HP Compaq presario CQ62'ye hangi işletim sistemi kurulmalı?

alperozer

Hectopat
Katılım
30 Ekim 2020
Mesajlar
158
Yer
Bilgisayar Başında
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
4 GB DDR2
SSD veya HDD modeli
128 GB SSD
Ekran kartı
Paylaşımlı
İşlemci
Core 2 Duo T6600
Merhaba ofisimizde kullandığımız bir HP Compaq presario CQ62 model Core 2 Duo T6600 4 GB DDR2 RAM 128 GB SSD bir cihaz mevcut. Bu cihaza hangi işletim sistemini kurmalıyız? Windows 10 sorunsuz çalışır mı? Bilgisayarcı çok bilgili herhalde SSD'ye Windows XP 32 Bit kurmuş cihaz 4 GB RAM ve 64 Bit işlemci şaka gibi.
 
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Windows 7’nin desteği bitti ve orijinal olduğuna emin olduğum bir iso yok açıkçası Windows 8.1 64 bit kurulur mu bu cihaza?
@alperozer cok dogru kurmuş ama bit olarak yanlış kurmuş bu makineye en fazla 7 64 Bit Home Basic kurulur.
 
Hangi programları kullanıyorsunuz? Linux desteği varsa, dağıtımları deneyebilirsiniz.
Ne yazık ki kullanamıyoruz kullandığımız program sadece Windows destekli o yüzden Windows arıyorum

Windows 7 64 bit home premium orijinal iso bulabilirsem çok iyi olur aslında onun ile çok iyi çalışır diye düşünüyorum
 
Windows 7 Pro 64 bir kur geç. Desteği bitse ne olur bitmese ne olur? Bu laptopla en fazla yapacağın film izlemek vs.
 
Kesinlikle tam da onu diyecektim eski bir cihaz zaten desteği olsa ne olmasa ne sizce Pro mu kurmalıyım yoksa Home Premium mu hangisini tercih etmeliyim

Pro kur hocam gayet seri çalışır hem de SSD var sistemde. Aslında zamanında T4300 işlemcili ve HDD'li laptopa Windows 10 Home kurmuştum biraz kasıyordu ama sorun çıkarmadı hiç, istersen bir dene hocam. Ama kurduğum laptopta harici ekran kartı vardı sanırım NVIDIA G 105M idi.
 
Pro kur hocam gayet seri çalışır hem de SSD var sistemde. Aslında zamanında T4300 işlemcili ve HDD'li laptopa Windows 10 Home kurmuştum biraz kasıyordu ama sorun çıkarmadı hiç, istersen bir dene hocam. Ama kurduğum laptopta harici ekran kartı vardı sanırım NVIDIA G105m idi.
O zaman ilk olarak Windows 10 home single language deneyeyim eğer kasarsa cihaz yorulursa, Windows 7 Pro kurayım o zaman öyle yapayım çok teşekkür ederim çok ama çok yardımcı oldunuz
 
O zaman ilk olarak Windows 10 Home Single Language deneyeyim eğer kasarsa cihaz yorulursa, Windows 7 Pro kurayım o zaman öyle yapayım çok teşekkür ederim çok ama çok yardımcı oldunuz.

Single Language kurma hocam hiç iyi bir sürüm değil diyorlar, Home ile dene direkt.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı