HP Omen 15 nasıl?

Siz ne aldınız hocam ? Bende bu aralar çok az oyun oynuyorum birde üniversite başlayacak yurtta olacağım ne kadar oyun oynarım bilmiyorum ya ondan da biraz pişmanlık oldu
Hocam ekran kartı Legion 5 kadar değil, 100w bir ekran kartı var aynı zamanda işlemcisi 35w ile sınırlandırılmış. Aynı zamanda Legion 5’in soğutması misliyle daha iyi. Uyumlu RAM bulmak için uğraşacaksınız çünkü bunlarda DOCP ve XMP yok. (BIOS’una videolardan baktım) Bulacağınız RAM’ler ise ancak XMP ve DOCP ile tam performansta çalışıyor. Daha pahalı RAM alacağınız için astarı yüzünden pahalı olacak maalesef. Ek olarak alacağınız en iyi RAM CL22 olacak bu tür sıkıntılar var keşke almadan önce araştırsaydınız ben de aynısını alacaktım araştırıp vazgeçtim. Eğer kargoya verilmediyse iptal etmenizi öneririm.
Ek olarak oyun az oynuyorsanız pil ömrü diye bir şey yok bunlarda, onu unutun. Normal kullanımda prize bağımlı bu tarz cihazlar. MacBook veya az da olsa oyun oynarım dersen Zephyrus almanı tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Hocam ekran kartı Legion 5 kadar değil, 100w bir ekran kartı var aynı zamanda işlemcisi 35w ile sınırlandırılmış. Aynı zamanda Legion 5’in soğutması misliyle daha iyi. Uyumlu RAM bulmak için uğraşacaksınız çünkü bunlarda DOCP ve XMP yok. (BIOS’una videolardan baktım) Bulacağınız RAM’ler ise ancak XMP ve DOCP ile tam performansta çalışıyor. Daha pahalı RAM alacağınız için astarı yüzünden pahalı olacak maalesef. Ek olarak alacağınız en iyi RAM CL22 olacak bu tür sıkıntılar var keşke almadan önce araştırsaydınız ben de aynısını alacaktım araştırıp vazgeçtim. Eğer kargoya verilmediyse iptal etmenizi öneririm.
Ek olarak oyun az oynuyorsanız pil ömrü diye bir şey yok bunlarda, onu unutun. Normal kullanımda prize bağımlı bu tarz cihazlar. MacBook veya az da olsa oyun oynarım dersen Zephyrus almanı tavsiye ederim.
Hocam içime acayip kurt düşürdünüz ya şuan.Macbook istemiyorum hocam.Zeyphyrus bakmıştım ama aklımdan da çok fazla MatebookD16 geçiyordu fakat daha düşük işlemcili ve ekran kartsız bir laptopa 8000 veresim gelmemişti.Daha kargoya verilmedi laptop
Macbook aldim hocam kargoda.
Hayırlı olsun hocam

Hocam içime acayip kurt düşürdünüz ya şuan.Macbook istemiyorum hocam.Zeyphyrus bakmıştım ama aklımdan da çok fazla MatebookD16 geçiyordu fakat daha düşük işlemcili ve ekran kartsız bir laptopa 8000 veresim gelmemişti.Daha kargoya verilmedi laptop

Hayırlı olsun hocam
Yani tercih senin hocam, ben kendime almayacağım şeyi başkasına da önermem. Eğer oyun ihtiyacın fazla değilse diğer markaların işlemcisi güçlü, pil ömrü daha uzun laptoplarına yönelmeni öneririm zira bunu masaüstü gibi kullanacaksın, herhangi bir taşınabilirliği (örneğin okula götüremezsin) yok.

Siz ne alacaksınız ?
Ben hala araştırıyorum muhtemelen Zephyrus’a yöneleceğim. Pil ömrü diğer Windows laptoplara göre daha iyi.
Ayriyeten MacBook yanına hem oyun için kullanacağım hem de bazı Mac’te çalışmayan mühendislik programlarını kullanmak için alacağım. Senin durumun nedir ?

Ben hala araştırıyorum muhtemelen Zephyrus’a yöneleceğim. Pil ömrü diğer Windows laptoplara göre daha iyi.
Ayriyeten MacBook yanına hem oyun için kullanacağım hem de bazı Mac’te çalışmayan mühendislik programlarını kullanmak için alacağım. Senin durumun nedir ?
Hocam ben ekteki laptopu sipariş ettim işte gelmesini bekliyorum.

13.5k ya bende laptop düşünüyorum yazılım/oyun/render işlerinin üstesinden kalkacak ve yükte güzel sonuçlar verebilen bir laptop arıyorum
13,5 k 'ya bulur musun bilmem ama Lenovo Legion 5 'in Ryzen 5000 serisi işlemciyle RTX 3060'lı versiyonuna ait bir inceleme gördüm, ekran kartı 65-70 derecede çalışıyor, benim masaüstü ekran kartından daha serin :) Bir bakın derim, kronik sorunu yoksa, Lenovo'yu iyi bilirim ben de bir tane laptobunu kullanmıştım malzeme kalitesi iyi değildi ama çok serin çalışıyordu, sıcak hava üflemesi gereken yerden soğuk hava geliyordu o derece :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı