HP EC0020NT Fan (90b) Hatası

Veli.

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Reprezant
EC0020NT laptopu kullanmaktayım. Yaklaşık 9 ay önce aldım. Son 1 aydır sistem açılırken Fan (90b) hatası veriyor. Fanları 3 kere hızlı bir şekilde çalıştırıyor. Müşteri hizmetleri fan arka kapağı açıp fanları temizlememi söyledi, aksi halde mekanik bir problem olabilirmiş. Bu sebeple de garantiye göndermemi söylediler. Garanti - tamir süresi en az 2 hafta olduğunu varsayarsak laptopta ne gibi şeyler yapsam bu hatadan kurtulurum?

Son düzenleyen: Moderatör:
EC0020NT laptopu kullanmaktayım. Yaklaşık 9 ay önce aldım. Son 1 aydır sistem açılırken Fan (90b) hatası veriyor. Fanları 3 kere hızlı bir şekilde çalıştırıyor. Müşteri hizmetleri fan arka kapağı açıp fanları temizlememi söyledi, aksi halde mekanik bir problem olabilirmiş. Bu sebeple de garantiye göndermemi söylediler. Garanti - tamir süresi en az 2 hafta olduğunu varsayarsak laptopta ne gibi şeyler yapsam bu hatadan kurtulurum?
Elinizden geliyorsa fanları temizleyebilirdiniz ama bu durumda bilgisayarınız garanti kapsamı dışına çıkardı. Bence en kısa sürede servise yollayın.

Fanları süpürgeyle temizledim. Sorunun mekanik olduğunu düşünüyorum.
Hocam ben süpürge uygulamasını pek doğru bulmuyorum. Özellikle dizüstü bilgisayarlarda statik elektrik oluşturarak bilgisayara zarar verebilir. Zaten dışarıdan yapılan bir müdahale ne kadar faydalı olabilir ki?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı