HP laptop güç düğmesinin Flex yuvası koptu

Pharosal

Zeptopat
Daha fazla  
HP laptopun güç düğmesinin bağlı olduğu Flex var. O Flex'in takıldığı soket var anakartta. Flex koptuğu için.
Sokete tornavida ile kısa devre yapıp öyle açıyordum. Ama o soket de koptu. Anakarttan koptu yani. Kısa devre de yapamıyorum. Nasıl açacağım. Veya tamir olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorunu eski Lenovo laptopta yaşamıştım klavye soketinin kenarındaki lehimlere kısa devre yaptırıp açıyordum ayrı şekilde klavyesi sökülebiliyordu şu anki laptoplarda ki gibi laptop kasasıyla birleşik değildi. HP markada işe yarar mı bilemiyorum.

Aynı sorunu eski Lenovo laptopta yaşamıştım klavye soketinin kenarındaki lehimlere kısa devre yaptırıp açıyordum ayrı şekilde klavyesi sökülebiliyordu şu anki laptoplarda ki gibi laptop kasasıyla birleşik değildi. HP markada işe yarar mı bilemiyorum.
Kanka o lehimler de koptu işte sorunum o

Klavye soketini diyorum ben Power soketini demiyorum benim de Power soket lehimlere sıkıntılıydı klavyedeki lehimlere yapmıştım.
Tamam brom denicem olursa yazarım👑

Klavye soketini diyorum ben Power soketini demiyorum benim de Power soket lehimlere sıkıntılıydı klavyedeki lehimlere yapmıştım.
Olmadı hocam malesef

HP laptopun güç düğmesinin bağlı olduğu Flex var. O Flex'in takıldığı soket var anakartta. Flex koptuğu için.
Sokete tornavida ile kısa devre yapıp öyle açıyordum. Ama o soket de koptu. Anakarttan koptu yani. Kısa devre de yapamıyorum. Nasıl açacağım. Veya tamir olur mu?
Bunun Tamiri olur mu?

Dosya Ekleri

• IMG_20241005_190352_1.jpg
    IMG_20241005_190352_1.jpg
    134,1 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_20241005_190352.jpg
    IMG_20241005_190352.jpg
    122,7 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_20241005_190401.jpg
    IMG_20241005_190401.jpg
    148,7 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
Tamam BROM deneyeceğim olursa yazarım👑

Olmadı hocam maalesef.

Bunun tamiri olur mu?

Geç yazıyorum daha yeni girdim foruma, klavyeden olmadığına üzüldüm. Fena kopmuş beklediğimden fazla, buradan yorum yapamam maalesef. İşinde uzman kart tamircisi bilgisayarcıya götürmen gerekli anakarttaki yolların tespitini yapması lazım. Başka devre elemanıda zarar görmüş olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı