HP 250 G6 için SSD yükseltmesi

CANAVAR ABİ

Hectopat
Katılım
14 Ekim 2020
Mesajlar
40
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba HP 250 G6 model laptopa takabileceğim 1000TL-1500TL arası yüksek okuma hızlı SSD önerebilir misiniz?
Teknik özellikler;
Intel Core i3-7020U
4 GB DDR4 RAM.
AMD Radeon 520 2 GB harici grafik kartı.
Intel HD Graphics 620 dahili grafik.
Ürün linki:
 

Samsung 870 EVO 250GB 560mb-530mb/s​

*** Fiyat/Performans anlamında bundan daha iyisini bulabileceğini sanmıyorum. 650-750 TL arasında bulabilirsin. Yüksek okuma hızı araman bence yanlış zira alınabilecek SSD'lerin aşağı yukarı hepsi aynı hızlarda. Asıl önemli olan mevcut hızını ne kadar kullanımla muhafaza edebileceği. Kullanıldıkça yavaşlayacak. Öyle yavaşlarki Ferrari diye aldığın SSD Zamanla Hacı Murat'ı geçemez hale gelir. *** Önemli bir nokta daha: SSD'nin kaç GB olduğu hız konusunu da etkiler. 250 GB aldığında iki yıl sonra yavaşlamaya başlarsa 500 GB aldığında dört yıl sonra yavaşlamaya başlar. Tabii bu süreler senin HDD'yi ne kadar kullandığına göre değişir. ( Hacı Murat konusunu biraz abarttım ama Flash bellekleri düşün, yeni iken 30mb/s, doldur boşalt yapmışsan 2mb/s, 5mb/s)​

 
Son düzenleme:

Samsung 870 EVO 250GB 560mb-530mb/s​

*** Fiyat/Performans anlamında bundan daha iyisini bulabileceğini sanmıyorum. 650-750 TL arasında bulabilirsin. Yüksek okuma hızı araman bence yanlış zira alınabilecek SSD'lerin aşağı yukarı hepsi aynı hızlarda. Asıl önemli olan mevcut hızını ne kadar kullanımla muhafaza edebileceği. Kullanıldıkça yavaşlayacak. Öyle yavaşlarki Ferrari diye aldığın SSD zamanla hacı Murat'ı geçemez hale gelir. *** önemli bir nokta daha: SSD'nin kaç GB olduğu hız konusunu da etkiler. 250 GB aldığında iki yıl sonra yavaşlamaya başlarsa 500 GB aldığında dört yıl sonra yavaşlamaya başlar. Tabii bu süreler senin HDD'yi ne kadar kullandığına göre değişir. ( hacı Murat konusunu biraz abarttım ama flash bellekleri düşün, yeni iken 30mb/s, doldur boşalt yapmışsan 2mb/s, 5mb/s)​


Baktığım kadarıyla desteklenen SSD M.2 SATA ama bu ürün SATA 3
 
Aslında hangi ssd pc ne uyar diye bakmadım. Uygun ssdler arasında seçim yaparken hız konusunu baz almamalısın. Marka önemlidir ve markadan daha önemli olan şey ise o markanın hangi serisi olduğudur. Yani Western Digital hdd ama yeşil seri mi? mavi seri mi? kırmızı seri mi? siyah seri mi? ( En alt kaliteden en üst kaliteye doğru sıralama yaptım.) Her markanın iyi ve kötü serileri var.
**** Farklı bir örnek lenovo marka pc nin idepad serisi ile thinkpad serisi ARASINDA DAĞLARRRRR kadar fark vardır. Thinkpad serisi bir pc alabileceğin en iyi pc dir ve torununa bile miras bırakabilirsin desem biraz abartmış olurum. İdeapad serisi ise, eh işte. 3-5 sene gider.
Not: Şimdi baktım. Linkte gördüğüm kadarı ile senin harddisk eski tip standart harddisk. Yukarıdaki SSD senin pc ne olur. Eski harddiskini de 2. harddisk olarak DVD yazıcının yuvasına takabilirsin.
 
Son düzenleme:
Aslında hangi SSD PC ne uyar diye bakmadım. Uygun SSD'ler arasında seçim yaparken hız konusunu baz almamalısın. Marka önemlidir ve markadan daha önemli olan şey ise o markanın hangi serisi olduğudur. Yani Western Digital HDD ama yeşil seri mi? Mavi seri mi? Kırmızı seri mi? Siyah seri mi? ( en alt kaliteden en üst kaliteye doğru sıralama yaptım.) Her markanın iyi ve kötü serileri var.

Aslında hangi SSD PC ne uyar diye bakmadım. Uygun SSD'ler arasında seçim yaparken hız konusunu baz almamalısın. Marka önemlidir ve markadan daha önemli olan şey ise o markanın hangi serisi olduğudur. Yani Western Digital HDD ama yeşil seri mi? Mavi seri mi? Kırmızı seri mi? Siyah seri mi? ( en alt kaliteden en üst kaliteye doğru sıralama yaptım.) Her markanın iyi ve kötü serileri var.
**** Farklı bir örnek Lenovo marka PC'nin Ideapad serisi ile Thinkpad serisi arasında dağlarrrrr kadar fark vardır. Thinkpad serisi bir PC alabileceğin en iyi PCdir ve torununa bile miras bırakabilirsin desem biraz abartmış olurum. Ideapad serisi ise, eh işte. 3-5 sene gider.
Not: Şimdi baktım. Linkte gördüğüm kadarı ile senin hard disk eski tip standart hard disk. Yukarıdaki SSD senin PC ne olur? Eski hard diskini de 2. hard disk olarak DVD yazıcının yuvasına takabilirsin.

Yani bir tık abartmış olursun Thinkpad X240 var bende çalışması falan güzel hızlı da oyun oynamak için asla kullanılmaz M&B Warband bile 60 FPS anca oda orta grafik ayarlarında
PC'de sitede belirtilenin haricinde bir M.2 SSD yuvası bulunuyor donanımhaber kaynağından baktığım kadarıyla M.2 SATA SSD uygunmuş ama ben internetten baktıklarım arasında hangisinin olduğunu anlayamadım.
*Acaba İtopya'ya gitsem bana bu konuda yardımcı olabilirler mi?
 
Valla bu konuda bana güvenme ama eğer M.2 SATA SSD yuvası var ise alacağın her M2 sata ssd nin uyacağına kendi adıma eminim. Bu durumda eski hdd ni de sökmen gerekmez.
M2 ssd değilde yukarıdaki tipte ssd alırsan ancak ve ancak bilgisayarının üstündeki harddiski söküp onun yerine takabilirsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı