HP Omen 15 EN1014-NT FPS düşüşü

eren5325

Zeptopat
Daha fazla  
HP Omen 15 EN1014-NT kullanıyorum. Bilgisayarımın özelliklerinin LoL'de 144 FPS sabit almak için fazlasıyla yeterli olduğunu düşünüyorum. Ama nedense sadece oyun başladığında 144'te kalıyor. Minyonlar falan gelince hemen 120'lere 130'lara düşüyor. Denemek için grafikleri en yüksekten ortaya çektim FPS tamamen aynı kaldı hiç değişmedi. Sonra yine denemek için ortadan en düşüğe çektim FPS yine aynı kaldı. Yani ayarları değiştirmek de FPS'imi değiştirmedi ki bu beni bilgisayarımın yetmemesinden değil de başka bir sorundan olduğuna daha da ikna etti. Bu sorunun sebebi nedir bilen var mı? Bazı yayıncıları izliyorum 144 FPS sabit alabiliyorlar ve üstelik bilgisayar özelliklerimin hemen hemen denk olduğu kişilerden bahsediyorum. Umarım birisi yardımcı olur.

Grafik ayarlarından V-Sync açık kalmış, haliyle monitörünüzün Hertz'ine sabitlemeye çalışıyor V-Sync kapatın düzelir. Tabii Max ayarlarda 120-130'lara düşüyor dediğinize göre medium ayarlarda 144'ün üstüne V-Sync kapadığınız da geçebilirsiniz gibime geliyor.

Son düzenleme:
Anlattığınıza göre işlemci yetmiyor, ekran kartı değil. İşlemci ısındığı için hız düşürüyor (throttling) olabilir. Oyun sırasında takip edin değerlerini.

Ne diyormuşum? Arkadaşın sorunu kesin olarak V-Sync'i açık olmasından kaynaklı. Azıcık mantıklı yaklaşıp, bana cevap yazmak yerine arkadaşa cevap verseydiniz. V-Sync açık olduğundan ekran kartı FPS değerlerini monitör Hertz'ine sabitlediği için 144'ü geçemiyor.

Grafik ayarlarından V-Sync açık kalmış, haliyle monitörünüzün Hertz'ine sabitlemeye çalışıyor V-Sync kapatın düzelir. Tabii Max ayarlarda 120-130'lara düşüyor dediğinize göre medium ayarlarda 144'ün üstüne V-Sync kapadığınız da geçebilirsiniz gibime geliyor.

Evet geçebiliyorum ama demek istediğim o değildi FPS'in zaten 144e sabitlenmesini istiyorum fakat sabitlenmiyor. 120'lere 130'lara düşüyor V-Sync açıkken 144 olması gerek halbuki ve ayarları değiştirmek işe yaramıyor.

Anlattığınıza göre işlemci yetmiyor, ekran kartı değil. İşlemci ısındığı için hız düşürüyor (throttling) olabilir. Oyun sırasında takip edin değerlerini.

Bunun olduğunu da sanmıyorum LoL'de işlemci 60-75 derece arası ve gücünü düşürmüyor.

Evet geçebiliyorum ama demek istediğim o değildi FPS'in zaten 144e sabitlenmesini istiyorum fakat sabitlenmiyor. 120'lere 130'lara düşüyor V-Sync açıkken 144 olması gerek halbuki ve ayarları değiştirmek işe yaramıyor.

Bunun olduğunu da sanmıyorum LoL'de işlemci 60-75 derece arası ve gücünü düşürmüyor.

V-Sync kapattığınızda ki değerler ne oluyor peki, 120-130'lara yine düşüyor mu? Arka planda işlemci kullanımları nasıl.

V-Sync kapattığınızda ki değerler ne oluyor peki, 120-130'lara yine düşüyor mu? Arka planda işlemci kullanımları nasıl.

V-Sync kapattığımda koridordan önce FPS 230-260 arası oluyor koridora yürüyorum minyonlar falan geliyor yine 120'lere 130'lara düşüyor gerçekten aşırı saçma gelmeye başladı bu olay bana yani koridora minyonlar yürüyünce FPS nasıl yarıya düşer hiç anlamıyorum. Arka planda işlemci kullanan uygulama yok sayılır sadece Discord ve Steam açık oluyor onlarda çok az kullanıyor LoL açıkken işlemci sadece LoL için çalışıyor diyebiliriz.

Ne diyormuşum? Arkadaşın sorunu kesin olarak V-Sync'i açık olmasından kaynaklı. Azıcık mantıklı yaklaşıp, bana cevap yazmak yerine arkadaşa cevap verseydiniz. V-Sync açık olduğundan ekran kartı FPS değerlerini monitör Hertz'ine sabitlediği için 144'ü geçemiyor.
Adam 144'u gecmiyor dememis ki arkadasim sen ne anlatiyorsun anlamadim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı