HP N8Y42EA sistem yükseltme

MertKrmNN

Hectopat
Daha fazla  
Hp Pavilion desktop 550-100nt N8Y42EA core i5 fiyatı, teknik özellikleri, N8Y42EA modelleri, hp pavilion desktop en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da. He
Sistemim bu, ekran kartını değiştirmek istiyorum ama sanırım güç kaynağını da değiştirmem gerekecek. Bu PC'yi i5 6400'ü değiştirmeden Full medium arası yeni nesil oyunları oynatacak bir PC haline getirmek istiyorum. Hangi bileşenleri önerirsiniz?

Bir de alacağım yeni bileşenlerle anakart arasında bir uyumsuzluk olur mu? Olursa en ucuz yollusunu söylerseniz sevinirim.

2000 TL bütçem var

Öncelikle anakart marka model bilgisi paylaşırsanız çok daha güzel olur. Biz anakart açısından problem olmayacakmış gibi öneri yapalım şimdilik. (Speccy-Aida Extreme programı aracılığıyla bilgisine ulaşabilirsiniz)
Kasanın hava giriş-çıkışları çok kötü. En başta kasayı değiştirmek lazım. Ama mevcut kasamla devam edeceğim diyorsanız o işlemci için en iyi ekran kartı RX 570'tir. Piyasada temizini 1100 TL civarına bulabilirsiniz. PSU bilginize ulaşamadım ama RX 570 için çok yüksek ihtimal değiştirmeniz gerekecek mevcut PSU'yu. En azından bi' 500w+ bir PSU için 350-400 TL'de ona ödeyeceksiniz. Geri kalan 500 TL'nin 300-350 TL'si ile kasada takılı olan 8 gb ram'den alırsınız ve rami 16'ya yükseltirsiniz. Kalan parayla da 120 GB SSD alırsınız windowsu ve boyut olarak maksimum 40-50 gb yer kaplayacak oyunları ona kurarsınız.

Ama çok meşakatli bir iş olacak. Ramleri dual yapabilmek (aynı marka modellerde bile sorun çıkıyor), kasanın kalitesizliği ve hava akışının çok kötü olması vesaire.. Bütçe sınırlı olduğu için parça kalitesi (psu-ram) düşük olabilir.

Öncelikle anakart marka model bilgisi paylaşırsanız çok daha güzel olur. Biz anakart açısından problem olmayacakmış gibi öneri yapalım şimdilik. (Speccy-Aida Extreme programı aracılığıyla bilgisine ulaşabilirsiniz)
Kasanın hava giriş-çıkışları çok kötü. En başta kasayı değiştirmek lazım. Ama mevcut kasamla devam edeceğim diyorsanız o işlemci için en iyi ekran kartı RX 570'tir. Piyasada temizini 1100 TL civarına bulabilirsiniz. PSU bilginize ulaşamadım ama RX 570 için çok yüksek ihtimal değiştirmeniz gerekecek mevcut PSU'yu. En azından bi' 500w+ bir PSU için 350-400 TL'de ona ödeyeceksiniz. Geri kalan 500 TL'nin 300-350 TL'si ile kasada takılı olan 8 gb ram'den alırsınız ve rami 16'ya yükseltirsiniz. Kalan parayla da 120 GB SSD alırsınız windowsu ve boyut olarak maksimum 40-50 gb yer kaplayacak oyunları ona kurarsınız.

Ama çok meşakatli bir iş olacak. Ramleri dual yapabilmek (aynı marka modellerde bile sorun çıkıyor), kasanın kalitesizliği ve hava akışının çok kötü olması vesaire.. Bütçe sınırlı olduğu için parça kalitesi (psu-ram) düşük olabilir.
Uzun cevabınız için teşekkür ederim. Yarın en kısa zamanda anakart bilgisini buraya atacağım bakarsanız çok iyi olur.

Kasa olarak internette 500w güç kaynağıyla beraber satılan kasalar var 450tl gibi fiyatlara. Onları tercih etsem sanırım daha kârlı olur. Pek bilmediğimden soruyorum 450 tlye hem 500w hem kasa vermeleri garibime gitti.

1604423238202.png

Ne yapmalıyım sizce bakabilir misiniz?
Anakart:
1604423876548.png

Ram:
1604423955253.png

Son düzenleme:
Bendede ayni pc var ne yaptiniz sonuc olarak ?
Şuanlık aynı şekilde arada bir lol oynayarak idare etmeye çalışıyorum. Biraz düşündükten sonra oyun için yükseltilmeye değer bir pc olmadığını anladım. Şubat mart ayları gibi 3060lı bir bilgisayar toplamak istiyorum hayırlısıyla, hem 11. nesil işlemcilerde çıkacak.

Rx 580 armor 8 gb cok iyi bi secenek gibi duruyor sistemimiz icin aslinda ama dvd r yi iptal etmek lazim cunku dvd r nin mandalina takilir ve sigmaz bence bi dusunun. Ben suan bunu dusunuyorum ancak cok paralar donuyo insan ister istemez dusunuyo heleki asgari ucretle calisan insanlar olarak

Rx 580 armor 8 gb cok iyi bi secenek gibi duruyor sistemimiz icin aslinda ama dvd r yi iptal etmek lazim cunku dvd r nin mandalina takilir ve sigmaz bence bi dusunun. Ben suan bunu dusunuyorum ancak cok paralar donuyo insan ister istemez dusunuyo heleki asgari ucretle calisan insanlar olarak
Aynen öyle bir bilgisayar için kaç aylık emeğini vermek çok zoruna gidiyor insanın. Evet rx 580 güzel oluyor bu sistem için medium ayarlarda çoğu oyunu oynatır. Cs gibi oyunlarda da high ayarlarda rahatlıkla oynatır

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı