Rehber HP Omen 16 2023-2024 kronik sorunları

Anladım hocam teşekkürler. Bu sorundan önce cihazdan memnundum eğer sensorü çıkarınca herhangi bir limitleme olmuyorsa kullanmaya devam edeceğim ama servisten geldikten sonraki performansına da bağlı tabi. Bu arada sizin sorununuz da muhtemelen serviste dandik bir termal macun kullanmalarından kaynaklı olabilir.

@MFurkan41 Hocam seninle aynı modeli kullanıyormuşuz hall sensorü çıkardıktan sonra bir sorun yaşadınız mı herhangi bir performans düşüklüğü falan bilgilendirir misiniz acaba ?

Son düzenleme:
Merhaba,
16-s0055nt AMD modelini kullanıyorum. Soketi çıkarıp kullanıyorum. 45watt limitleme şuan var. testlerde bunu görebiliyorum. Kadıköy de daha önce notebook tamiri yaptırdığım bir servisle konuştum. Soketi çıkarmak yerine, sorunlu sensörü üzerinde bulunduran devre kartından çıkarabileceğini ve bu şekilde deneyebileceklerini söyledi. Ben yaptırmayı düşünüyorum. işe yarayıp yaramadığını buradan yazarım.

Benim pc deki sorunlu parça HP PCA IR-Sensor N42551-001 I - Like New

Hocam halen mis gibi çalışıyor bilgisayar. Biraz şans işi tabii ama hall sensörünü geldiği gibi çıkarmıştım ne olur ne olmaz diye ve şu an bilgisayar 8 aydır sorunsuz çalışıyor.

Hocam halen mis gibi çalışıyor bilgisayar. Biraz şans işi tabii ama hall sensörünü geldiği gibi çıkarmıştım ne olur ne olmaz diye ve şu an bilgisayar 8 aydır sorunsuz çalışıyor.
hocam peki sensörü çıkardığınızda cpunun 45 watt'a limitlenmesi gibi bir şey yaşadınız mı ?

hocam peki sensörü çıkardığınızda cpunun 45 watt'a limitlenmesi gibi bir şey yaşadınız mı ?
Yok hocam, kendi cihazımda böyle bir sorun yaşamadım. Oyunlar çalışırken bazen 80-90W güç çekiyor işlemci, o zamanlarda 90 dereceyi görüyor. O zamanlarda ThrottleStop ile kendim limitliyorum 40-50W civarına.

Teşekkürler hocam bir sorun yaşamazsınız umarım.

Arkadaşlar laptop servisten geldi, anakartını değiştirmişler ama daha önce boştayken 40-45 derece arası çalışan cihaz şimdi boşta 60-65 dereceden aşağısını görmüyor. Oyunlarda ise 90-93 derecede seyrediyor. Ben cihazı servise vermeden önce kesinlikle bu tarz ısınma problemleri yaşamıyordum. Ne yapmalıyım önerisi olan var mı ?

Son düzenleme:
HP Omen laptopumda aynı sorun var. CPU çok ısınıyor. Termal macun değiştirdim bir yere kadar idare ettim ancak sonrasında hep aynı sorun. Ben Omen'in bazı serilerinin kronik problemleri olduğunu düşünmeye başladım. Laptop soğutucu ve turbo fanda çalıştırıp öyle devam ediyorum.

Hocam dediğim gibi cihaz servise gitmeden önce hiç böyle bir sorunu yoktu aslında. Dün biraz kurcaladım, cpu turbo boostu kapatarak ve omen hubdan fan ayarlarını manuele alıp kendimce düzenleyerek makul seviyelere düşürdüm sıcaklığı ama bu da performans kaybına ve eskisinden çok daha fazla sesli fan kullanımına sebep oldu.

Büyük ihtimal anakarti değiştirirken TR servisinde dandik bir macun sürdüler, HP'nin fabrika çıkışlı macunlarindan daha kötü bile olabilir. Macun değiştirmek işe yarayabilir.

Büyük ihtimal anakarti değiştirirken TR servisinde dandik bir macun sürdüler, HP'nin fabrika çıkışlı macunlarindan daha kötü bile olabilir. Macun değiştirmek işe yarayabilir.
Ben de öyle düşünüyorum ama kendim macun sürersem garanti kapsamından çıkar mı hocam veya servisten rica etsem benim aldığım macunu sürerler mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…