Çözüldü HP 4540S macOS Sierra Ekran Kartının Düşük Görünmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

aufuk1

Kilopat
Daha fazla  
Aşağıdaki adreste ekran kartı özellikleri yazan, HP 4540s (C4Z15EA#AB8), Intel HD4000 dahili ekran kartım Yosemite üzerinde 1024 MB görünürken, Sierra kurunca 1536 MB görünüyor. Forumda bir çok yazıda 2048 MB gördüğü yazılıyor ama bunu nereden nasıl sağlarım? 1 GB mi yoksa 2 GB mi buna da emin olamadım. macOS Sierra sistemin 2048 MB görmesi için ne yapabilirim sizce? Yoksa 1024 MB mi Yosemite üzerinde göründüğü gibi? Anlaşıldığı üzere bu konuda kafam oldukça karışık :)
Clover info.plist içinde "platform-id 0x01660003" olarak yazılı.
Sistem raporu:
  • Yonga Ailesi Modeli: Intel HD Graphics 4000
  • Tür: GPU
  • Yol: Yerleşik
  • VRAM (Dinamik, Maks.): 1536 MB
  • Satıcı: Intel (0x8086)
  • Aygıt Kimliği: 0x0166
  • Revizyon Kimliği: 0x0009
  • Metal: Destekleniyor
Intel(R) HD Graphics 4000 driver free download for windows - Hewlett-Packard - HP ProBook 4540s (C4Z15EA#AB8)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bencede yeterli RAM miktarı fakat adobe programlarında GPU kullanımı pasif görünüyor. Bu nedenle tanımlamaları doğru yapmak istiyorum, ekte ekran resmini ekliyorum.
detay.png

Adobe photoshop kasıyor bazen. Adobe indesign program penceresinin üzerinde de çevresi beyaz çizgili içi boş alanlar oluşuyor bazen.

AppleIntelFramebufferAzul.kext ve AppleIntelFramebufferCapri.kext var S/L/E içinde, onları EFI kext klasörüne kopyalamayı denedim fakat birşey değişmedi.

Malesef işe yaramadı. Fakat bu esnada IntelGraphicsFixup.kext buldum ve bilgisayar açılırken arka arkaya çıkan 2 ayrı elma logolu loader arasında geçiş yaparken oluşan bozulma düzeldi. Biraz daha araştırayım ben.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı