HP Elitebook 8560P Sierra AMD HD6740M Ekran Kartını Tanıtma Sorunu

İşler şimdi değişti. Ben sistmin Intel GPU'yu gördüğünü sanıyordum.
Bunun içindeki EFI klasörünü USB içerisindeki ile komple değiştirip dene.
http://download1639.mediafire.com/wwayvalcidxg/v3cf4cgt4e5ixi2/6470m.zip
Hocam selamlar. Dediğiniz gibi yaptım, ekran 4'e bölündü çünkü 1600x900 çözünürlükte açmaya çalışıyor. Doğru yoldayız, bunu 1366x768 olarak ayarlamaya anlatırsan oldu gibi.
IMG_0751.JPG

Hocam ekran görüntüsü ekteki resim gibidir. Yerleşik ekran ayarlarında 1366x768 seçeneği yoktur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Config dosyana, GUI sekmesinde Screen Resolution olarak ekranın çözünürlüğünü gir. Graphics sekmesinde de Inject EDID, Patch VBios işaretle. Graphics sekmesinde Dual Link=0 olarak işaretle.
Boot sekmesinde de slide=0 olarak gir. Ayrıca Inject Intel devre dışı bırak.

IMG_0752.JPG
Config dosyana, GUI sekmesinde Screen Resolution olarak ekranın çözünürlüğünü gir. Graphics sekmesinde de Inject EDID, Patch VBios işaretle. Graphics sekmesinde Dual Link=0 olarak işaretle.
Boot sekmesinde de slide=0 olarak gir. Ayrıca Inject Intel devre dışı bırak.

Hocam sonucu yarın sabah bildireceğim. Çıkmam gerekti.
Hocam selamlar. Dediğiniz işlemleri birebir yaptım. Ekte göndermiş olduğum resimde olduğu gibi ekran çok büyüdü. Ayrıca ekran ayarlarında ekran ve yerleşik ekran olarak iki seçenek oluştu.
Yerleşik ekran sürekli otomatik olarak 1600x900 olarak açılıyor ve 1366x768 seçeneği gelmiyor.
Artık ekran seçeneğinde 1366x768 seçeneği geliyor ama bir değişiklik yok.

IMG_0148.JPG
Peki BIOS'tan AMD ekran kartını kapatma özelliği var mı ? Swictable olarak geçebilir.
Maalesef yok . Ben bulamadım diye HP ile görüştüm ve böyle bir seçenek olmadığını belirttiler.
Hocam selam.
Sierra kurulumu baştan yaptım. Bu sefer ilk başta sizin belirtmiş olduğun ayarları denemek için ilk kurulumdan sonra yaptım. Bu sefer doğru ekran çözünürlüğü ile açıldı ama renk dalgası olarak ekran geldi.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı