Rehber HP Omen 16 2023-2024 kronik sorunları

@LemonTree68 Hocam benim Omen’in iadesini de bugün onayladı arenabilgisayar. Çok şükür. 5.5 aylık cihazdı, hiç sorun çıkarmadılar.

Merhaba arkadaşlar,

Bende de aynı HP Omen ürünü vardı. Tıpkı sizin yaşadığınız gibi oyunda birden klavye ve ekranın gitmesi sonrasında bilgisayarın birkaç saat sonra kendine gelmesi sorunu vardı. Tabii zamanla bu sorun ilerledi ve artık bilgisayar açılmamaya başladı. Ürünü alalı 5 ay olduğu için bende direkt para iadesi talep ettim. Garanti sürecinde penta teknoloji benim ürünümün dağıtıcı firmasıydı ve onlarla muhatap oldum ürünü gönderili 1 hafta geçti ve bugün ürünümün incelendiğini, para iadesi alabileceğimi söylediler. Bana gönderdikleri formu HP'ye mail attım ve bana 48 saat içinde paramın hesabıma iade edileceğini söylediler. HP ürünlerine karşı geçekten büyük hayal kırıklığı yaşadım. Neyse ki iade sürecim 1 haftada kolayca tamamlandı. Belkide bu problemi başkalarıda yaşar diye buraya deneyimlerimi yazmak istedim.

Omen kullanan arkadaşlar bu üründe sorunlu seri midir?

Amd model hakkında kesin konuşamıyorum, son gelişmeleri de takip etmeyi bilgisayarı iade ettikten sonra bıraktım açıkçası.

Hocam merhaba. Konuma verdiğiniz yanıttan geldim. Konunun tamamını okudum. Anladığım kadarıyla hall effect sensörünün konumu yanlış seçildiğinden dolayı sensör arızalanınca cihaz kendini uyku modunda sanıyor. Çözüm olarak da söz konusu sensörün Flex'ini çıkarmak gerekiyor. Şimdi açıp baktım bende o Flex takılı fakat senin dediğinin siyah ekran sorunu vs. bende daha önce olmadı ama cihaz buna rağmen uyku moduna girmiyor. Benim sensör farklı bir şekilde arızalanmış olabilir. Senin laptopunda güç düğmesine bastığında cihaz uyku moduna giriyor muydu? Eğer giriyorsa uyku modundayken cihazı çalıştırınca normal bir şekilde çalışıyor muydu? Çünkü bu sonuç olarak bir sensör ve bildiğim kadarıyla kapağı kapatınca cihazın uyku moduna geçmesini sağlıyor. Bunu manuel olarak yapmak istediğimde güç tuşundan uyku moduna alamıyorum. Windows'tan aldığım zamanda ise bu sefer uyku modundan çıkamıyorum. Acaba bu sensörle bir bağlantısı var mıdır?

Benim bilgisayarımda klavye ve ekran gidince bilgisayar çalışmaya devam ediyordu. Hdmi ile görüntü alıyordum ve harici olarak taktığım mouse çalışıyordu. Fakat klavyedeki ne güç tuşu, ne diğer tuşlar nede touch pad hiç bir tepki vermiyordu. Harici ekran ve mouse ile bilgisayarı kapatınca bilgisayarı açamıyordum asla. Saatler sonra açabiliyorsudum. Zaten bir kaç defa bunu yaptı sonra bilgisayar bir daha açılmadı. Bunların hepsi 4 gün içinde oldu. Arızanın ne olduğunu hangi sensörden kaynaklandığını bilmiyorum. Belki garanti sürecinde sıkıntı yaparlar diye laptopu açmadım bilerek. Ben ürünü iade ettim ve Asus rog strix g16 aldım. HP yi o kadar arkadaşım alma demişti ben tasarım için almıştım. Umarım sorunu çözebilirsiniz kolayca. Bence tamir yoluna gitmeyin garantide ise iade edin.

Hocam sanırım var tam bilemiyorum bu model işlemciden yurt dışında sıkıntı yaşayan olmuş ama Intel modellere göre aşırı az, Max 2-3 kişide gördüm.

Dostum bende de WF0028NT vardı birebir aynı modelden sana tavsiyem 6 ay geçmediyse direkt iade dene sıkıntı çok büyük bu HP'nin sensör sıkıntısından ziyade Intel işlemcilerdeki sorun kalıcı hasar yapıyor ve Intel'in işlemcileri geri toplama gibi bir niyeti yok gibi gözüküyor(şu anlık HX işlemciler için garanti verdiklerini söylüyorlar ama aynısını önceden tray işlemcilere dediler sonra da bunu dedikleri paylaşımı editlediler ve tray işlemcileri listeden çıkardılar ne yaptıkları belli değil) bende de 13700HX vardı güçlü bir işlemci bu son çıkan dengesizlik sorunlarından en çok etkilenen işlemcilerden biri benim cihazım ilk sensör tamirinden sonra dengesizlik yapmaya başlamıştı.

Son düzenleme:
Merhaba. Evet doğru anlamışsnız.

Sizin sorununuza ne desem bilemedim. Bahsettiğiniz tarzda bir şikayet okumamıştım. Cihazın fabrika çıkışlı kapağını kapattığınızda uyku moduna geçmesi gerek. Güç tuşuna basıp bırakınca uyku moduna geçiyor muydu inanın hatırlamıyorum.

Dostum bende de WF0028NT vardı birebir aynı modelden sana tavsiyem 6 ay geçmediyse direkt iade dene sıkıntı çok büyük bu HP'nin sensör sıkıntısından ziyade Intel işlemcilerdeki sorun kalıcı
Hocam ben sorunun sensörden kaynaklandığına eminim. İşlemcilerde ayrı bir sıkıntı varsa bilmiyorum fakat uyku modunun sorunu sensör.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…