Çözüldü HP 500B MT kasada BIOS "wait" yazısında kalıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Erdem37

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
intel core i7-4770 - intel hd graphics 4600 - rx 6400 4 gb Low profile -16gb ram 1600mhz - 480 gb ssd - 320 gb harddisk
Merhaba değerli hocalarım. Elimde HP 500b mt model bir kasa var. Bugün BIOS sürümünü flash bellegi önyüklenebilir hale getirip en son sürüme çıkarmıştım sürüm 6.10. daha sonra bilgisayarı kapat aç yaptıktan sonra BIOS'a girmeye çalıştım ama girince siyah bir ekranda "wait..." yazısı vardı sadece belli bir süre bekledim ama hala aynı yazi vardı. Bunu nasıl çözebilirim?
Hatanın fotografı bu:

Brick olsa Windows gelmezdi. Bence BIOS farklı ekran girişi seçiyor bundan BIOS kısmını ekrana vermiyor. Yani DVI ile açılır diye düşünüyorum.

Hocam BIOS guncelledikten sonra bir de BIOS açma tuşu değişti önceden F10 iken F1 oldu bu normal mi?

Çözüm
Sağ olun hocam sorunum çözüldü.

Hocm hayırlı günler aynı PC bende var HP500b mt bununla ilgili konu açmnışsınız ama mesaj yazma yetkim yok bu PC de bildiğiniz üzere 2 RAM slotu var bu slota şu aşağıdakı RAM'den alsam 2 adet 8 GB olarak kullanılırmı bir de sizin önerdiğiniz RAM var mıdır? Teşekkürler

Hocam işlemciniz nedir? Ve hocam araştırdım ve yüksek ihtimalle linkini verdiğiniz ramin düzgün çalışması lazım tam ihtimal veremiyorum çünkü bu hp 500b mt öyle bilgisayar ki genellikle kafasına göre hareket ediyor şimdiden ram hayırlı olsun hocam sizden rica etsem verdiğiniz linkten rami alıp denedikten sonra çalışıp çalışmadığını yazarmısınız çalışırsa bu bilgisayara sahip başka arkadaşım var oda 4gb ram kullanıyor onun için mükemmel olur

Son düzenleme:
hocam bu pc bende de var şu an 2x2 top: 4gb ram takılı işlemci olarak q9550 taktım ekran kartı olarak da msi r7 240 2gb takılı şu an için yetiyor, bi adamda görmüştüm 8 gb takmıştı ama ddr 2 mi ddr 3 mü olduğundan emin değilim ayırca benim bildiğim bu pc bios 6.05 di, 6.10 yaptım ikisi arasında sanki az da olsa fark var gibi geldi (performans ) bana biosta , ram konusunda ise denemek lazım ddr3 4 gb çünkü artık yetmiyor 8 gb oluyorsa süper olur

ha bide ek olarak 6.10 bios ta q9550 yi taktım 6.05 te çalışırmı tam emin değilim bi yerden duyduğum için 6.10 yaptım ondan sonra taktım

Hocam sizde 6.10 çalıyor mu? Ben 6.10 yüklediğim zaman BIOS bozulmuştu.
Ve hocam buradaki diğer hocamı bekliyorum eğer Trendyol'dan aldığı RAM çalışırsa hem arkadaşıma önereceğim hem de sizde öğrenmiş olacaksınız eğer yapabilirsem yaptığım HP 500b mt rehberine ekleyeceğim verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Bu arada hocam 6.10'dan sonra Q9650 çalıştımı ve anakartınız 2A8ch mi 2A8C mi?

hocam anakart 2A8C Foxconn bende 6.10 şöyle yaptım
youtube dan hp için video ararken hp için 6.10 bios diye bi video görüdm şu anaradım bulamadım onu indirdim setup.exe idi sonra kurdum ama baktım pc açılmıyor yani ekran siyah bi tane imleç var sadece o yanıp sönüyor , sonra dedim aha gitti pc , biraz kurcaladım bu bizim hp500b nin recovery bölümü var(bendeki orijinal üstündeki harddisk) biosta oraya girdim orada başlangıç onarma mı ne vardı öyle bişeyler ona bastım ok dedim baktım pc açıldı direkt dxdiag dan baktım 6.10 olmuş ha bide biosu upgrade ederken sistem win 7 ultimate 64x bit idi daha dün win 10 yaptım baktım artık olmuyor, foto koydum bide o üstteki profil de benim hp123 win 7 de kaldı win 10 geçince unuttum maili şifreyi :d o orada kaldı şuan araştırıyorum olursa 2x4 8 ram yapmaya çalışacağım

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    7,7 KB · Görüntüleme: 19
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…