Öncelikle kimseyi boş yere heyecanlandırmak istemem ama sanırım ekran kartı konusundaki problemi çözdüm...
Arkadaşlar bazı şeylere dikkat ederek, şu
https://devid.info/en/p866173/AMD+Radeon(TM)+R8+M445DX+Graphics linkteki driverı indirip kurarsanız, belki de benim gibi ciddi bir performans farkına şahit olacaksınız...
Öncelikle denemek isteyenleri boş yere uğraştırmış olmamak adına belirtmeliyim, kesin bir şey sunmuyorum! Sorumluluk, deneme tercihi size ait...
Sırayla anlatmak gerekirse:
- Temiz bir Windows 10 kurulumu yapın ve internete bağlamadan otomatik driver indirme olayını durdurun. Aksi takdirde yok yere Windows otomatik olarak ekran kartı driverını çekecektir. Bilmeyen arkadaşlar için sırayla "Denetim Masası-Donanım ve Ses-Aygıtlar ve Yazıcılar-Aygıtlarda kendi bilgisayarınıza sağ tık-Aygıt Yükleme Ayarları-Hayır" bu şekilde kapatabilirsiniz. Veya(!) mevcut bir Windows 10 kurulumuna sahipseniz DDU ile ekran kartını tamamen kaldırabilirsiniz.
- İndirdiğiniz dosyalar arşivden çıkartın, ".inf" dosya uzantısıyla gelecek, bunları kurmak, bilmeyenler için de adım adım "Bilgisayarım-Özellikler-Aygıt Yöneticisi-Burada kurulu gözükmeyen bir ekran kartı olmalı, diğeri kurulu olarak gözüküyor olacak ama adı temel görüntü bağdaştırıcısı şeklinde karşınıza çıkacaktır. Siz kurulu gözükmeyen donanıma sağ tık yapın.-Sürücü Yazılımını Güncelleştir-Sürücü Yazılımı İçin Bilgisayarımı Tara-İndirip çıkarttığınız dosya klasörünü seçip kurun.
- Bunun ardından arşivlenmiş dosyaları çıkarttığınız klasörde bir klasör daha oluşmuş olacak. Orada "ccc2_install" dosyasını çalıştırın. Belirttiğiniz dizine dosyaları çıkartacaktır.
- Çıkarttığınız dosyaların olduğu yere gidin, (Eğer değiştirmeden kurduysanız bu dizin "C:\AMD\WU-CCC2\ccc2_install" olacaktır.") orada "WULaunchApp" dosyasını çalıştırın ve bekleyin. Tüm bu işlemler süresince sabırlı olun, yarıda kesmeye veya tekrarlamaya çalışmayın.
- Sonucunda eğer kurulum bittiyse sağ tık yaptığınızda masaüstünüze AMD'nin kontrol merkezinin geldiğini göreceksiniz.
- Bunun ardından bilgisayarınızı yeniden başlatın. Kontrol merkezine girin ve çeşitli ince ayarları yapın. Mesela performans konusundaki tercihinizi ayarlayın, dilerseniz oyunlar için genel veya özel ince ayarlar yapın... Buradan sonrası size ait arkadaşlar...
Bu bahsettiğim ayarlar sonrasında şahsen(!) bariz bir biçimde HP'nin kendi sitesinden indirdiğim driverdan daha yüksek bir verim aldım. Oyunlarda, Cs:Go, Rome II, L4D2, Minecraft, World of Warcraft gibi kendi oynadığım birçok oyunda denedim. Eski ayarlarım zaten kayıtlıydı ve inanın ekran kartına göre maksimuma odaklı ayarlarımı bir tık daha yukarıya çektim...
Şahsen şu anlık bir sorunla karşılaştığımı söyleyemem. İkinci ekran kartını R7 M340 olarak görmekte ve oyunlarda da hafıza olarak, ad olarak onu tanımakta. Bununla birlikte yeni denk gelip de uyguladığım bu çözümü halen daha denemekteyim. Pencereler arası geçişlerde yer yer iyileşmeler mevcut fakat yine de elimizdeki ekran kartının hafızasının 4GB olduğuna aldanmayın, darboğaz bir ekran kartı bu ve verebilecekleri sınırlı... Bu fiyata, bu kadar diyelim...
Dediğim gibi denemek isteyen olursa buyursun kendi kararıyla denesin

Ama başta da belirttiğim gibi bu sizin tercihiniz, sonra "Beni boşuna uğraştırdın!" şeklinde isyan etmeyin

Yine de dileğim tabii ki deneyen arkadaşlar için de bende olduğu gibi bariz bir farkla bu driverın sorununu çözmesi.
Soru, cevap gelirse başlık altında daha da tartışırız, bundan daha iyi çalışan bir yöntem biliyorsanız siz de önerin, elimden geldiğince şahsen çok sorun yaratmasa da aylak kaldıkça ara sıra bu konuyla ilgileniyorum. Umarım herkesin bu konudaki sorunlarına çözüm buluruz.
Eki Görüntüle 265515
Kullandığım ayarlar.