HP Omen 15-EN1011NT Düşük CPU ve GPU Kullanımı

Alperen Değer

Megapat
Yer
Aydın
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Laptopu yeni aldım çok fazla test edemedim ancak BF5 oyununda performans çok iyi değil gibi. Özellikle CPU ve GPU kullanımı çok düşük. Ayarlar Ultra'da. Sorun nedir bilgisi var mı? Resimleri aşağıya bırakıyorum. @Radeon RX 5500M @Ali Güngör @Recep Baltaş

• Ryzen 5800H
  • 16 GB RAM
  • 3070 Max-Q 100W

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    89,5 KB · Görüntüleme: 66
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    104,6 KB · Görüntüleme: 59
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    70,7 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleme:
Notebooku performans moduna aldınız mı?
Eğer indirmediyseniz Omen game hub'u marketten indirebilirsiniz.

Aynı notebooktan sipariş etmiştim, 1-2 saat kadar önce geldi. Test etme fırsatım olmadı, akşama müsait zamanım olacak gibi bende test eder bilgi vermeye çalışırım.

Bu arada notebook boşta iken sizinde adaptör çok ısınıyor mu?

Adaptörü taktığım priz güç ölçerli, 25w civarı şebekeden güç çekmesine ve notebook boşta olmasına rağmen adaptör oldukça sıcak geldi bana.

Oyun açıkken nasıl ısınır tahmin edemiyorum bile.

Bir de notebook vidalarına bakmanız mümkün mü? Vidalar yıpranmış gibi duruyor mu sizinkinin de?

Notebooku performans moduna aldınız mı?

Aynı notebooktan sipariş etmiştim, 1-2 saat kadar önce geldi. Test etme fırsatım olmadı, akşama müsait zamanım olacak gibi bende test eder bilgi vermeye çalışırım.

Bu arada notebook boşta iken sizinde adaptör çok ısınıyor mu?

Adaptörü taktığım priz güç ölçerli, 25w civarı şebekeden güç çekmesine ve notebook boşta olmasına rağmen adaptör oldukça sıcak geldi bana.

Oyun açıkken nasıl ısınır tahmin edemiyorum bile.
Özellikle BF5 deneyebilirseniz sevinirim. Evet adaptör yanıyor. Performans moduna aldığımda ise fan daha hızlı döndü ve laptop soğudu Kullanımda bir oran değişmedi.

Vidalar tam olarak nerede hiç dikkat etmedim ? İçini açmadım hiç.
Ben de cihazın içini açmadım, notebookun kapağının altında ki vidalar sanki yıpranmış gibi benim cihazda, akşama fotoğraf gönderebilirim, kıyas edebilirsek memnun olurum.

Hem oyunlarıda imkan olursa kıyas edebiliriz.

Ben de cihazın içini açmadım, notebookun kapağının altında ki vidalar sanki yıpranmış gibi benim cihazda, akşama fotoğraf gönderebilirim, kıyas edebilirsek memnun olurum.

Hem oyunlarıda imkan olursa kıyas edebiliriz.
Hocam bulabildiğim vidalar bunlar ve sıkıntı yok gibi.

Dosya Ekleri

• 1627744425886.jpg
    1627744425886.jpg
    240,8 KB · Görüntüleme: 63
  • 1627744425899.jpg
    1627744425899.jpg
    197,7 KB · Görüntüleme: 56
Laptopu yeni aldım çok fazla test edemedim ancak BF5 oyununda performans çok iyi değil gibi. Özellikle CPU ve GPU kullanımı çok düşük. Ayarlar Ultra'da. Sorun nedir bilgisi var mı? Resimleri aşağıya bırakıyorum. @Radeon RX 5500M @Ali Güngör @Recep Baltaş

• Ryzen 5800H
  • 16 GB RAM
  • 3070 Max-Q 100W

MUX problemini yaşıyorsunuz hocam. Dahili ekran kartını kullanıyor. Grafik ayarlarından Battlefield 5I yüksek performansa atamanızı tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı