, çektim sizin için)

Hocam bu bilgisayara UC adet NVMe. SSD denememe ragmen Windows kuramadim. Hdiski bir turlu gostereedim. Rufus'la Windows UEFI'yi GPT olarak olusturmama ragmen hangi yolla kurdunuz. Ben baska ortamda NVMe. SSD he Windows kurdum sonra laptopa geri taktim yine gormedi... Lütfen yardım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
bana geldi hocam PLASTİK bir yapısı ben 16 gb çevirdim şuan destekliyor sistem çok iyi hızlı stabil kasa dan çalmışlar daha çok ama işlemtim sistemi kurmak bu işi bilmiyorsanız zulüm fakat elinde sonunda atılıyor format
Hocam bana da yardım eder misin atamadım ,daha doğrusu içindeki SSD depolamayi görmüyor sürücü. Bulamıyor
Hocam bu bilgisayara UC adet NVMe. SSD denememe ragmen Windows kuramadim. Hdiski bir turlu gostereedim. Rufus'la Windows UEFI'yi GPT olarak olusturmama ragmen hangi yolla kurdunuz. Ben baska ortamda NVMe. SSD he Windows kurdum sonra laptopa geri taktim yine gormedi... Lütfen yardım.
Hocam kurabildiniz mı aynı duru bende der var SSD görmüyor sistem
 
hocam geç gördüm kusura bakmayın ! instagramdan yazın bana : bbarisutlu

Çözdüm hocam diğerlerine de yardımcı olması adına ,
Öncelikle sorun HP alakalı ben freedosa yazılım daha öncede attım.

Öncelikle öyle problemli bir cihaz ki mousepad bile çalışmıyor. bu sebeple 2 tane olan usn çıkışı birine kablosuz mouse ayırıyorsunuz. Elinizde tek bir port kalıyor.
1- öncelikle bilkgisayar modelinize göre hp gidip Depolama kısmınddan gerekli yazılım olan intel solid .. diye devam eden yazılımı indirin.
2- İndirdiğiniz dosyayı bir klasöre alın mesela 1 olsun adı. ve ayrıyeten bu dosyayı 2 diye bir klasöre program yüklüyormuş gibi yükleyin.
3- Windows kurulum usb içine bu iki klasörü atın (hiçbir sorun olmuyor denedim, Bilgisayarın harici tek bir çıkışı var oda type-C type-c çıkışlı usb dende yapabilirsiniz ama gerek yok bu şekilde de oluyor.
4-Normal kurulum süreci devam ediyoruz ve en sonunda hiçbir depolama birimi bulunamıyor o kısımda gözat diyoruz. Ve windows kurulum usb içinde 1 ve 2 klasörlerinin içine girin birinde yükleme dosyası çıkacak önünüze onu seçtiğinizde load diyerek gerekli olan yazılımı bilgisayara yüklüyorsunuz. Devamında Bilgisayar depolama alanları görünüyor.

Ve probleminiz çözülüyor. Örnek yabancı bir sitede temsili fotoraflar var onları da atayım.

Şunuda belirteyim hakikaten hiçbir donanım yüklü değil windows kurulduktan sonra Telefonunuz usb kabloyla bağlayıp usb thtreting diyerek internete bağlayıp wifi yazılımını yüklemeniz gerekli , ya da Bİr usb modemle bağlanabilirsiniz. wifi yazılım kurulduktan sonra hp destek inidiip gereki yazılımları kurdurun. Yada esay drive vb donanım yazılımları bulup indiren programı kurarsınız.

Bikgisayar kesinlikle fiyatına göre alınabilir düzeyde dahili tümleşik ekran kartı nispeten mx150 ayarında ve bu fiyata fazlasıyla yeterli.

İşlemcisi 4ghz bandında çalışıyor bu gerçekten muazzam zamanla güncellemeler yapılır ve stabil hale gelir daha da oturur bu fiyata dolar 8.5 ken mühendislik öğrencileri bile alabilir.
 
Son düzenleme:
kısa bir yöntem daha var sökün laptop u ssd başka bir kasada takın formatlayın düzelir içini açtım garanti bozulur diye endişe edeceklere sesleniyorum ,yapacak bişey yok ama malesef zaten bu sisteme 4 gb ram az yükseltmek gerekli 16 gb kadar destekliyor
 
kısa bir yöntem daha var sökün laptop u ssd başka bir kasada takın formatlayın düzelir içini açtım garanti bozulur diye endişe edeceklere sesleniyorum ,yapacak bişey yok ama malesef zaten bu sisteme 4 gb ram az yükseltmek gerekli 16 gb kadar destekliyor.
çok basitçe anlattım. Arkasını açmayı gerektirmeyecek şekilde, ama 4gb yetmeyecek tabiyki onu artırabilirsiniz. Haricinde öneririm porblemle karşılaşan olursa yazı dönerm buradan.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı