HP DV6500 görüntü vermiyor

Makaleler
3
HP Pavilion DV6500 laptop sahibiyim.
Yıllar önce yere düşmüştü, ekran kırıldı sanıp kaldırmıştım.
Bugünlerde lazım oldu, çıkardım ve sorun ne diye araştırmaya koyuldum.
İnternette bu laptop için benzer sorunlarla ilgili yazılar okudum, bulduğum çözümlerden birini yapmaya karar verdim.
Saç kurutma makinesi ile anakarta entegre olan GPU'yu ısıttım, ve bu işlemin sonucunda görüntü alabildim.
Laptop ekranı sağlam, VGA ve HDMI çıkışları da sağlam. Hepsinden görüntü aldım.
Defalarca kapatıp açtım, 30-45 dakika civarı bir süre boyunca sorunsuz kullandım.

Başka bir şey için yaklaşık 5-10 dakika kapalı durdu, tekrar açtığımda ise hiçbir şekilde görüntü alamadım.
Tahmin ediyorum ki tekrar ısıtsam tekrar görüntü alacağım, ancak her gün de uğraşılmaz ki!
Bu laptopun sorunu ne? Yaptırsam maliyeti ne kadar tutar?
Teşekkürler.

HP Pavilion DV6500 laptop sahibiyim.
Yıllar önce yere düşmüştü, ekran kırıldı sanıp kaldırmıştım.
Bugünlerde lazım oldu, çıkardım ve sorun ne diye araştırmaya koyuldum.
İnternette bu laptop için benzer sorunlarla ilgili yazılar okudum, bulduğum çözümlerden birini yapmaya karar verdim.
Saç kurutma makinesi ile anakarta entegre olan GPU'yu ısıttım, ve bu işlemin sonucunda görüntü alabildim.
Laptop ekranı sağlam, VGA ve HDMI çıkışları da sağlam. Hepsinden görüntü aldım.
Defalarca kapatıp açtım, 30-45 dakika civarı bir süre boyunca sorunsuz kullandım.

Başka bir şey için yaklaşık 5-10 dakika kapalı durdu, tekrar açtığımda ise hiçbir şekilde görüntü alamadım.
Tahmin ediyorum ki tekrar ısıtsam tekrar görüntü alacağım, ancak her gün de uğraşılmaz ki!
Bu laptopun sorunu ne? Yaptırsam maliyeti ne kadar tutar?
Teşekkürler.

Yaptırmaya değmez içinde GPU lehimleri atmış maalesefki. Satıp yenisini almak en iyisi olacaktır.

Sizin ısıtmanız o lehimleri geçici süreliğine de olsa düzeltiyor. Masaüstü için harici ekran kartlarında aynı sorunu kartları fırına atarak çözüyorlar. Geçici de olsa bir süre idare ediyor. Yaptırmanıza değeceğini sanmıyorum. Grafik birimi gömülüyse anakart değişimi gerekebilir komple. O da çok masraflı ve piyasada bulunamayabilir(modele göre değişir tabii ki).

Laptop yaklaşık 45Dk kendi kendine çalıştı. Kapatıp geri açtım ve görüntü aldım.

Dostum aynı laptop bende var.

Laptopun hava giriş çıkışlarını bantlıyorum ve yorgan battaniye sarıp ısıtıp şokluyorum bu şekilde kendine geliyor. bir süre idare ediyor çok garip bir durum. Şuan aklımda anakartı söküp fırınlamak var :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı