HP BW020NT Radeon 520 GPU'yu kullanmıyor

Quantarus

Megapat
Daha fazla  
HP BW020NT adlı noteboooka sahibim. Aldığım günden beri oyunlarda Radeon 520 ekran kartına geçmesi için ne yaptıysam olmadı. Sizce ne yapmalıyım?
Yaptığım fakat işe yaramayan çözümler;
  • Windows güncellemesi
  • BIOS güncellemesi
  • DDU ile ekran kartı driverinin silip temiz driver yüklemek
  • Eski driver yükledim
  • Geçişli grafikler yerinden yüksek performans moduna aldım Altında Radeon 520 yazmasına rağmen yine çözülmedi
  • Ekran kartını devre dışı bırakma
Oyunlardaki FPS durumum CS:GO en düşük ayarlarda 20-30 FPS, Rainbow Six Siege en düşük ayarlarda 15-25 FPS.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
bios tan yapabiliyorduk galiba bendede aynı sıkıntı vardi bilgisayarciya goturdum bios tan 1-2 ayarı değiştirdiler işe yaradı
Crimson'da Değiştirilebilir Grafikler'i yapılandırabilmek için ilk olarak sağ üstten Sistem'e girin: Yine sağ üstten Geçişli Grafikler'e girin: Açılan arayüzde işlem yapmak istediğiniz uygulama var ise sağındaki ok tuşuna basıp High Performance seçeneğini işaretleyin. Bu adımdan sonra oyun harici ekran kartınızla çalışacaktır, Aradığınız uygulama listede yoksa "Çalışan Uygulamalar" butonuna tıklayıp "Kurulmuş Profilli Uygulamalar" bölümüne geçiş yapın. Açılan ekrandan uygulamayı bulup aynı şekilde sağındaki oka tıklayıp High Performance seçeneğini işaretleyin. Eğer bu ekranda da uygulamanızı bulamadıysanız sağ üstten Gözat seçeneğine tıklayıp uygulamanızı ekleyin. Hemen ardından uygulamanız bu ekrana ve bir önceki Çalışan Uygulamalar ekranına eklenecektir. Aynı işlemi yeniden uygulayın. Ok tuşuna basıp High Performance seçeneğini işaretleyin. İşlem tamam. Bu işlem sonrasında uygulama artık AMD ekran kartı ile çalışmalı. Önceki adımlarda belirtilen Kurulmuş Profilli Uygulamalar bölümünden uygulamaların hangi GPU ile çalıştığını kontrol edebilirsiniz. İyi günler dilerim :).

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı