Hp Dv6-1241Et Windows 7 Kurulum Sorunu

Mrtylmz

Hectopat
Arkadaşlar Hp Dv6-1241Et bilgisayarımın orijinal diskini çıkarıp yerine 500gb bir disk taktım. (kendi diskide 500gb fakat eskidi yavaş çalışıyor) Windows 7 kurulumunun son aşamasında 'windows kur windowsu bu bilgisayarın donanımı üzerinde çalışacak şekilde yapılandırılmadı' diye bir hata ile karşılaşıyorum. Bios'ta maalesef AHCI-IDE ayarı yok. Eski hdd ile format atarken sorun çıkmıyor. Yeniyi taktığımda bu sorun ile karşılaşıyorum. Bir tane daha Dv6 bilgisayarım var bunun donanımları biraz farklı işlemci ve ekran kartı geri kalan herşeyi aynı, harddiski bu bilgisayara taktığımda aynı sorun bunda da çıkıyor. Bios güncellemesi denendi.

Eski-Toshiba MK5055GSX
Yeni-Toshiba MK5076GSX

Şuan Vestel marka başka bir laptop ile formatlamayı denedim aynı sorun çıktı. Yeni harddiski alalı 1 sene olmamıştır. Bu Vestel'in bios ayarlarında IDE modu var onu aktif edip tekrar deniyorum sonucu paylaşırım.

Vestel'de IDE modunda format atabildim. Ben bu harddiski HP DV6'da nasıl kullanabilirim. Onda bios ayarı yok bunun başka yolu varmı ?

Arkadaşlar saatlerdir uğraşıyorum lütfen bilen varsa yardım etsin, eski hdd ide modu istemiyor yenisi istiyor ne saçma iştir. En kötüsü de bilgisayarın bios ayarlarında böyle bir seçenek yok.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı