HP ENVY dv7 Yetersiz Oyun Performansı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
25
Yakın zamanda Overwatch adlı oyunu alacağım. Oyunu PS4 platformuna alacaktım ancak arkadaşlarımın oyunu PC’ye alması beni kararsız bıraktı. HP marka ENVY dv7 model bir laptop kullanıyorum, özellikler şöyle; İntel Core i7-3630QM 2.40 GHz CPU, GeForce GT630M ekran kartı, 16 GB RAM. Oyunun sistem gereksinimlerine baktığımda böyle bir sistemin 60 FPS için yeterli olacağı yazıyor. Ancak bu bilgisayarda CS:GO'yu 1080p çözünürlükte 20 dakikalık bir oyun süresinden sonra bilgisayar aşırı derecede ısınıyor ve 60 FPS’den 30 FPS'nin altına düşüyor. Sizce bu bilgisayarda 30 FPS’nin altına düşmeden 1080p’de oynayabilir miyim?

Oynayamazsınız. Buradaki sorun ısınma sorunu. Isınan cihazda hem CPU hem de GPU’nun çalışma frekansı düşer. Bu da doğrudan oyuna etki eder ve FPS’nin düşmesine neden olur. Cihazınızın içini temizletmeli ve termal macununu yeniletmelisiniz. Aksi takdirde ısınma sorunları olmaya devam edecektir. Bir sonraki dizüstü bilgisayarınızı alırken sadece ekran kartına değil soğutmasına da bakmanızda fayda var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı