HP Omen 15 FPS ve sıcaklık değerleri

90 derece laptop için dert değil. Yıllardır o dereceleri gördüm, hiçbir laptopumun cpu veya gpu'su yanmadı. Mesela ekteki görüntü dün akşam hava 25 derece iken açık pencerenin önünde 40dk Metro Exodus enchanced edition oynama esnasında çekildi, hava sıcak olsa ve klima olmasa 90ı görmek gayet doğal. Aynı laptop değil ama örnek olarak verdim. Sıcaktan ötürü kendini yavaşlatıp bir anda fps düşüyorsa orada problem vardır.

Dosya Ekleri

• ME.jpeg
    ME.jpeg
    40,5 KB · Görüntüleme: 138
Benim 100 dereceleri görmüştü sürücü güncellemelerinden midir bilmiyorum çözüldü sonradan. Cinebench'de 10500i geçemeyen PC 11500-12bin arası alıyor. Ortam sıcaklığı da etki ediyor olabilir. Ve laptopu arkadan silgi boyutunda yükseltmek çok fark ediyor. Soğutucu denedim çok katkısı olmamıştı.

Hocam işlemci çok fazla ısındığı için frekans düşürüyor bu da anlık FPS düşüşleri veya geçici FPS düşüşlerine neden oluyor.
Arkadaşlar, Facebook'ta HP Omen kullanan bir arkadaşla tanıştım. Biraz lafladık ve bazı oyunlarda FPS ve sıcaklık değerlerini benimle paylaştı. Şu anda ön yargılı bir şekilde yaklaştığım HP Omen modelinde ısınma problemi olmadığına inanıyorum. Buyurun bana attığı fotoğraflar.
@çıtırcan @Klavyesi çalınan genç

Yakın zamanda işlemci'ye overclock(hız aşırtma) yaptınız mı bu yüzden çok fazla ısınıyor olabilir.

Benim 100 dereceleri görmüştü sürücü güncellemelerinden midir bilmiyorum çözüldü sonradan. Cinebench'de 10500i geçemeyen PC 11500-12bin arası alıyor. Ortam sıcaklığı da etki ediyor olabilir. Ve laptopu arkadan silgi boyutunda yükseltmek çok fark ediyor. Soğutucu denedim çok katkısı olmamıştı.
Hangi güncellemeleri yaptınızki hocam? Bende windowstaki güncelleştirmeleri kurdum değişen bir şey olmadı.

Hangi güncellemeleri yaptınızki hocam? Bende Windows'taki güncelleştirmeleri kurdum değişen bir şey olmadı.

AMD ve NVIDIA'yı HP sayfasından DDU ile kurdum. Daha sonra Windows Update üzerinden AMD'yi güncelledim. Güç seçeneklerini balanced olarak bıraktım onun da katkısı oldu. Bu ay içinde jarrod tech HP Omen 15 videosunda gösterilen sıcaklıkları görmeye başladım. Geçen ay bulunduğum yer aşırı sıcaktı. Valorant 100 dereceleri görüyordu Turbo Boost açıkken. MacBook bile boşta 70 derece ile çalışıyordu. Omen ise boşta 65 Chrome açınca 75 derecelere çıkmıştı. Güç seçeneklerinden yüksek performans profili oluşturmaktan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Omen Gaming Hub'da performance modunda Warzone oynarken GPU sıcaklığı 75e kadar düşerken balanced modda 80-81 derecelerdeydi ama Max fan hızında çalıştırmıyordu. 100 dereceleri gördüğü zamanlarda AMD APU tuning Utility ile 85 veya 90 derecelere sabitliyordum herhangi FPS kaybı veya shutter olmuyordu. Şimdi serin olduğu için kullanmıyorum. Şu an Fortnite 90-92 Warzone 85-90 arasında CPU sıcaklıkları alıyorum. Valorant da ise 80-85 arasında.

AMD ve NVIDIA'yı HP sayfasından DDU ile kurdum. Daha sonra Windows Update üzerinden AMD'yi güncelledim. Güç seçeneklerini balanced olarak bıraktım onun da katkısı oldu. Bu ay içinde jarrod tech HP Omen 15 videosunda gösterilen sıcaklıkları görmeye başladım. Geçen ay bulunduğum yer aşırı sıcaktı. Valorant 100 dereceleri görüyordu Turbo Boost açıkken. MacBook bile boşta 70 derece ile çalışıyordu. Omen ise boşta 65 Chrome açınca 75 derecelere çıkmıştı. Güç seçeneklerinden yüksek performans profili oluşturmaktan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Omen Gaming Hub'da performance modunda Warzone oynarken GPU sıcaklığı 75e kadar düşerken balanced modda 80-81 derecelerdeydi ama Max fan hızında çalıştırmıyordu. 100 dereceleri gördüğü zamanlarda AMD APU tuning Utility ile 85 veya 90 derecelere sabitliyordum herhangi FPS kaybı veya shutter olmuyordu. Şimdi serin olduğu için kullanmıyorum. Şu an Fortnite 90-92 Warzone 85-90 arasında CPU sıcaklıkları alıyorum. Valorant da ise 80-85 arasında.
AMD'yi bende kurdum fakat güç seçeneklerinde bir değişme olmamıştı, sadece balanced var. Siz neyi kurmuştunuz?
Hocam bende fanlar max hızda 100 derecelere ulaşıyor :D Bir tek "AMD APU tuning Utility" yi denemedim.
Onuda tam denicektimki laptobun sol fanı patladı yani sol fan bozuldu birden bire. Laptobun içinden patlamaya benzer ses geldi ve fan gitti. Laptop açılırken "System fan 90B" hatası alıyorum.

AMD'yi bende kurdum fakat güç seçeneklerinde bir değişme olmamıştı, sadece balanced var. Siz neyi kurmuştunuz?
Hocam bende fanlar Max hızda 100 derecelere ulaşıyor :D bir tek "AMD APU tuning Utility" yi denemedim.
Onuda tam denicektimki laptopun sol fanı patladı yani sol fan bozuldu birdenbire. Laptopun içinden patlamaya benzer ses geldi ve fan gitti. Laptop açılırken "System fan 90b" hatası alıyorum.

Benim de aynı Windows'dan gelen balanced modu var. Bir ara 80 derecelerde fan hızı Max ve ötme tarzında ses geliyordu. Omen Gaming Hubu ilk başta çalıştırıp daha sonra görev yöneticisinden sonladırıyordum öyle kullandım bir süre.

BIOS sürümü kaç sizin benim F. 06 ile geldi ama sitede F. 05 var. Sizdeki Kasa gümüş mü tam siyah mı forumda sadece siyah kasalı AMD Omen'e sahip bir ben varım galiba. En düşük aldığım sıcaklıklar bunlar. Bazen NVIDIA 35'lere kadar düşüyor. Ryzen 48 altına düşmedi.

Dosya Ekleri

• Drivers.png
    Drivers.png
    261,9 KB · Görüntüleme: 140
  • omen sıcaklıklar en en yeni.png
    omen sıcaklıklar en en yeni.png
    234,3 KB · Görüntüleme: 100
  • sıcaklıklar nvidia disabled.png
    sıcaklıklar nvidia disabled.png
    288,6 KB · Görüntüleme: 136
Benim de aynı Windows'dan gelen balanced modu var. Bir ara 80 derecelerde fan hızı Max ve ötme tarzında ses geliyordu. Omen Gaming Hubu ilk başta çalıştırıp daha sonra görev yöneticisinden sonladırıyordum öyle kullandım bir süre.

BIOS sürümü kaç sizin benim F. 06 ile geldi ama sitede F. 05 var. Sizdeki Kasa gümüş mü tam siyah mı forumda sadece siyah kasalı AMD Omen'e sahip bir ben varım galiba. En düşük aldığım sıcaklıklar bunlar. Bazen NVIDIA 35'lere kadar düşüyor. Ryzen 48 altına düşmedi.
Bendede F06 sürümü. Gümüş renk. Boşta TB kapalı 55-65 arası dolanıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı