HP notebook oyunlar dahili GPU ile çalışma sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sanırım benimkinden daha güncel bir sürücü. Bende daha önce AMD'nin sitesinden yüklediğimde ismi seninki gibi yanlış görünüyordu ancak performans olarak çok fark görememiştim.

Ben de AMD'den yükledim sadece isim değişti. HP'den yükledim sürekli güncelleme isteği yollamasının yanında bir de ara sıra driver kaynaklı mavi ekrana atıyordu. Gittim bunu buldum tesadüfen ve dediğim şekilde bir kurulum yaptım... Açıkçası şu anlık efsane oldu. Bilemiyorum başkalarında da işe yarar belki diye paylaşayım dedim belki birilerine faydası olur...

Bugün Teknosa'yı dolaşırken Google Drive'a yüklediğim şu iki fotoğrafla karşılaştım.
Meet Google Drive – One place for all your files Meet Google Drive – One place for all your files
(buraya attığımda dosya boyutu hatası veriyor)
Bir arkadaş R8 M445DX in R5 ile R7 birleşimi olduğunu söylemişti. Haklı olabilir fakat eğer birleşik olsalardı Radeon Ayarlarında hem R5 hem R8 farklı yerlerde olmazdı diye düşünüyorum. Aynı zamanda bu laptopun DXDİAG komutunda da Oluşturucu yada 2 Görüntü diye bir sekme yok. Kısaca ya R7 yok (sürücüsü, ya da kendisi) ya da devre dışı bırakılmış. Ama gene R8 in R7 ye eşit olabileceğini söyleyeyim. Hem ordan burdan sürücü yükleyerek biraz tehlikeye atıldığını söyleyebilirim. Şahsen ben Dell'in sürücüsünü indirip kurmuştum ve HP sürücüsünden daha berbat bir iş çıkardığını söyleyebilirim. Hem önceki (Catalyst) Ayar uygulamasında daha fazla seçenek vardı. Evet bunu da denedim ama sadece uygulamayı yükledim, sürücüyü değil. Ve orda Crossfire sisteminin kısa özetini de gördüm. Ya sadece CPU yu yoracaksınız ya da yükü azcık R7 ye vereceksiniz. Şahsen tüm yükü Hariciye verilebilirse daha iyi olur.
Galiba oyunda (GTA 5) de çizilmeyen, boş kalan yerleri R5, kalan çizilmişleri R7 çiziyor.Benim düşüncem böyle. Bir de keşke şu ekran kartını keşke BIOS dan değiştirebilseydik. O zaman belki böyle bir konu bile olmazdı. Aslında her şeyi düzeltecek tek bir şey var ki o da güncelleme. Keşke HP bu hatayı fark edip bunun ile ilgili bir güncelleme yapıp paylaşsaydı. Şahsen laptopun içini açıp tüm parçaları görmek isterim acaba ekran kartı üzerinde ne yazıyor? (Ekran kartlarının ve işlemcilerin üzerinde ne oldukları yazar.) Ama şimdilik bir şey yapamam. Tatile kadar.

Eğer bie farkı varsa denerim ama bu sürücüler de tehlikeli çünkü devid.info gibi siteler virüs sitesi ismine benziyor ama bunu geri laptopa erişimim olunca kuracağım ve deneyeceğim. Gene de öneri için teşekkürler.

Overclock gibi bir durum yoksa, sürücüden çok da bir zarar veremezsiniz. Onun dışında R8 M445DX, R5 ile R7'nin crossfire hali olarak ortaya çıkan bir kart. Yani fiziksel olarak böyle bir kart, tek olarak üretilmiyor. R7 de gözükmüyor hatta, crossfire ile çalışmaya ayarlı çünkü kartlar. Bu laptopların bazı modellerinde bios ayarı var ancak bizde sunulmamış, sunulur mu bilemiyorum... Sunulması mümkün de olmaya bilir... Onun dışında laptopun içini ben açtığımdan şöyle söyleyeyim, hemen her şey gömülü ve ekran kartına dair bir etiket gözüme çarpmadı. Dolayısıyla aslında olay driverda bitiyor. Devid.info sitesi ise, sandığınız gibi bir yer değil, birçok driverı sürücü adıyla oradan çekebiliyorsunuz, eskiden sunulmuş driverları da veri tabanlarında tuttukları için aşırı kullanışlı bir site, tavsiye ederim o siteyi... Yalnız reklam yönlendirmeleriyle bir indirme yapmayın...

Şu anda HP'nin Sürücü sitesinde yeni bir güncelleme olduğunu farkettim.Ve onu kurdum(Tabi ki önceki sürücüyü silerek) ve Radeon 17.1.1 kullanıyor ve adı R8 M445DX oldu.Önceki (devid.info daki) sürücüde R7 M340 yazıyordu ki bi' süre sonra Radeon ReLive yüklendi dedi ve açtım ama kapattıktan sonra bir daha o sekmeye ulaşamadım.Şu anda daha rahat olduğumu söyleyebilirim.Çünkü benimkinde en iyi hali Adı R7 M340 değil de R8 M445DX olduğunda oluyor.Çok garip.

Her neyse.İşte Linki. [HP SÜRÜCÜLERİ 15ba010nt]
Birkaç sürüm bilgisi de burda:
Radeon Settings Version
2017.0620.401.5401
Driver Packaging Version
16.50.2801.1010-170620a-315305C-HP

Şimdi dikkat ettim, seninle benim kullandığımız sürüm farklı Benim sürümde, HP sitesinde driver aynı şekilde, güncelleme gözükmüyor. Yine de teşekkür ederim, bilgilendirme, öyle ya da böyle birilerine elbet yarar.

Pardon.Link koymayı unutmuşum.İşte Tüm Sürücüleri : HP Yazıcılar, Dizüstü ve Masaüstü Bilgisayarlar ve Diğer Ürünler İçin HP Yazılım ve Sürücü İndirmeleri | HP® Müşteri Desteği

Benim Windows kafayı yedi ve gene güncelledi o yüzden temizledim ve sürücüyü indirirken fark ettim.Direk onu indirdim ve temiz çalışıyor.Hem Windows Update siz de de böyle gıcıklık yapıyorsa şu adresten otomatik güncellemesini kapatabilirsiniz.(Sadece Windows 10'da çalışır.) : http://download.microsoft.com/download/f/2/2/f22d5fdb-59cd-4275-8c95-1be17bf70b21/wushowhide.diagcab

Windows 10'un update servisini devre dışı kullanıyorum zaten, aygıt donanım yüklemedi de hep devre dışı, yoksa dediğiniz gibi uğraştırıyor insanı...

Diğer konudaysa dediğim gibi, bilgisayarınızın modeliyle, benimkinin modeli aynı değil. Benim bilgisayarın sitesinde, sadece bir ekran kartı sürücüsü var Sanırım ondan dolayı Devid'ten indirdiğim daha yeni ve daha iyi çalışıyor, bize güncelleme gelmemiş...

940mx'li aynı paraya laptoplar dururken ne işiniz var arkadaşlar amd'li saçma sapan r7'ymiş r8'miş laptoplarda. Bir kere 2. ekran kartına geçmek için harcadığınız zamana yazık. Yok eski driveri bulacaksınız da geçişli grafikler gelecek de. Sonra bi güncelleyicen tekrar bozulacak falan filan insanın saçlarını ağartır. Benim arkadaşta da vardı hd 8730m'li bir laptop. Çocuk aylarca intel hd graphics ile kullandı. 3 yıldır nvidia ekran kartlı laptop kullanıyorum. Bu zamana kadar hiçbir oyunda geçiş yapmadığını görmedim. Zaten 940mx'in performans değeri r8 m445dx'ten daha fazla.
NVIDIA GeForce 940MX
AMD Radeon R8 M445DX Dual Graphics - Benchmarks and Specs
Ben burada suçu hp'de bulmuyorum. Suç bizzat amd'de. Yaw bir ekran kartı güncellendiği an siyah ekranda kalır mı yaw

Aynı fiyata, aynı özelliklerde alternatifi yok, APU farklı bir kulvarda yarışa katılıyor.

Amd'nin geçişli grafik ayarları çok zor değil, aynı ayarları Nvidia'da da benzer şekillerde yapıyorsunuz ki Nvidia kartlı laptop da kullandım, biliyorum...

Aslında olay bu değil, Nvidia X Amd dersek de, laptoplarda özellikle Nvidia kesinlikle önermiyorum. Kartlar en fazla 2 yılda arızaya düşüyor... Gereğinden fazla bir yüklemeyle, lafta oyun notebookları ortaya çıkıyor.

Bu işin aslı, eğer yüksek özellikler istiyorsanız kasa toplamaktır, yok illa da laptop derseniz oyun için, o zaman da gereksiz yere bol paralar harcayıp, kısa sürede de makineyi emekli etmeye razı olacaksınız ki, istediğinize ulaşasınız...

İşin özüne gelirsek, APU Laptoplar konusundaki fikrinize katılmıyorum, hatta aksine, fiyatına göre gayet iyi performans verdiği konusunda da ısrarcıyım. Yine de alacakların tercihi kendisine ait tabi...

Şahsen katılıyorum. Hem aynı zamanda APU daha ucuz ve performanslı olabilir. Hem Ben o problemi çözdüm. Zaten GTA5'i hikayesi için oynadım ki crackli idi. Belki de o hatayı crack oluşturmuştur.
Zaten bu ekran kartı iş konusunda da iyi. Videoyu önceki bilgisayarımdan daha hızlı işliyor ve özellikle de 1080p olmayan ekran kartı ve/ya monitör ile 1080p video oluşturabiliyor. Bir sefer video hızlı yüklensin diye vide framerate'i düşüpe aldım ama gene iyi çıktı. Photoshop gibi uygulamalarda da kasmıyor. Kısaca o anın(artık satılmıyor) en iyi laptopu oydu 2100 altı için... Ama isterseniz Nvidia olanı tercih edebilirsiniz. Ben bunu beğendim ama 4GB hissi az. Çekirsek sayısı ve bandwidth boyutları iyi olsaydı burdan 1050ti ile yarışabilir idi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…