HP Notebook 15-da1044nt ısınıyor

Maryo

Hectopat
Laptop modelim:HP Notebook 15-da1044nt Ürün Özellikleri | HP® Müşteri Desteği
Bilgileri ise:
MX130 4 GB.
i5 8265U.
12 GB DDR4 2666 MHz RAM.
256 GB SSD.
Sorunum işlemci ısınıyor. Eskiden kendi MHz değerini düşürüyordu. Sonra yeniden yükseltip dengeliyordu ama artık 1.58'e takılıyor.
Ben de quickcpu ile dengeledim bu sefer mesela 15 FPS olan oyun 30 FPS oluyor ama 60 olmuyor. Bir daha anca işlemci tam soğuyunca oluyor.Mesela eskiden 400 MHZ olup düzeliyordu ama artık şimdi aynı işlemi yaptırtsam bile düşmüyor.
Bu arada sıcaklıklarım genelde 97 dereceleri bile gördüm. Quickcpu ile yaptığım ayarlarda ama garip birden 76 görüyorum. Aniden 97 görüyorum. Sonra 80'li değerler görüyorum ama bunlar hep saniyelik oluyor.
Kafayı yiğeceğim. Ne yapsam eskisi gibi oynayamıyorum. Laptopu alalı 4 ay oldu daha.

Son düzenleme:
Laptop modelim:HP Notebook 15-da1044nt Ürün Özellikleri | HP® Müşteri Desteği
Bilgileri ise:
MX130 4 GB.
i5 8265U.
12 GB DDR4 2666 MHz RAM.
256 GB SSD.
Sorunum işlemci ısınıyor. Eskiden kendi MHz değerini düşürüyordu. Sonra yeniden yükseltip dengeliyordu ama artık 1.58'e takılıyor.
Ben de quickcpu ile dengeledim bu sefer mesela 15 FPS olan oyun 30 FPS oluyor ama 60 olmuyor. Bir daha anca işlemci tam soğuyunca oluyor.Mesela eskiden 400 MHZ olup düzeliyordu ama artık şimdi aynı işlemi yaptırtsam bile düşmüyor.
Bu arada sıcaklıklarım genelde 97 dereceleri bile gördüm. Quickcpu ile yaptığım ayarlarda ama garip birden 76 görüyorum. Aniden 97 görüyorum. Sonra 80'li değerler görüyorum ama bunlar hep saniyelik oluyor.
Kafayı yiğeceğim. Ne yapsam eskisi gibi oynayamıyorum. Laptopu alalı 4 ay oldu daha.
Macun sıkıntılı olabilir. Fanın düzgün çalışmıyor olabilir. Hava kanalları tıkalı olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı