Rehber HP Omen 16 2023-2024 kronik sorunları

Hocam ben bu riskleri almak istemeyip direkt olarak distribütör olan Penta ile görüştüm çünkü bu tarz durumlarda satıcının yanında ithalatçı, distribütör de sorumlu. Satıcı ayrıyeten hepsiburada üzerinden HP Store Türkiye idi. Benim iademi yaklaşık 1-2 haftada yaptılar 3 ay çok uzun bir süreç üzgünüm sizin adınıza. Dolar arttı enflasyon arttı fakat bilgisayar fiyatları halen ben Omeni yılın başından aldığımdan beri aynı sayılır, Teselliniz bu olur belki.

Bu konuyu okuyan arkadaşlara faydalı olur. Benim iade sürecim sıkıntısız geçti ama satıcınıza bağlı olarak değişebiliyor demek ki.

Servis 20 gün bekletmiş diyorsunuz, benimki serviste 2 gün falan kaldı daha sonra doa raporu çıktı. Servis aynı bdh bilişim olmasına rağmen bu farklılık neden bilmiyorum belki siz şanssızsınız geçmiş olsun tekrardan

Bu sorunu yaşayan arkadaşlara tavsiyem direkt Penta ile görüşsünler.

Hocam Penta HP'nin Türkiye'deki genel dağıtıcısı mı? Teknosa benim distrübitörümün arena bilgisayar olduğunu söyledi fakat arenanın genel dağıtıcı olduğunu sanmıyorum, arena bana bilgisayarın HP'nin kendisine gittiğini söyledi burada Pentadan mı bahsediyorlar? Ona göre Pentayla görüşmeyi düşünüyorum.

Penta benim bildiğim HP, Acer ve Apple'nin genel distribütörü ve yine benim bildiğim bir markanın tek bir resmi distribütörü olur (?) Eğer ki Arena distribütör ise geri niye HP'e (Penta?) gidiyor? Bende Penta direkt servise göndermişti bir aracı olmadan.

Bence Penta distribütör, Arena satı- gerçi teknosadan aldım demişsiniz valla bilip bilmeden konuşmayayım ama Pentayı aramaktan zarar gelmez onlar size bu sorunuzun cevabını verebilirler diye düşünüyorum.

Benim PC 6 ay 10 günlük oldu artık iade şansım kalmıyor sanırım hocam ikinci arızada iade olabiliyor değil mi yoksa bu durum gizli ayıp sayılıp iade etme hakkım olur mu bilginiz var mı acaba?

Benim PC 6 ay 10 günlük oldu artık iade şansım kalmıyor sanırım hocam ikinci arızada iade olabiliyor değil mi yoksa bu durum gizli ayıp sayılıp iade etme hakkım olur mu bilginiz var mı acaba?
Garanti süresi içerisinde aynı arızadan dolayı 3. kez servise gitmesi gerek diye biliyorum. Başka bir yerden de 2 diye duymuştum. tüketici hakları etiketinde konu açıp sorun isterseniz.

Pek etik bulmuyorum ama kendiniz içini açıp sensörle bağlantıyı sağlayan o mavi kabloyu söküp sonra Hp'e, serviste sorunumu çözmek yerine mavi kabloyu sökmüşler derseniz iade alabilirler(?) Ben ilk servisinden geldiğinden yaklaşık 2 hafta sonra servisin böyle bir şey yaptığını farkedip Hp'e söylemiştim.

Servis kronik sorunun farkında ama bunun üstüne HP'nin müşteri temsilcileri de bilgilendirilmiş bence çünkü ben bunu der demez tamam iade işlemlerini başlatalım isterseniz dendi. Hiç servis kaydınız varmı, serviste yapılan işlem sonucu servisin kendisi ne yazmış (bios ve yazılım güncelleme yapıldığı söylenmişti), servis niye böyle bir şey yapsın gibi bir söz işitmedim. Direkt bize gönderin, biz servise gönderelim onlarda doa raporu çıkartsınlar dediler ve öyle de oldu. servise giderkende sorun olarak cihaz uyku moduna geçmiyor demiştim. Benim düşüncem bu yönde en azından.

Dediğiniz gibi ben de o durumu etik bulmuyorum hocam kendisi arızalanırsa ederim ancak benim tek sorunum CS2'de oluyor FPS düşmesi yiyorum çok anlık bir şekilde onun dışında pek sorunum yok ama yine de kafamı karıştırdı forumda okuduklarım bakalım gelecekte neler gösterecek zaman size çok teşekkür ederim bizlere vakit ayırıp süreç hakkında bilgilendiririm sağ olun hocam.

Hocam vatanın sitesinden baktım siparişi 31 ocakta yapmışım masaüstüne de geçmek istiyorum aslında sizce servise bu sorunu yaşadığımı söylesem iade başlatırlar mı?

Hocam vatanın sitesinden baktım siparişi 31 ocakta yapmışım masaüstüne de geçmek istiyorum aslında sizce servise bu sorunu yaşadığımı söylesem iade başlatırlar mı?
İlk arızada tamir ettirmissiniz sonra ikinci olmuş ikincide iade hakkınız var ilk 6 ay içerisinde ilk arızada da iade hakkınız var hocam iade etme yoluna gidebilirsiniz.

İlk arızada tamir ettirmissiniz sonra ikinci olmuş ikincide iade hakkınız var ilk 6 ay içerisinde ilk arızada da iade hakkınız var hocam iade etme yoluna gidebilirsiniz.
Hocam kurumsal faturada ilk 1 ay içerisinde oluyor diye biliyorum birşey etkiler mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…