Çözüldü HP 500B MT kasada BIOS "wait" yazısında kalıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Erdem37

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
intel core i7-4770 - intel hd graphics 4600 - rx 6400 4 gb Low profile -16gb ram 1600mhz - 480 gb ssd - 320 gb harddisk
Merhaba değerli hocalarım. Elimde HP 500b mt model bir kasa var. Bugün BIOS sürümünü flash bellegi önyüklenebilir hale getirip en son sürüme çıkarmıştım sürüm 6.10. daha sonra bilgisayarı kapat aç yaptıktan sonra BIOS'a girmeye çalıştım ama girince siyah bir ekranda "wait..." yazısı vardı sadece belli bir süre bekledim ama hala aynı yazi vardı. Bunu nasıl çözebilirim?
Hatanın fotografı bu:

20231203_001326.jpg

Hocam anakart 2A8C Foxconn bende 6.10 şöyle yaptım.
YouTube'dan HP için video ararken HP için 6.10 BIOS diye bir video görüdm şu anaradım bulamadım onu indirdim setup.exe idi sonra kurdum ama baktım PC açılmıyor yani ekran siyah bir tane imleç var sadece o yanıp sönüyor, sonra dedim aha gitti PC, biraz kurcaladım bu bizim HP500bnin recovery bölümü var(bendeki orijinal üstündeki hard disk) BIOS'ta oraya girdim orada başlangıç onarma mı ne vardı öyle bir şeyler ona bastım ok dedim baktım PC açıldı direkt DxDiag'dan baktım 6.10 olmuş ha bir de BIOS'u upgrade ederken sistem Windows 7 Ultimate 64X bit idi daha dün Windows 10 yaptım baktım artık olmuyor, fotoğraf koydum bir de o üstteki profil de benim HP123 Windows 7 de kaldı Windows 10 geçince unuttum maili şifreyi :d o orada kaldı şu an araştırıyorum olursa 2x4 8 RAM yapmaya çalışacağım.

Hocam bizimki orijinal değil artık biz disk değiştirdik hocam sizden istesem bana 6.10 kurduğunuz BIOS'u bulup atabilir misiniz lütfen ben arkadaşımın BIOS'unu 6. 10 yaparken afudos falan kullanmıştım tahminimce afudos bozdu BIOS'u.

Hocam bizimki orijinal değil artık biz disk değiştirdik hocam sizden istesem bana 6.10 kurduğunuz BIOS'u bulup atabilir misiniz lütfen ben arkadaşımın BIOS'unu 6. 10 yaparken afudos falan kullanmıştım tahminimce afudos bozdu BIOS'u.
hocam aradım ama o videoyu bulamadım, setup.exe idi .
video ya silinmiş yada karşıma çıkmıyor ama ram le ilgili şöyle bir başlık buldum

800 mhz işlemci ile sadece 8 gb top ram olur yazıyor ama , başka bi forumda adamda xeon işlemci ile 8gb ram yapmıştı E5450 ama xeonun frekansı 1333mhz nası oluyor anlamadım
kısaca ya ddr 2 ile 8 yapıyorlar yada ddr3 ile maks 4 ama , yine araştırdığımda adam 6 gb takmıştı ddr3 4 gb + ddr3 2 gb, bu anakartta piyasadaki tüm ddr2 ddr3 ramleri alıp teker teker deneyip hangisi oluyor diye denemek lzm :d...

hocam uzun uğraşlar sonucu buldum sonunda bu video da açıklamadaki linkten indirmiştim
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-07-29 111249.png
    Ekran görüntüsü 2024-07-29 111249.png
    224,8 KB · Görüntüleme: 32
  • Ekran görüntüsü 2024-07-29 111309.png
    Ekran görüntüsü 2024-07-29 111309.png
    1,8 MB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
Hocam aradım ama o videoyu bulamadım, setup.exe idi.
Video ya silinmiş ya da karşıma çıkmıyor ama RAM'le ilgili şöyle bir başlık buldum.

800 MHz işlemci ile sadece 8 GB top RAM olur yazıyor ama, başka bir forumda adamda Xeon işlemci ile 8 GB RAM yapmıştı E5450 ama Xeon'un frekansı 1333MHz nasıl oluyor anlamadım.
Kısaca ya DDR 2 ile 8 yapıyorlar ya da DDR3 ile maksimum 4 ama, yine araştırdığımda adam 6 GB takmıştı DDR3 4 GB + DDR3 2 GB, bu anakartta piyasadaki tüm DDR2 DDR3 RAM'leri alıp teker teker deneyip hangisi oluyor diye denemek lazım :d...

Hocam uzun uğraşlar sonucu buldum sonunda bu video da açıklamadaki linkten indirmiştim
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam RAM konusunda yalan söyleyem bende net değilim çünkü yazdığınız gibi formlar 2ye bölünmüş kimileri 800 MHz FSB işlemci ile 8 GB olur kimileri Quad ile 8 GB yapmış eğer burada Trendyol'dan RAM gösterip soru soran hocam eğer denedikten sonra cevap verirse çok daha iyi olacak bu arada BIOS için sağ olun hocam. Bu arada hocam videodan BIOS'u bir türlü indiremiyorum reklamları geçmiyor geçse bile indirmiyor bana dosyayı indirirken Google indirilenlerde dosyanın altında URL olur link yani onu komple kopylayıp buraya atar mısınız rica etsem?

hcm li
Hocam RAM konusunda yalan söyleyem bende net değilim çünkü yazdığınız gibi formlar 2ye bölünmüş kimileri 800 MHz FSB işlemci ile 8 GB olur kimileri Quad ile 8 GB yapmış eğer burada Trendyol'dan RAM gösterip soru soran hocam eğer denedikten sonra cevap verirse çok daha iyi olacak bu arada BIOS için sağ olun hocam. Bu arada hocam videodan BIOS'u bir türlü indiremiyorum reklamları geçmiyor geçse bile indirmiyor bana dosyayı indirirken Google indirilenlerde dosyanın altında URL olur link yani onu komple kopylayıp buraya atar mısınız

Hocam RAM konusunda yalan söyleyem bende net değilim çünkü yazdığınız gibi formlar 2ye bölünmüş kimileri 800 MHz FSB işlemci ile 8 GB olur kimileri Quad ile 8 GB yapmış eğer burada Trendyol'dan RAM gösterip soru soran hocam eğer denedikten sonra cevap verirse çok daha iyi olacak bu arada BIOS için sağ olun hocam. Bu arada hocam videodan BIOS'u bir türlü indiremiyorum reklamları geçmiyor geçse bile indirmiyor bana dosyayı indirirken Google indirilenlerde dosyanın altında URL olur link yani onu komple kopylayıp buraya atar mısınız rica etsem?
hcm linke gittim ama link silinmiş, dosya veyahut .setup hiç bir şey kalmamış , ama bu pc ye sahip olanlar için ram le ilgili bir şey denedim

aşağıya 2 adet fotoğraf yükledim 2 gb yazan pc de takılı olan ram dir 4 gb yazan ise denediğim ram neredeyse ikiside birbirinin full aynısı ama ne yazık ki bu pc de 4 gb ram olmadı ( tüm kombinasyonları denedim ) işlemcim q9550 belki önceden yazdığım gibi 800mhz olsaydı belki olurdu ama 9550 ile olmadı...

galiba bu pc için en iyi şey ASUS P5G41T-M LX3 İntel 775 pin anakart alıp kullanmak ( oda olacağından emin değilim sadece bir öneri )

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    209,6 KB · Görüntüleme: 24
  • 2.jpg
    2.jpg
    249,6 KB · Görüntüleme: 27
Hcmli.

Hcm linke gittim ama link silinmiş, dosya veyahut. Setup hiçbir şey kalmamış, ama bu PC'ye sahip olanlar için RAM'le ilgili bir şey denedim.

Aşağıya 2 adet fotoğraf yükledim 2 GB yazan PC de takılı olan RAM'dir 4 GB yazan ise denediğim RAM neredeyse ikisi de birbirinin Full aynısı ama ne yazık ki bu PC de 4 GB RAM olmadı ( tüm kombinasyonları denedim ) işlemcim Q9550 belki önceden yazdığım gibi 800MHz olsaydı belki olurdu ama 9550 ile olmadı...

Galiba bu PC için en iyi şey ASUS P5G41T-M LX3 Intel 775 pin anakart alıp kullanmak ( oda olacağından emin değilim sadece bir öneri )

Hocam elinizde o setup varsa MediaFire'ya da Drive gibi bir yere yükleyip buraya atabilir misiniz lütfen en azından ben ve başkaları bu konuya bakınca yardımınız dokunur ayrıyeten bu PC'ye sahip arkadaşım durduk yere 2 tane çalışan RAM olmasına rağmen bip sesi verip açılmayınca BIOS sıfırlayınca düzelmişti belki de sizde BIOS sıfırlarsanız 6 GB çalışabilir.

Hocam elinizde o setup varsa MediaFire'ya da Drive gibi bir yere yükleyip buraya atabilir misiniz lütfen en azından ben ve başkaları bu konuya bakınca yardımınız dokunur ayrıyeten bu PC'ye sahip arkadaşım durduk yere 2 tane çalışan RAM olmasına rağmen bip sesi verip açılmayınca BIOS sıfırlayınca düzelmişti belki de sizde BIOS sıfırlarsanız 6 GB çalışabilir.

https://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp57001-57500/sp57393.exe hocam buradan indirin 6.10 u başka siteden buldum site linki ama garanti veremem olacağına dair bide setup kısmında win7 yazıyor win10 da olurmu bilemem site:Core 2 quad Processor 9650 not supporting for my Intel G41 FOXCONN 2A8C

https://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp57001-57500/sp57393.exe hocam buradan indirin 6.10 u başka siteden buldum site linki ama garanti veremem olacağına dair bide setup kısmında win7 yazıyor win10 da olurmu bilemem site:Core 2 quad Processor 9650 not supporting for my Intel G41 FOXCONN 2A8C
yukarıdaki siteden indirdim link ordan aldım ama olacağına dair bi garanti veremem yinede siz bilirsiniz

https://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp57001-57500/sp57393.exe hocam buradan indirin 6.10'u başka siteden buldum site linki ama garanti veremem olacağına dair bir de setup kısmında Windows 7 yazıyor Windows 10 da olur mu bilemem site:Core 2 quad Processor 9650 not supporting for my Intel G41 FOXCONN 2A8C

Yukarıdaki siteden indirdim link oradan aldım ama olacağına dair bir garanti veremem yine de siz bilirsiniz.

Harikasınız hocam çok sağ olun Discord unuzu alabilir miyim acaba?

Tamam hocam çok teşekkürler çok yardımcı oldunuz arkadaşım sevinecek.
dediğim gibi ben win7 ultimatede setupu kurmuştum win10 ise işletim sistemi olamayabilir

yinede denemek size kalmış

Foxconn 2A8C RAM problemi
hocam bide bu linkte arkadaş aynı anakarta önceden E3400 işlemci ile tek slot 4 gb ram takmış işlemci 800 mhz demekki 800mhz de çalışıyor 4gb tek slot

Technopat Haberler

Geri
Yukarı