HP almayın, kullanmayın, kullandırmayın!

Flowrtia

Hectopat
Daha fazla  
Ya arkadaşlar HP ısınma sorunu var, kımse yok demesin ya, oyun oynuyorum ekran kartı 90 derece oluyor birden. 1 dk FPS düşmesi yiyorum, dedim temizliyim açtım içini dedim ben yanlış görüyorum, koca mühendisler 50W GPU + 20W işlemciyi incecik bir bakır boruyla soğutmya çalışmışlar. Dedim mühendisin illaki bir bildiği vardır herhalde tozlandığı içindir dedim, temizledim macun yeniledim. Gene bir fark yok sadece daha yavaş yükseldi, e bu sefer bilgisayarın performansını kullanamıyorum. Ben gidip 4500 lira vermişim bunu kullanamamak çok sinir bozucu, ha sorun yaşamayanı da vardır bende onların yorumunu okuyarak almıştım. Ama nafile dahili GPU'ya alınca bu sefer neredeyse 20-40 FPS fark oluyor sadece bilgilendirmek amaçlı yazıyorum, kesinlikle HP tavsiyem değildir ya da alacaksanız alacağınız modelin soğutmasına performansını videolarını falan izleyip iyice araştırıp alın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Alınacak bilgisayar markaları ASUS ve HP. Diğer markalar yaramaz. Bırakın ısınsın kalite akıyor.
Hocam onlar çok dandik. En iyisi Turbox ve İzoly.(!)

Doğru söze ne denir? Durduk yere menteşeleri bozulan laptop üretiyorlar.
O diğerlerinde de var hocam. (Lenovo)
IMG_20200820_235730.jpg

Ara sıra üstüne tavayı koyup yumurta kırmak daha akıllıca geliyor. En kötü çay yaparız diye söylüyorum ama dinlemiyorlar... Közde kahve oluyor da CPU'da kahve olmaz mı? 😀🤣

Webtekno sucuk yapmıştı. 🙂

O diğerlerinde de var hocam. (Lenovo)
Eki Görüntüle 644616
Hocam başka markaları bilemem ama kime sorsam başına böyle bir şey gelmiyor. Bizim evde 2 tane HP laptop vardı. Hepsinin menteşeleri durduk yere yerinden çıktı. Dediğiniz gibi Lenovo'da aynı sorun olabilir. Ancak HP'de kendi gözümle gördüğüm için kesinlikle tavsiye etmiyorum.

Şu an güvendiğim sağlam markalar olarak Dell ve Lenovo var, diğerlerinin hepsinde sorun yaşadım, ortak sorun hep menteşeler zamanla kırılıyor çünkü alt kasaya menteşe takılan kısımlar hepsinde sert plastik! Plastik de zamanla önce çatlıyor, sonra tamamen yerinden kopuyor, ekran bağımsızlığını ilan ediyor 😋 Oysa eskiden çoğu laptopta o kısımlar metal olurdu, örneğin 16 senelik Fujitsu Siemens laptoplarım taş gibi duruyor, 3-5 sene önce alınan asus, hp, acer çatır çatır menteşelerden gidiyor 😒

Şu an güvendiğim sağlam markalar olarak Dell ve Lenovo var, diğerlerinin hepsinde sorun yaşadım, ortak sorun hep menteşeler zamanla kırılıyor çünkü alt kasaya menteşe takılan kısımlar hepsinde sert plastik! Plastik de zamanla önce çatlıyor, sonra tamamen yerinden kopuyor, ekran bağımsızlığını ilan ediyor 😋 Oysa eskiden çoğu laptopta o kısımlar metal olurdu, örneğin 16 senelik Fujitsu Siemens laptoplarım taş gibi duruyor, 3-5 sene önce alınan asus, hp, acer çatır çatır menteşelerden gidiyor 😒
Ahem, Sony Vaio VPCF22S1E'nin menteşeleri, aradan geçen 9 yılın ardından hala çok sağlam. Ayrıca bende de Fujitsu Siemens vardı ve o da çok sağlamdı. 2003 model masaüstü Pentium 4 işlemciye sahip Dell laptop'ım hala çatır çatır çalışıyor. Asus almıştık 2008'de, onun menteşeleri de metal fakat menteşe plastikleri yerinden çıktı 2-3 yıl içinde ve kabloları falan gözüküyor, yani çok sakat. O menteşeler bir daha oturmadı da yerine.

Omen Gaming var elimde garanti bitti cihazda piksel yanmaları olmaya başladı. Pil'i katmıyorum bile cihaz cayır cayır oluyor. Temizleyip soğutucu aldım. Yetmedi arada cihazın hoparlörü cızırtı yapıyor. G62 sorunlu seriden vardı eskiden hala çalışıyor ama ekran kartı ısınmaktan yalan oldu. Intel kartla çalışıyor şu an ısındıkça her 30 dakikada bir kapanıyor. Sorunu çözemedim. Tamire de vermedim. HP serileri hep ısınma sorunu yaratıyor. Oyun oynanacaksa en mantıklı çözüm kesinlikle masaüstü.

Hocam bende de HP var ne yaptıysam soğutamıyorum 100 tl 5 li soğutucu aldım, termal macun yeniledim, Turbo Devre Dışı yaptım olmuyor olmuyor olmuyoor :(
Başkan sana tavsiyem şu. Çok işine yaramaz ama az da olsa kurtarır. Bir güzel temizle termal macun yenile. AD RC-5 Soğutucu al 5 fanlı. 5 derece ile 9 derece arası soğutma yapar. Çok da olmasa kurtarır. Soğutucunun ayaklarını da biraz kaldır ki yerle temas kesilsin. Boşluk kalınca hava sirkülasyonu artıyor.

HP'yi direkt kötülemek yanlış bir davranış olacaktır. Lakin bazı ürünlerdeki aşırı saçma mühendislik hatalarını da görmezden gelemeyiz.

HP Pavilion 15-EC0008NT ürünümün termal dizaynına bakar mısınız?
Eki Görüntüle 627212
2 adet ısı borusu önce ekran kartına sonra işlemciye gidiyor. İşlemcim sonra 100 derecelere çıkıyor.

Bunun fiyatla alakası yok, yine sadece 2 adet ısı borusu ve fan olsun ama bunlar ayrı ayrı bağlansınlar. Aynı hat üzerinden değil.
Diğer hata ise HDD' nin dibinde soğutucu blok var.

Bir marka kötü ürün çıkardı diye hemen kötü yapmak çok saçmadır. ASUS, bu sene TUF FA506 laptopu çıkardı ve kötüydü. Ama ASUS hala iyi bir marka.

Başkan sana tavsiyem şu. Çok işine yaramaz ama az da olsa kurtarır. Bir güzel temizle termal macun yenile. AD RC-5 Soğutucu al 5 fanlı. 5 derece ile 9 derece arası soğutma yapar. Çok da olmasa kurtarır. Soğutucunun ayaklarını da biraz kaldır ki yerle temas kesilsin. Boşluk kalınca hava sirkülasyonu artıyor.
Hocam teşekkürler ancak hepsini yaptım bir kapanma olayı çözüldü onun dışında aynı her şey.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı