HP Envy DV6 Ekran kartı(9 tanımıyor - Yosamite boot etmiyor

Umut Görgülü

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba,

Öncelikle bilgisayar ve yazılım dünyasına bir hayli yakın olduğumu belirtmek isterim. Yalnız başlıkta belirttiğim problemlere ürettiğim çeşitli yöntemlerden sonuç alamadım.

Cihazım Envy dv6 7300st + ssd + 9285atheros
1. problemde, 10.9.5 kalıbıyla clover veya chemealon fark etmeksizin kurulum yapabiliyorum.

Clover ile kurulum yaptığımda Clover Configurator kullanmama rağmen boot olayında net bir sonuca ulaşamamış olsam da, cihaz da çözünürlük full hd, wireless, ses kartı ve batarya gibi fonksiyonlar problemsiz çalışıyor. Ama tek bir problem var ki ekran kartı tanımıyor!

Tüm yöntemleri denedim desem yalan olmaz sanırım. Tüm kodlar, fake id'ler...

Ekran kartım HD 4000. Harici olan ise GT635M. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı?

2. problemde ise hem buradan, hem Apple'dan indirdiğim Yosamite sürümünün kurulum kısmına hiçbir şekilde gelemedim. Tüm ekran kartı kodlarını(edid,nvidia,intel,graphicsenabler vs...) denememe, hatta Mavericks'te kullandığım kodların birebir aynısı da olmamakla birlikte hiçbir şekilde görüntü alamadım.

1. problemde sonuca çok yakınım, Windows rezaletinden kurtulmak için saatlerce daha deneyebilirim ama yoruldum.

Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.

Başlık;
HP Envy DV6 Ekran kartı(HD4000) tanımıyor - Yosamite boot etmiyor
şeklinde olacaktı, düzeltilebilirse sevinirim.

Yosamite için mi soruyorsunuz? Mavericks'te Mac'i aktif olarak kullanabiliyorum, tekrar belirteyim. Tek problem ekran kartı tanınmadığı için oluşan tuhaf görüntü problemleri.

Yosamite'de aslında "iobluetoot..." da kaldığı da oluyordu, çeşitli denemelerde. Yalnız doğru kombinasyonla girdiğimde "stil waiting root device..." hatasını alıyorum ve tüm kombinleri denememe rağmen atlatamadım.

Akabinde şu an Niresh 10.10 indiriyorum...

Mavericks için ekran kartı probleminiz varsa Yosemite içinde aynı sorun olacaktır. Bios ayarlarında Nvidia'yı kapatma seçeneği mevcut mu? Son olarak işlemcinizin modeli nedir. Örneğin, i7 3770k v.s

Yalnız Mavericks te problemsiz masaüstüne ulaşıyorken, Yosamite de kuruluma dahi ulaşamıyorum.

İşlemcim Intel i7 3630QM. Biosta ekran kartı ile ilgili bir ayar yok. Bu arada Mavericks te nvidia kextleri silerekte silmeden de aynı sonucu alıyorum. Yosamite de ise usb içeriği boş olduğundan bu işlemi uygulayamadım.

-v -x komutları ile deneyebilir misiniz?

Hocam -v, -x, npci, cpus, graphicsenabler, dhat gibi bir şey daha vardı o... Tüm kodları ve kombinasyonlarını denedim ve sonuç alamadım.

Ek olarak teşekkür ederim ilginiz için...

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı