HP Omen 15 laptopta işlemci 0.38GHz'de çalışıyor

Nviten

Kilopat
Daha fazla  
HP Omen 15 kullanıyorum ve işlemcim Ryzen 7 5800H. Geçtiğimiz günlerde ekran kartı görmeme sorunundan dolayı bilgisayarı servise gönderdim, anakart değişimi yapıldı ve geri geldi. Her şey düzelmişken geçtiğimiz gün bir sorunla karşılaştım biraz kurcaladım ama asla çözüme ulaşmadı. İşlemci bazen 0.38GHz'ye kendisini sabitliyor ve bilgisayarda inanılmaz bir kasma meydana geliyor. Bir süre sonra düzelse de sürekli tekrarlıyor bu durumu. Acaba nasıl çözüme ulaştırabilirim?

HP Omen 15 kullanıyorum ve işlemcim Ryzen 7 5800H. Geçtiğimiz günlerde ekran kartı görmeme sorunundan dolayı bilgisayarı servise gönderdim, anakart değişimi yapıldı ve geri geldi. Her şey düzelmişken geçtiğimiz gün bir sorunla karşılaştım biraz kurcaladım ama asla çözüme ulaşmadı. İşlemci bazen 0.38GHz'ye kendisini sabitliyor ve bilgisayarda inanılmaz bir kasma meydana geliyor. Bir süre sonra düzelse de sürekli tekrarlıyor bu durumu. Acaba nasıl çözüme ulaştırabilirim?

Şarjda iken mi bu sorun var?

Şarjda iken mi bu sorun var?
Sorun hep şarjdayken olmuyor ama şarjda olduğunda neredeyse hiç düzelmiyor. Ayrıca şarjdan çıkardığımda düzeliyor ama yalnızca 3 dakikalığına falan. 3 Dakika sonra şarjda olmasa bile yine 0.38'e kilitleniyor ve kalıyor.

Dün gece format attım. Formattan sonra ufak düzelir gibi oldu, sorunu neredeyse yaşamadım. Az önce Premiere Pro'dan render alırken şöyle bir tablo ile karşılaştım, yine 10'ar saniyelik periyotlarla düzenli 0,38GHz'ye inip geri düzeliyor. Normal şartlarda yaptığı bir şey değildi ve sorun bu şekle büründü şu anda.
Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı