Herkese merhaba. Geçtiğimiz günlerde gaming.gen sitesinden HP Omen 15 RTX 3060 olan laptopu sipariş etmiştim.
Sipariş ettikten sonra forumda bilgisayarın coil whine ve ghosting problemleri olduğunu okudum.
Bilgisayar 3 gün önce elime ulaştı ve şu anlık bir coil whine problemi yok.
Gün içinde sürekli bilgisayarın başına oturup oyun oynayan birisi değilim. Bir tek LoL oynayabildim, onda da fan ayarı maksimumda (5900 RPM) CPU 70 dereceyi gördü. Onun dışında bilgisayar boştayken 50-55 derecedeydi. Bu değerler benim için kabul edilebilir.
Bugün bilgisayarda film izlerken bilgisayar şarjda değildi, CPU 50-55 dereceydi. Bilgisayarı sarja takınca CPU birden 78-85 derece oldu (fanlar 2500 RPM'deydi). Fan ayarını maksimum yaptım, 68-72 derecelerde gezindi. Böyle olunca biraz tedirgin oldum. Bu arada ortam klimalı 25-26 dereceydi. Daha öncesinde Monster Abra serisinden bir bilgisayar kullandım ama onda bile film izlerken asla 82 derece gibi bir şey görmedim. Size sormak istediğim şeyler:
1-) Sizce film izlerken 85 dereceye kadar çıkması normal mi?
2-) Ben bu bilgisayarı ortalama 4-5 yıl kullanmak için aldım. Bu değerler ileride sıkıntı çıkarabilir mi?
3-) Sizce bilgisayarı iade etmeli miyim? Eğer edeceksem bu bilgisayar yerine ne alınabilir? (Bütçe maksimum 14.000 TL.)