İnceleme HP Omen 15 15-EN1014NT incelemesi

R7 hocam bu.

Teşekkürler hocam. GPU ortalama sıcaklıklar iyi durumda ancak işlemci tarafında cihazınız fazla ısınıyor görünüyor. Detailed Monitöring kısmını paylaşmamışsınız ancak timespy'ın son kısmında (işlemciyi yük altına sokan test kısmında) büyük ihtimal cihazınız 100 dereceleri görmüş olabilir. Cihazınızın ortalama işlemci sıcaklığı 95 görünüyor. Elbette yaz ayında olduğumuz için sıcaklıkların da etkisi var. Size tavsiyem cihazı yükseklik ayarlı bir soğutucu alarak kullanmanız ya da cihazınızda stok halinde gelen termal macunu değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Normalde soğutucuların gpu, cpu ikilisine çok bir etkisi olmaz ancak tüm bileşenlerin daha serin bir ortamda çalışmasını sağlar. Aynı zamanda cihazın sağlıklı hava almasını sağladığı için sıcaklıkların düşmesine de yardımcı olur. En kötü durumda ise işlemcinin turbo boostunu kapatmak ya da undervolt uygulamak gibi işlevleri düşünebilirsiniz ya da güç planından işlemci güç yönetiminden bazı değişiklikler yapabilirsiniz. Sonuç olarak grafik skoru da gayet iyi ve güzel bir cihaz. Tekrardan hayırlı olsun.

Ben de yeni satın aldım henüz gelmedi. Numpad olmadığını farketmemiştim ama bu durum hoşuma gitti. Klavyelerde sevdiğim bi parça değil zaten.

Merhaba birkaç gün önce aynı cihazdan ben de satın aldım. Size bir sorum olacak, ses sadece sol alt köşeden geliyor, ses kalitesi oldukça kötü. B&O destekli bir cihazdan böyle bir performans beklemiyordum. Sizde böyle bir sorun yok değil mi? Bu sorunu nasıl çözebilirim.

Bende böyle bir sorun yok. Ses iki traftan da geliyor ve kalitesi yeterli. Bana tek taraftan gelmesinin sebebi donanımsal gibi geldi. Servise yollayabilirsiniz. Ya da iade edebilirsiniz. Aynı ya da farklı bir ürün alırsınız ardından da.

Bilgisayarı, bilgisayar çantasındayken düşürdüm. Köşesi ezildi, sanki çakmak tutmuşum gibi bir buruşukluk var. Malzeme kalitesi iyi mi kötü mü anlayamıyorum. Neyse, bu hasar dolayısıyla iadenin mümkün olduğunu düşünmüyorum. Alt kapağı açıp bi kontrol edeceğim eğer sorun bulamazsam servisini yolunu tutacağım gibi duruyor.

Yanıtınız için teşekkürler.

Bende hem bu laptop, hem de R7 5800H'lı olanı var. Cihazın kendi termal tasarımından mı yoksa AMD'den mi kaynaklanıyor bilmiyorum ama işlemci gerçekten aşırı ısınıyor. Ben bu sorunu aşmak için "Ryzen Controller" uygulamasını kullanıyorum. Bu uygulamada sıcaklık limitini 80 dereceye getirince fan sesi de duyulmuyor. Üstelik bu şekilde oyunlarda ciddi FPS artışı elde ettim.

Geçmiş olsun bu arada, kötü olmuş. Ben de ekranını Airsoft tabancasından çıkan boncuk mermiyle kırmıştım. Kendi servisi yerine başka bir yerde orijinal ekran değişimi yaptık. Ekranı değiştirdikten sonra ışık sızması falan da kalmadı.

Son düzenleme:

Biraz önce bilgisayarın içini açtım, şoke oldum. Hoparlörün üzerine vida yapışmış! Ses bozukluğunun nedeni vidanın kasa ile hoparlör arasına sıkışmasıymış. Vidayı aldım, ses oldukça berrak hale geldi, iki taraftan da ses geliyor ancak ses yüksekliği hâlâ beni tatmin etmiş değil. Neyse buna şükür.

Ayrıca SSD soğutucularının üzerinde parmak izi vardı. Bilgisayarın kutusunu ilk ben açtım yani üretim tesisinin dikkatsizliği. HP'nin üst segment olarak konumlandırdığı Omen markasından beklemediğim kalite. En azından yedek vida yollamayı unutmamışlar .)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…