Rehber HP Omen 16 2023-2024 kronik sorunları

Ben oynarken Rdr2'de ultra ayarlarda iken, soğutucu olmadan işlemci sıcaklık değerlerini paylaşmak istiyorum:
Balanced, Fanlar otomatik-70/75 derece
Balanced, fanlar maximum-65 derece
Performans, fanlar otomatik-80 derece
Performans, Fanlar maximum-70 derece

Battlefield 1'de işlemci, Balanced fanlarda 95 dereceyi gördü. İşlemci odaklı oyunlarda Balanced fanda ortalama 90 derece sanıyorum. (Testleri Msı Afterburner ile yaptım.)
Laptobum servisteyken termal macun değişimi yapıldığı söylenmişti. Ne hikmetse o macun değişiminden sonra boşta ortalama 35'te geziyorken birden 65'leri görmeye başladı. Macun sürerken kendiniz sürmenizi tavsiye ediyorum.

R23 testinde ise 13500HX yaklaşık 17.000 gibi bir puan aldı. 7840HS Acer nitro 16 ise 18.000 gibi bir değer alıyor.

Sizin sıcaklıklar nasıl?

Birebir aynı durumu yaşadım yurt dışında okuyorum PC bozuldu dönem ortasın aylarca bilgisayardız kaldım ve ürünü iade ettim HP almayın özellikle kolay servise götürmiceğiniz bir yerdeyseniz

Kaç aylikti hocam sizin PC.

Kanka 5 aylıktı garanti süreci sıkıntı direkt iade edin cihazı servise verirkende eğer 6 aydan az süre olmuşsa ilk 6 ay para iadesi alıyorsunuz direkt para iadesi almak istiyorum diye verin ben normal garantiye verdim bayağı uğraştım bence kronik sıkıntılı değişim falan düşünmeyin ya da 2024 modellere bakın başınız ağrır

CS2 de Full işlemci yüklü bir oyun bence özelikle ben akıcı olması için tüm grafik ayarlarını kısıyorum fanlari oto yaparsam rahat 90lari görüyor ortalama 88 filan fanlari Max yapınca 76 77'lere donuyor bu bahsettiklerim performans modu için Valorant'ta Full ayarlarda 80 derece civarında GPU hiç ısınmıyor bence kasadan ya da macundan ziyade işlemci biraz yüksek TDP çekiyor Intel'ler hep böyle zaten PTM7950 deneyeceğim inşallah ben de.

Bu konuyu Reddit'e biraz araştıştırmıştım bazıları teknik bazılar Intel updateninden sonra oldu diyorlar

Benimki 7 aylık ve anakartla ilgili problem yaşamadım iade etme şansım kalmadı galiba artık

Ben satmayı düşünüyorum zaten de bundan dolayı değil oyun performansı da yerinde ama elimde fazladan ekran kartı var güçlü bir islemciyle masaüstüne döneceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…