HP 62 Windows 7 Ekran Kartı Sorunu

websonmez

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar , HP G62 bilgisayarım var . Bilgisayarım windows 7 home basic'di fakat ben bilgisayarıma windows 8 yükledim . Bilgisayarımın windows 8 desteği yoktu fakat driversiz olarak meraktan yükledim. Daha sonra tekrardan windows 7 ultimate'ye döndüm. Windows 7 ultimateye döndüğümde ekran kartı driverini yüklediğimde ( HP 'nin orjinal sitesinden driverlari indirip kurdum ) hoşgeldiniz bölümünden sonra siyah ekrana bağlıyordu. Daha sonra o driverleri kaldırıp AMD sitesinden indirdim bu sefer başarılı fakat bilgisayarım aşırı derecede kasmaya başladı. Sağ tıkladığımda yenile vs gibi yan butonlar 1 dakikada geliyordu . Bilgisayar donuyordu . Bir bilgisayarcıya götürdüğümde ise sorunun anakart kaynaklı olduğunu söyledi. Anakartımın ne gibi sorunları olacağını ve bunu nasıl çözebileceğimi bilen bir arkadaşım yardım edebilirmi lütfen

Acil olarak ayrıntılı bir cevap yazan arkadaşım olursa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Win 8.1 kurmanda sakınca yok.

Benim HP'nin destek verdiği windows sürümü XP ve Vista, 8.1'i sorunsuz kullanıyorum.

8.1'in driver desteği eski sürümlere göre çok başarılı, eksik driver olursa onları da programlarla ya da donanım kimliğine göre aratarak halledersin.

Sorununla ilgili olarak; öncelikle DDU ile grafik driverlarını kaldır.
Sonrasında ilk olarak Intel'i kur ve geri yükleme (restore) noktası oluştur.
Sonrasında HP sitesindeki Win 7 grafik driverını kur ve sonuca bak. Sorun olursa sistemi geri yükle ve gene HP sitesindeki bir önceki AMD driverını kurup tekrar bak.

Bunlardan ayrı olarak HDD'i HD tune ile error ve health için tarat.

Merhabalar bilgisayarcıya götürdüğümde sorunun anakartta olduğunu söyledi ve yapımı için 40tl para istedi sorunum windows 7 de. Böyle bir olayın anakarttaki hatasından bahsedebilecek arkadaş varmı ?

Win 8.1 kurmanda sakınca yok.

Benim HP'nin destek verdiği windows sürümü XP ve Vista, 8.1'i sorunsuz kullanıyorum.

8.1'in driver desteği eski sürümlere göre çok başarılı, eksik driver olursa onları da programlarla ya da donanım kimliğine göre aratarak halledersin.

Sorununla ilgili olarak; öncelikle DDU ile grafik driverlarını kaldır.
Sonrasında ilk olarak Intel'i kur ve geri yükleme (restore) noktası oluştur.
Sonrasında HP sitesindeki Win 7 grafik driverını kur ve sonuca bak. Sorun olursa sistemi geri yükle ve gene HP sitesindeki bir önceki AMD driverını kurup tekrar bak.

Bunlardan ayrı olarak HDD'i HD tune ile error ve health için tarat.

Bir bilgisayarcıya götürdüğümde sorunun anakartta olduğunu söyledi . Fakat aynı sorun aynı model ve aynı anda aldığım diger arkadaşımdada var oda windows 8 kurdu sonra oda win 7 ultimateye dönmeye kalktı ve aynı sorun var. Bilgisayarcı ise sorunun anakarta olduğunu söyledi . Böyle bir sorun nasıl anakartaa olur ayrıntılı bilgi verebilecek biri varmı ?

Ekran kartı modelim amd radeon hd 5470 . Fakat windows 7 hala devam ederken windows xp kepenk çekip sonlandırırken sizin Windows 7 'yi bitirmenizdeki mantığı anlayamadım . Dünyanın %70 'i şuanda windows 7 kullanmaktadır ve siz desteğini bitirdik diyorsunuz biraz garibime gitti Mikail bey. Eminim bu sitelere girenlerin %80 'i hala windows 7 kullanıyor ve ben zaten dizüstü sorunu olarak bu bölüme actım XP , 7 veya 8.1 felan diye değil. Sadece anakart sorunu diyorlar fakat aynı hatayı alan arkadaşlarımda aynı sorunla karşılaşıyor bunun sorununu burada çözebilirim diye düşünüyordum . Fakat yöneticiler bile böyle yapıyorsa site artık amacına hitap etmiyor demektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eminim bu sitelere girenlerin %80 'i hala windows 7 kullanıyor
Ziyaretçi kısmını bilemeyiz ama kullanıcı kısmının belirttiğiniz yüzde kadarı Windows 8.1 kullanıyor :)

Windows 7'deki hataların çoğu artık güncel bir işletim sistemi olmamasından kaynaklanan hatalar olduğundan dolayı teknik desteği sonlandırdık. Böylelikle güncellik amacımıza daha rahat ulaşabileceğiz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı