HP bilgisayarda tire var ve BIOS açılmıyor

Mustafa69

Femtopat
Katılım
28 Kasım 2020
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle selam, bilgisayarımı 3 gün önce güncellemek için kapattım, yani yeniden başlattım. Sonra birden %100 oldu kapandı bilgisayar, daha doğrusu yeniden başladı. HP logosu geldi (bu arada HP marka eski PC var bende) logonun altında "otomatik onarıma hazırlanılıyor" yazısı çıktı. Bekledim, bilgisayar sürekli kapanıp kapanıp durdu her seferinde aynı yazı. Sonra güç düğmesine basılı tuttum kapattım. Bilgisayar açıldı, normalde olduğu gibi başladı. Kapandı açıldığında ise yine aynı yazı "otomatik onarıma hazırlanılıyor." Bilgisayar bir zaman sonra açılır gibi oldu ve siyah ekran verdi. Öyle mouse imleci falanda yok. Bomboş ekran. Kapattım açtım tekrar aynı şey oldu, 4-5 defa aynı şey oldu.

Sonra Boot hatası verdi. BIOS'dan onu düzeltmeye çalışırken yanlış bir ayarı etkinleştirdim. Ayarı tam hatırlayamıyorum ama Boot options kısmında "network." İle başlıyordu onu etkinleştirdim. Sonra bilgisayarı açtım bu sefer ise Battery 601 hatası verdi. Ve enter ile ilerlediğimde ise sol üstte tire (_) vardı. Dümdüz tire, hiç hareket etmiyor, öyle duruyor. Format atmak için BIOS'a gireceğim ve BIOS ayarlarını varsayılana ayarlayacağım ama BIOS açılmıyor. Format atıp düzelteceğim. Şimdiden teşekkürler... Bir şey eklemek için yazıyı düzeltiyorum. Arkadaşlar yazımda yardım etmenizi istediğim konuya değinmemişim. Sadece BIOS'u düzeltmeme yardımcı olmanız yeterli olacaktır. Tekrardan teşekkürler...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kral, bende UEFI sistem kullanıyorum. Sosyalde "UEFI sistem CD boot" gibi bir konu açarsan sana yardımcı olurlar. Bende bu sistemi ilk defa kullanıyorum.
Senin için BIOS'a bakayım.
Kral, CD'yi CD okuyucuya takıp bilgisayarı aç. Sonra "boot options" menüsünden "Notebook upgrade bay" seçeneğini en üste getir. Sonrada "esc" tuşuna basıp kaydet ve çık.
Knk bende "notebook hard drive" var. Yani o ayar yok. UEFI kısmında "Internal CD/DVD ROM drive" sonra, "USB CD/DVD ROM Drive" ve "USB Diskette on Key/USB Hard Disk" seçeneği "Os boot manager" ve "Network Adapter" seçenekleri mevcut.
 
Knk bende "notebook hard drive" var. Yani o ayar yok. UEFI kısmında "Internal CD/DVD ROM drive" sonra, "USB CD/DVD ROM Drive" ve "USB Diskette on Key/USB Hard Disk" seçeneği "Os boot manager" ve "Network Adapter" seçenekleri mevcut.
Kral, BIOS'un baya güzelmiş. UEFI kısmındaki "internal CD/DVD ROM drive" seçeneğini başa getirip denedin mi?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı