- Makaleler
- 9
Daha fazla
Dediklerinize cevap vereceğim ama ilk şu dediklerimi yapın.Dediğiniz şekilde yaptım. Throttlestop ana menüsüne dönünce orada monitoring yazıyordu, aşağıdan turn on dedim. Nasıl bir donmadan bahsediyoruz?
@erengore cihazla ilgili dikkatimi çeken şeylerden biri, şu an balance mod olmasına rağmen işlemci 4.3-4.4 ghz arası gösteriyor görev yöneticisinde. Günlük kullanımda olabildiğince sistemi minimum yormak istiyorum. Dün 2 saat valorant 2 saat warzone oynadım toplamda 4 saatte, işlemci 92 ekran kartı 85 dereceyi gördü. Performans mod ve oto fan ayarlarında kullandım. Ara ara fanların max olduğu anlar oldu tabii ama sesten anladığım kadarıyla ortalama %70-75 fan açıyor cihaz ve sıcaklıklar bu şekilde. Bazı yerlerde işlemci turbosunu kapatmanın sağlığı arttırabileceği ve gereksiz yormayı, enerji tüketimini azalttığını okumuştum. Lüzum var mı? Şimdiden çok teşekkür ederim.
Merak etmeyin donma olduğunu anlarsınız olduğu zaman. Demek ki olmamış. Şimdi donma olmadığına göre ayarları şu şekilde güncelleyin sırasıyla.
CPU Cache -110 Offset Voltage.
CPU Core -110 Offset Voltage.
İntel GPU ve İGPU Unslice'ı -100 Offset Voltage.
System Agent -40 Offset Voltage.
Nasıl yapıldığını anladığınızı düşünerek hızlıca şöyle güncelleyin dedim. Bu arada misal ben -110 diyince küsüratsız kısmı -110 olacak şekilde ayarlayın. Küsüratın bir önemi yok.
Dediklerinizin cevapları:
İşlemciniz boşta 4.3 GHz'de çalışıyorsa benim dediklerimin dışında da ThrottleStop üzerinde bir işlem yapmadıysanız Güç modu ayarladığınız programla ilgilidir. Oradan Balanced mod ayarlayın. Yine de düzelmezse hallederiz. Çok basit bir problem. Ama şimdilik zaten yüksek performansta kalması iyi çünkü Undervolt ederken işlemciyi yüksek performansta görmek büyük önem taşıyor.
İşlemci Turbo'su kapatılmaması gereken bir şey bana göre. Evet sıcaklık azalır çünkü işlemci gücünü kısarsınız. FPS değeriniz neredeyse yarı yarıya düşer. Asla önermiyorum.
Bu arada rica ediyorum sisteminiz Windows Güç Seçeneklerinde Nihai Performans olarak ayarlı ise onu Yüksek Performans olarak ayarlayın.