Peki Radeon ve Bilgisayar performans ayarlarınızı yaptınız mı?Hem LOL ve PES'i bilmem ama düşük ayarlarda ve yüksek ayarlarda aynı FPS alıyorsan belki de sıkıntı sürücü olabilir.Dediğim gibi şu anda laptopun ekran kartının desteklendiği en son Windows 10 sürümüne geri dönüp sürücüyü kurarsan daha iyi performans elde edersin.Dostum oyun icinde kullandigi dahili ekran karti oluyor cunku internetteki testlerde ayni pc olmasina ragmen 2 kat fps aliyorlar en basitinden pubg mobile emulator bile donuyor yani imkansiz kullanmiyr laptop. Şuan kafam atti vallaha sadece lol ve pes oynadigim pc de lol de tum ayarlar en dusukte de en yuksekte de 40 fpsyi gecmiyor on eden hic degilse 55 70 fps arasi oynatiyordu
Sen hangi oyunlari oynuyorsun ve aldigin degerler nedirPeki Radeon ve Bilgisayar performans ayarlarınızı yaptınız mı?Hem LOL ve PES'i bilmem ama düşük ayarlarda ve yüksek ayarlarda aynı FPS alıyorsan belki de sıkıntı sürücü olabilir.Dediğim gibi şu anda laptopun ekran kartının desteklendiği en son Windows 10 sürümüne geri dönüp sürücüyü kurarsan daha iyi performans elde edersin.
Örn. HP Sürücü listesinde Benim en son Sürücüm Windows 10 1703 için yapıldı ve ben de 1703'e geçtim ve öyle sürücüyü yükledim ve sonraki sürümlere geçmedim.Windows 10 biraz sıkıntılı ama yine de yapacak bir şey yok.
Evet AMD biraz sıkıntı ama laptopun üreticisinin verdiği sürücüleri kullanmak daha iyi.
Fps bende 55 75 arasiydi zaten lol de suan 40 ustune cikmiyorPeki Radeon ve Bilgisayar performans ayarlarınızı yaptınız mı?Hem LOL ve PES'i bilmem ama düşük ayarlarda ve yüksek ayarlarda aynı FPS alıyorsan belki de sıkıntı sürücü olabilir.Dediğim gibi şu anda laptopun ekran kartının desteklendiği en son Windows 10 sürümüne geri dönüp sürücüyü kurarsan daha iyi performans elde edersin.
Örn. HP Sürücü listesinde Benim en son Sürücüm Windows 10 1703 için yapıldı ve ben de 1703'e geçtim ve öyle sürücüyü yükledim ve sonraki sürümlere geçmedim.Windows 10 biraz sıkıntılı ama yine de yapacak bir şey yok.
Evet AMD biraz sıkıntı ama laptopun üreticisinin verdiği sürücüleri kullanmak daha iyi.
AMD pişmanlıktır uzak durun yerine Nvidia'yı terci edin en azından minimum sorun ve maksimum yardım ile sorununuzu çok kolay çözebilirsiniz.
Peki Radeon ve Bilgisayar performans ayarlarınızı yaptınız mı?Hem LOL ve PES'i bilmem ama düşük ayarlarda ve yüksek ayarlarda aynı FPS alıyorsan belki de sıkıntı sürücü olabilir.Dediğim gibi şu anda laptopun ekran kartının desteklendiği en son Windows 10 sürümüne geri dönüp sürücüyü kurarsan daha iyi performans elde edersin.
Sen hangi oyunlari oynuyorsun ve aldigin degerler nedir
Fps bende 55 75 arasiydi zaten lol de suan 40 ustune cikmiyor
Sizinle daha detaylı görüşebilcegim bir yer var mi instangram olur facebook olur veya dc ts3 benim driver sorununa cozum getirsek en son denedigimde pc cokmus urun degisikligi yapmistimKatılmıyorum. AMD, Nvidia ile pek çok alanda yarışan ve ciddi başarılar elde eden bir firma. Kaldı ki kart kullanım ömrü açısından AMD, Nvidia'ya göre daha tutarlı. Ekonomik oluşuysa bir tercih sebebi.
Önceki cevabınızı da okudum, bir müddet yoğundum ve yoktum ancak görebildim. Açıkçası Windows 10'dan vazgeçeli baya oluyor ve Windows 7'de gayet stabil ve sorunsuz bir bilgisayar kullanımı yaşıyorum. AMD'nin kendi sitesinden dilediğimde sürücü güncelliyor, son sürüm sürücüyle sıkıntısız istediğim oyunları oynuyorum. Windows 10'un işlemciyi adeta tekler hale getirdiğine şahit olmamla Windows 7'ye döndüm, o günden beri bir geri dönüş de düşünmüyorum. Windows 10 kim ne derse desin stabil değil ve bu durum can sıkıyor. Stabil bir sistem olmadan ne telefon, ne de bilgisayar çekilmiyor benim açımdan bu açıdan eski fakat stabil bir sistemi tercih ediyorum. Korunma ve güvenlik konusundaysa güzel bir antivirüs iş görüyor. Windows 10 stabil bir hal alınca elbette düşünürüm geçmeyi ama şu an için üzgünüm, tavsiye de etmem bu bilgisayarı kullananlar için hoş daha pek çok bilgisayarda da sorunlar derya deniz ama uymuyorsa, kullanmanın mantığı yok.
Peki bizim bilgisayardaki sorun ne? HP nerede hatalı?
İşte o konuda tek bir problem var, bunu daha önce ben dile getirdim HP'yi arayıp, siz de getirin, yeterince kişi olursa yabancı bir forumda imza kampanyası için destek isteyelim vs. organize olunabilir ama o kadar çok kişi görmediğimden sadece HP'ye bildirmekte gördüm elimden geleni.
Sorun kısa ve net şudur: Bu bilgisayar, UEFI BIOS aktiften, AMD'nin sunduğu son sürüm sürücüleri desteklememektedir!
Şimdi bunun çözümü ne? Esasen malın üreticisi ve anakart sahibi HP olduğundan HP'nin AMD ile iletişime geçerek aşması gereken bir durum gibi duruyor bu. Fakat AMD'nin de suçluluk durumu olabilir çünkü burada da belirtmişimdir, AMD'nin sitesinden 2016 zamanlarında, şimdi tam ayı hatırlamıyorum, eski bir sürücüyü indirip kurarsanız, tıpkı HP'nin sitesindeki gibi sorunsuz kurulduğunu göreceksiniz...
Yani bu durum 2016'dan sonra AMD'nin yeni çıkan sürücüleri ve HP'nin sunduğu UEFI BIOS desteği arasında bir sorun. İşin aslı budur...
Windows 10'un kararsızlıkları ise daha başka ayrı bir konu...
Ekran kartının farklı isimlerde gözümesi veya oyunda ikincil kartın devreye girmemesi, FPS konusunda saçma durumların olması (en düşük de en yüksek de olsa ayarlar aynı FPS alınması) gibi sorunlar genelde ekran kartının sürücüsü ile ilgilidir.
Temiz bir kurulumla doğru sürücüyü kurmayı deneyin, sorununuzu çözecektir.
Oyunlarda FPS konusunda LOL demişsiniz sanırım, ben Dota 2 oynayan biriyim ve Dota'yı 1080p'de oynuyorum, ona rağmen FPS drop vs. yaşamıyorum ve sürekli 60+ FPS alıyorum. Yani oyun stabil ve sorunsuz, akıcı çalışıyor.
Ayrıca, oyunlarda performan iyileşmesi konusunda Steam'de tavsiye üzerine "CPU Cores" diye bir program vardı, onu aldım. Burada da konusu geçti mi hatırlamıyorum. Açıkçası gayet güzel çalışıyor APU sistem üzerinde sıkıntısız iş görüyor diyebilirim. Bilgisayarın tüm gücünü oyuna veriyor ve arada sırada saçma sapan olan dropları yok ediyor. En azından bende işe yaradı, bu tarz pek çok program var ve çoğu işe yaramaz ama bundaki başarıya ben de şaşırdığımdan yazının sonuna ekleyeyim dedim.
Sizinle daha detaylı görüşebilcegim bir yer var mi instangram olur facebook olur veya dc ts3 benim driver sorununa cozum getirsek en son denedigimde pc cokmus urun degisikligi yapmistim
En kısa zamanda söyleyecegim oyunlar sorun yarattigi icin hesabimi arkadasima vermistim yeni bir hesap acip size iletirimDediğiniz platformlarda pek işim olmadığından aktif kullandığım bir hesabım yok. Fakat Steam kullanıyorsanız, orada bir hesabınız varsa isminizi benimle paylaşırsanız ekleyebilirim. Eğer sorun çözümünde sıkıntı yaşıyorsanız Team Viewer ile durumu çözmeye çalışabilirim. İnternet bağlantı hızınız iyiyse kolayca hallolur indirme vs. çok sürmez.
Hp bw028nt modeline w10 1709 surumunde en stabil calisacak driveri soyleyebilirmisiniz veya bilginiz var mi su laptop da sadece lol orta ayarlarda 60+fps versin benim icin yeterlidirMerhaba.
Uzun süre yoktum kusura bakmayın.
Benim şu anda Windows 7'ye geçmem için bir engel yok fakat programlarımı Windows 7 ortamında yazmam benim için sakıncalı olur ve bazılarını yazamam bile. Çünkü bir tek Windows 10'da olan API ları kullanarak yazmaktayım. Öbür türlü programlar çok kötü gözükmekte.
Hem AMD bu ekran kartını destekleyen bir sürücü yapmayı kesti. Zaten o sürücü indirme yerindeki bölümden R7 M4XX ekran kartı seçtiğinizde gelen ekranda aslında R7 M4XX in isminin yazmadığını görürsünüz.
Şahsen burada hem HP hem AMD hatalı fakat 1803'e uyan bir sürücü gelmediği ve bu zamana kadar da gelmediğine göre gelmeyeceği için bu laptop 2017'den kalma olacak. Üzücü.
Ama video oluşturmak ve ağır mühendislik programları için oldukça iyi ve hatta bunda GTA5 akışkan oynanır fakat görüntüsü pek iyi olmayabilir (o yüzden arabaları ben sürmem xd) ama gene de idare eder.
CS:GO 'da 100FPS (videoya kaydederken) aslında iyi bir sayı. Özellikle de 3 GB ı çöpe atılmış bir ekran kartı için.
Bazı oyunlarda FPS bilerek 30'a sabitlemek gerekiyor. Yoksa ya oyun aşırı hızlanır ve yetişemeyip kafayı yersiniz(Undertale, Deltarune gibi 2D oyunlarda çünkü bu oyunlar pek fazla RAM tüketmez) ya da oyun görüntüsü bozulur(GTA 5 yolun yok olması) veya anlık donmalar (Rainbow Six Siege deki gibi) gibi hatalara sebebiyet verir.
En iyisi bu bilgisayarı Windows 7 de kullanmak ya da Windows 10 1703'de HP'nin verdiği sürücülerden en güncel olanı ile kullanmak.
Hem aynı zamanda bilgisayar parçalarını değiştirmek istiyorum sizce 16 GB(8x2) bu bilgisayara uyar mı? Crucial'daki verilere göre uyuyor.
Merhaba.
Uzun süre yoktum kusura bakmayın.
Benim şu anda Windows 7'ye geçmem için bir engel yok fakat programlarımı Windows 7 ortamında yazmam benim için sakıncalı olur ve bazılarını yazamam bile. Çünkü bir tek Windows 10'da olan API ları kullanarak yazmaktayım. Öbür türlü programlar çok kötü gözükmekte.
Hem AMD bu ekran kartını destekleyen bir sürücü yapmayı kesti. Zaten o sürücü indirme yerindeki bölümden R7 M4XX ekran kartı seçtiğinizde gelen ekranda aslında R7 M4XX in isminin yazmadığını görürsünüz.
Şahsen burada hem HP hem AMD hatalı fakat 1803'e uyan bir sürücü gelmediği ve bu zamana kadar da gelmediğine göre gelmeyeceği için bu laptop 2017'den kalma olacak. Üzücü.
Ama video oluşturmak ve ağır mühendislik programları için oldukça iyi ve hatta bunda GTA5 akışkan oynanır fakat görüntüsü pek iyi olmayabilir (o yüzden arabaları ben sürmem xd) ama gene de idare eder.
CS:GO 'da 100FPS (videoya kaydederken) aslında iyi bir sayı. Özellikle de 3 GB ı çöpe atılmış bir ekran kartı için.
Bazı oyunlarda FPS bilerek 30'a sabitlemek gerekiyor. Yoksa ya oyun aşırı hızlanır ve yetişemeyip kafayı yersiniz(Undertale, Deltarune gibi 2D oyunlarda çünkü bu oyunlar pek fazla RAM tüketmez) ya da oyun görüntüsü bozulur(GTA 5 yolun yok olması) veya anlık donmalar (Rainbow Six Siege deki gibi) gibi hatalara sebebiyet verir.
En iyisi bu bilgisayarı Windows 7 de kullanmak ya da Windows 10 1703'de HP'nin verdiği sürücülerden en güncel olanı ile kullanmak.
Hem aynı zamanda bilgisayar parçalarını değiştirmek istiyorum sizce 16 GB(8x2) bu bilgisayara uyar mı? Crucial'daki verilere göre uyuyor.
Ben şuan pc ilk geldiğinideki suruculere geri dondum sizin verdiginiz gibi apu guncellemesi yapmamistin eger yaparsam kaydaddeger bir fark alabilirmiyim ?Bir yerde yanlışınız var. AMD bu karta desteği falan kesmedi arkadaşlar...
Siz sadece grafik kartı sürücüsü olarak bakarsanız zaten yanlış sürücü indirirsiniz.
Sizin cihazınız APU olarak geçiyor. AMD'nin sitesinde bunu bulup en güncel sürücüyü indirebilir hatta benim gibi sürekli de yeni güncellemelerle yolunuza devam edebilirsiniz...
İnsanları yanlış yönlendirmeyelim.
Bu cihazın sorunu şudur:
BIOS, eğer ki UEFI ise AMD'nin sürücüsünü kuramıyorsunuz!
LEGACY olduğunda, kurabiliyor, sorunsuz kullanabiliyorsunuz!
Bunun için BIOS konusundan ötürü HP'nin hatası var diyebilirim.
Windows 10'da CPU'nun verimsiz çalışması konusu ise bu bilgisayara özgü bir konu değil.
Windows 10, yeni güncelleştirmelerinde -ne yazık ki- kararlılık özelliğini kaybediyor!
Buna çevremde iki arkadaşın bilgisayarında daha şahit oldum üstelik o laptoplardaki işlemci INTEL'di...
Yani Windows 10 ile ilgili olan olay bir donanım üreticisinin değil, işletim sisteminin sorunu.
Çözüm olarak ise yukarıdaki sorunlara önerim belli:
Eğer imkanınız varsa Windows 10'dan bir müddet uzak durun ya da stabil bir sürümü kurup güncelleştirmeleri kapatın.*
*: Fakat bu yol da çok tatlı olmayabiliyor, servislerden kapatsanız da bir süre sonra bir bakmışsınız, güncelleme karşınızda...
Ondan dolayı Windows 7'yi tercih ettim ve sorunsuz çalışmakta sistemim.
Ekran kartı desteği için indirmeniz gereken sürücüyü aşağıdaki görselde adım adım görün diye seçtim. Siz APU sürücüsü kurabilirsiniz, bağımsız bir ekran kartı sürücüsü değil. Zaten APU içerisinde ekran kartı mevcut...
Eki Görüntüle 372692
Son bir soru daha laptop 7 8 gunde bir reset atiyor kendiliginden oyun oynarken ozellikle lolde dereceli maclarda denk gelmedim ama gelirse surekli sorun olur muzik yuklerken bile oluyor ustelik 3 4 saat krallar gibi oyun oynarken atmiyor daha basladiktan 30dk sonra aymiyor sicaklik degerleri de yuksek degilBir yerde yanlışınız var. AMD bu karta desteği falan kesmedi arkadaşlar...
Siz sadece grafik kartı sürücüsü olarak bakarsanız zaten yanlış sürücü indirirsiniz.
Sizin cihazınız APU olarak geçiyor. AMD'nin sitesinde bunu bulup en güncel sürücüyü indirebilir hatta benim gibi sürekli de yeni güncellemelerle yolunuza devam edebilirsiniz...
İnsanları yanlış yönlendirmeyelim.
Bu cihazın sorunu şudur:
BIOS, eğer ki UEFI ise AMD'nin sürücüsünü kuramıyorsunuz!
LEGACY olduğunda, kurabiliyor, sorunsuz kullanabiliyorsunuz!
Bunun için BIOS konusundan ötürü HP'nin hatası var diyebilirim.
Windows 10'da CPU'nun verimsiz çalışması konusu ise bu bilgisayara özgü bir konu değil.
Windows 10, yeni güncelleştirmelerinde -ne yazık ki- kararlılık özelliğini kaybediyor!
Buna çevremde iki arkadaşın bilgisayarında daha şahit oldum üstelik o laptoplardaki işlemci INTEL'di...
Yani Windows 10 ile ilgili olan olay bir donanım üreticisinin değil, işletim sisteminin sorunu.
Çözüm olarak ise yukarıdaki sorunlara önerim belli:
Eğer imkanınız varsa Windows 10'dan bir müddet uzak durun ya da stabil bir sürümü kurup güncelleştirmeleri kapatın.*
*: Fakat bu yol da çok tatlı olmayabiliyor, servislerden kapatsanız da bir süre sonra bir bakmışsınız, güncelleme karşınızda...
Ondan dolayı Windows 7'yi tercih ettim ve sorunsuz çalışmakta sistemim.
Ekran kartı desteği için indirmeniz gereken sürücüyü aşağıdaki görselde adım adım görün diye seçtim. Siz APU sürücüsü kurabilirsiniz, bağımsız bir ekran kartı sürücüsü değil. Zaten APU içerisinde ekran kartı mevcut...
Eki Görüntüle 372692