HP Omen 16 WF0028NT vs WF0023NT

Bütçe
50000
Masanın üstünde hocam kimiside yaz aylarında gayet normal seklinde dönüş yaptı adamakıllı bir sogutucuyla normal değerlere gelir mi?

Deneyeyim ama otomatik fanda zaten 6000RPM'de dönüyor oyundayken.

O zaman pek bir artısı olmaz geçen gün forumda başka bir arkadaşın otomatik fan hızında 3500 RPM civarındaydı fanları o yüzden söyledim bu kasayı almayı düşünüyordum ASUS ROG ile arasında kalmıştım tercihim ROG'dan yana olacak gibi zaten bu kasanın ince olduğu için ısınacağını tahmin ediyordum o yüzden tereddütte kalmıştım şimdi oturdu her şey. Soğutucu kullanmayı deneyebilirsiniz hocam baktınız çok rahatsız ediyor 14 gününüz dolmadan iade etmeyi deneyin isterseniz.

hocam cihazın altını yükselttim 2-2.5 saattir rdr2 oynuyorum fanları maxa aldım cpu ve gpu ısıları omen gaming hubta göründğü üzre cpu ortalama 84-85 gpu ise standart 86 bandındaydı msi after burner cpu ısısını biraz daha fazla gösteriyo ve hp teknik desteği aradım testleri yaptı herhangi bir sorun çıkmadı ultra ayarlarda bu sıcaklıklar anca normal dedi.Yani bilmiyorum iyimi kötümü dediğin gibi 6 günü kaldı 14 günün dolmasına ve bu sıcaklıklar zarar verirmi şeklinde sorduğumda ise birşey olmaz gönül rahatliğiyla kullanabilirsiniz önemli olan 95lere dayanmaması dedi kullanmayı devammı yoksa iademi etmeliyim bilemedim birkaç kişiye daha sordum değerler anca iyi dendi

@Artoria Pendragon hocam HP Omen 17-CM2005NT iyi midir? bu entrydede bahsetmişsiniz omen 17 soğutmaı 16dan dahamı iyidir araada pek bi fark yok elimdeki bu modeli iade edip https://www.hepsiburada.com/hp-omen...165hz-tasinabilir-bilgisayar-pm-HBC00003YWQRC bu modelimi alayım yoksa ürün yorumlarındada ısınma yok tarzında yorumlar yapılmış sıkıntı gözükmesede 80in altınana düşmemesi tadımı kaçırdı biraz

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-09-07 182720.png
    Ekran görüntüsü 2023-09-07 182720.png
    1,2 MB · Görüntüleme: 71
Son düzenleme:
Sıcaklık muhabbetleri korkutmadı değil 4070'lisini aldım yarın elime ulaşacak görünüyor ben de kendi deneyimlerimi paylaşacağım gelince.

Hocam öncelikle merhaba ürün elime biraz gec ulaştı 3-4 gündür ugrasiyorum cihaz güzel hizlida üst iki köşede ufak bir ışık sızması var panel guzel canli parlaklil yeterli.
Oyun olarak RDR2 yükledim sadece Ultra ayarlarda sicakliklar bana fazla geldi normal mi bilmiyorum ama Omen Gaming Hub'dan performans modunda fanlar otomatik pil ayarlarindada en iyi performans seçili ekran kartı diriverı GeForce Experience'tan güncelledim son sürüm baska eksik bir şey var mı bilmiyorum ama oyuna girdikten 2dakika sonraki sicakliklar normal mi degilse sorun cihazdami ya da yapilmasi gereken ayarlarmi var bilmiyorum cok anlamam.
FurMark testindede biraz dikey yukseliyor birdsn 80e ulaşıyor anlayan arkadaşlar varsa yardimci olur musunuz?

YouTube'dan RDR2 RTX4060 testlerine baktigimda sicakliklar ortalama 70-75 derecelerde 85 civari tehlikeli deniyor.

@Artoria Pendragon hocam sende anlsrsan nedendir acaba hiç normal gibi durmuyor.

Hocam aynısının 4070'lisi bugün elime ulaştı. RDR2 kurdum şu an oynuyorum işlemci Max 85 derece gördü ki o da anlık oluyor 70 küsurlarda geziniyor genelde ki ekran kartı da bir tık altında aynı civarlarda geziniyor Ultra ayarlarda ne 4K'da ne de 1080P'de o sıcaklıklara nadir ulaşıp geri düşüyor cihaz. Acaba eksik driver kurmuş olabilir misiniz?

Son düzenleme:
Sıcaklık muhabbetleri korkutmadı değil 4070'lisini aldım yarın elime ulaşacak görünüyor ben de kendi deneyimlerimi paylaşacağım gelince.

Hocam aynısının 4070'lisi bugün elime ulaştı. RDR2 kurdum şu an oynuyorum işlemci Max 85 derece gördü ki o da anlık oluyor 70 küsurlarda geziniyor genelde ki ekran kartı da bir tık altında aynı civarlarda geziniyor Ultra ayarlarda ne 4K'da ne de 1080P'de o sıcaklıklara nadir ulaşıp geri düşüyor cihaz. Acaba eksik driver kurmuş olabilir misiniz?
Hocam hp musteri hizmetlerini aradim uzaktan baglandi tüm testleri yaptı hepsi geçti driver bios helsini kontrol etti eksik yok 95 derecelere kadar problem yok dedi kapattı ama msi after burner islemci sicakligi fazla gösteriyo maksimum islemci 82-83 o civarlarda ekran karti ise 85-86 arasinda geziniyodu grafiklerde biraz ayarlama yaptim geneli yüksek bikac ayar orta bikacida ultrada islemci 77 civarı ekran karti 72 civarkarindaydi bikac izledigim videoda ise guclu işlemci ve kart isinmaları normal olarak belirtiliyodu yani bilemiyorum cihazdamı sıkıntı var yoksa normalmi

Hocam HP musteri hizmetlerini aradim uzaktan baglandi tüm testleri yaptı hepsi geçti driver BIOS helsini kontrol etti eksik yok 95 derecelere kadar problem yok dedi kapattı ama MSI Afterburner islemci sicakligi fazla gösteriyor maksimum islemci 82-83 o civarlarda ekran karti ise 85-86 arasinda geziniyordu grafiklerde biraz ayarlama yaptim geneli yüksek birkaç ayar orta bikacida ultrada islemci 77 civarı ekran karti 72 civarkarindaydi birkaç izledigim videoda ise guclu işlemci ve kart isinmaları normal olarak belirtiliyordu yani bilemiyorum cihazdamı sıkıntı var yoksa normal mi?

4070 ve 13650HXli ASUS ROG aldım bugün elime ulaşır bu cihazın sıcaklıklarına bakıp size bir bilgi verebilirim ama sıcaklık değerleriniz bana pek normal gelmedi eğer çok sıcak bir yerde yaşamıyorsanız tabii.

Laptopun testlerini yaptım maalesef 2 tane sıkışmış pixel var ekranda ama çok göze batmıyor o yüzden sorun yapmadım haricinde cihaz güzel sıcaklıklar ETS 2 açtım hızlı iniyor diye Turbo moda alınca işlemci 4.6 GHz civarında çalışıyor ve sıcaklık 85 derecelerde ekran kartı da 80 civarında oluyor fanlar 5600RPM civarında ama performans moduna düşürünce FPS çok değişmeden işlemci hızı 3.8 4 GHz civarına düşüyor sıcaklık aynı kalıyor ekran kartında sıcaklık 86 derecelere geliyor fan 3900 RPM her ikisinde de.

Son düzenleme:
4070 ve 13650HXli ASUS ROG aldım bugün elime ulaşır bu cihazın sıcaklıklarına bakıp size bir bilgi verebilirim ama sıcaklık değerleriniz bana pek normal gelmedi eğer çok sıcak bir yerde yaşamıyorsanız tabii.

Laptopun testlerini yaptım maalesef 2 tane sıkışmış pixel var ekranda ama çok göze batmıyor o yüzden sorun yapmadım haricinde cihaz güzel sıcaklıklar ETS 2 açtım hızlı iniyor diye Turbo moda alınca işlemci 4.6 GHz civarında çalışıyor ve sıcaklık 85 derecelerde ekran kartı da 80 civarında oluyor fanlar 5600RPM civarında ama performans moduna düşürünce FPS çok değişmeden işlemci hızı 3.8 4 GHz civarına düşüyor sıcaklık aynı kalıyor ekran kartında sıcaklık 86 derecelere geliyor fan 3900 RPM her ikisinde de.
Hocam ozaman cihazlarda problem yok 80 küsür dereceler normal bende fazlami acaba diye can sıkıyodum

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı