HP Laptop RAM takviyesi

Merhabalar. Lapopumu alalı yaklaşık iki sene oldu ve artık RAM'i̇ yetmemeye başladı. Yükseltme işlemi yapmak istiyorum ve bu konuda epey bir deneyimsiz ve cahilim. Daha önce böyle bir şeye kalkışmadım çünkü. Her neyse, 4 GB belleğim var ve çok kararsızım. +4 GB RAM mi eklesem yoksa orijinal parçayı çıkartıp iki adet 8 GB RAM ekleyerek toplamda 16 GB mı eklesem? Yoksa Dual Channel özelliğinden vazgeçip 4+12 mi yapsam? Ayrıca deneyimli bir kişi dikkat etmem gereken tüm özellikleri söyleyebilir mi? Aklım çok karışık, tecrübeli ve bilen birisi tavsiye verebilir mi?

özelliklerim:
4 GB RAM
NVIDIA GeForce MX110
Intel i5 7200U
Windows 10 Home

Çift kanal 16 GB yap daha iyi. Hem verimli olur hem de uyumsuzluk sorunu yaşamazsın en azından.
Öneriniz için teşekkürler.
Cihazın marka, modeli, Chipseti vs bu bilgileri vermeniz gerek. Yoksa MHZ değerlerini bilmeden, chipsetin maximum kaç gb ram desteklediğini bilmeden, BIOS güncel mi değil mi bilmeden, bir şeyler önermek hiç doğru olmaz.
Çipsetim maksimum 32 GB RAM destekliyor. Anakart modeli HP 84A7. BIOS versiyonum F.02.
Cihazda ssd varsa yanına 4 GB daha ram alsanız yeterli 16 gb ram fazla o kadar ram isteyecek işler yapıyorsanız orası başka 8gb ram'ın ikinci eli bile 200 tl den başlıyor. Biraz maliyet çıkarabilir.
SSD takmadım ve almam gerekiyor çünkü açılışı uzun sürüyor cihazın. 4 GB RAM olunca kullanım bazen %100'e kadar çıkıyor. Bence 8 GB(4+4) en makulu olacaktır.
Resmi direkt olarak buraya yükleyin. Harici resim servisleri yasak. Sosyal kuralları madde 27.
Uyarınız için teşekkürler.

Ek:

Son düzenleme:
DDR 4 2133 MHZ 4 ya da 8 gb alabilirsin. Fakat önerim, bütçe sorun olmayacaksa 4 gb bir ram alıp, üstüne Samsung, kingston, ki önerim Samsung 860 evo bir SSD. Bu iki takviyeyi yapıp temiz bir windows 10 kurulumu SSD'ye yaparsan, başlangıçta açılış süresi de kısalır, kullanırken oldukça iyi performans alırsın. Bütçe sorunun yoksa, 8 gb DDR bir ram + SSD çok daha uzun ömürlü bir kullanım sağlar.

Kanka bende onun MX130 lusu var acer. Oyun oynayabiliyor musun acaba? 4 GB RAM ekleyebilirsin bu arada Dual Channel. Ama ben 8 GB ekleyeceğim 4 GB üstüne 12 GB bayağı bir uygulama açabilirim ve geleceğe dönük olabilir biraz.

Öneriniz için teşekkürler. SSD almayı ben de düşünüyorum ama fiyatları çok artmış. İkisini aynı zamanlarda alırsam çok kaliteli bir şey alamayacağım. Bu nedenle SSD için bir süre daha bekleyip para biriktirmem gerekiyor.

Basit Online oyunları düşük ayarlarda 65-70 FPS oynatıyor. Daha çok RPG oyun oynadığım için sıkıntı yaşıyorum. Takılma olmasın demiyorum ama bazen adım bile atamıyorum. Sadece RAM'den kaynaklanan bir sıkıntı olmadığı için 4 GB ekleyip Dual Channel olmasına karar verdim. Çünkü RAM'i̇ ne kadar arttırırsan arttırayım işlemci (U serisinden bahsediyorum) kötü olduğu için çok bir değişme kaydedemem. Ayrıca çift kanal olması daha iyi olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…