HP Omen 17 aşırı ısınıyor

KastiraL

Femtopat
Daha fazla  
Selam dostlar. HP Omen 17 laptopum var. Eylül'de aldım gayet mutluydum ancak bugün Fortnite oynarken bir anda kapandı ve 30F hatası verdi ve sonra oyunlarda aşırı ısındığını fark ettim. Minecraft'ta 87 dereceleri görüyor ama dün böyle bir durum yoktu. Bir anda aşırı ısınmaya başladı fanlar tertemiz ve soğutucu yüksekliği de var. Oda da sıcak değil. Yani dünle arada ne değişmiş olabilir sonuçta? Bir türlü bulamıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU-Z üzerinden bench edin, sıcaklıkları HWiNFO'dan takip edin ve maksimum sıcaklıkları not edin. FurMark indirin aynı şekil 10 dakikanın sonunda SS alın buraya atın.

CPU-Z üzerinden bench edin, sıcaklıkları HWiNFO'dan takip edin ve maksimum sıcaklıkları not edin. FurMark indirin aynı şekil 10 dakikanın sonunda SS alın buraya atın.
Durum bu şekilde furmark testini 1080p yaptım bu arada ama benim monitör 3440x1440 onu da bilgilendireyim.

Kanka keyfine mi istedin değerleri niye cevap vermiyosun 😄

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-03-15 141457.png
    Ekran görüntüsü 2025-03-15 141457.png
    32,4 KB · Görüntüleme: 27
  • Ekran görüntüsü 2025-03-15 142306.png
    Ekran görüntüsü 2025-03-15 142306.png
    2,4 MB · Görüntüleme: 27
  • Ekran görüntüsü 2025-03-15 142328.png
    Ekran görüntüsü 2025-03-15 142328.png
    10,2 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleme:
Durum bu şekilde FurMark testini 1080p yaptım bu arada ama benim monitör 3440x1440 onu da bilgilendireyim.

Kanka keyfine mi istedin değerleri niye cevap vermiyosun 😄

Evet sıcaklıklar fazla ve hem ekran kartın hem de işlemcin yüksek ihtimal thermal throttle yiyor ve performansı kisiyor laptopun altını kitap veya silgi ile yukseltmeyi dene ayrıca termal macun kurumus olabilir fanlar tozdan tıkanmış ve yeterli havayı çekemiyordur.

Tam olarak işlemci frekansını kısıyor mu diye hw infodan Core frekans kısmı paylaş( CPU-Z de bench halinde zaten CPU Z küçük bir uygulama ikisini de aynı ekranda çalıştır)bu sayede işlemci ısınınca frekansı kisiyor mu görebiliriz. Önce işlemci 98-100 derece olsun o zaman SS al frekanslar gözüksün çünkü modern işlemciler belli bir sıcaklığı geçince daha fazla ısınmamak için frekansı kısarlar bu da performansı etkiler.

Ekran kartı için MSI Afterburner indirin ve RDR2 veya God of War, Cyberpunk gibi ağır oyunlarda sıcaklıkları takip et belli bir yerde(15 dakika civarı) sıcaklık bir yerde takılı kalıp FPS düşüyorsa ekran kartı sıcaklık yüzünden kendini limitliyordur.

Evet sıcaklıklar fazla ve hem ekran kartın hem de işlemcin yüksek ihtimal thermal throttle yiyor ve performansı kisiyor laptopun altını kitap veya silgi ile yukseltmeyi dene ayrıca termal macun kurumus olabilir fanlar tozdan tıkanmış ve yeterli havayı çekemiyordur.

Tam olarak işlemci frekansını kısıyor mu diye hw infodan Core frekans kısmı paylaş( CPU-Z de bench halinde zaten CPU Z küçük bir uygulama ikisini de aynı ekranda çalıştır)bu sayede işlemci ısınınca frekansı kisiyor mu görebiliriz. Önce işlemci 98-100 derece olsun o zaman SS al frekanslar gözüksün çünkü modern işlemciler belli bir sıcaklığı geçince daha fazla ısınmamak için frekansı kısarlar bu da performansı etkiler.

Ekran kartı için MSI Afterburner indirin ve RDR2 veya God of War, Cyberpunk gibi ağır oyunlarda sıcaklıkları takip et belli bir yerde(15 dakika civarı) sıcaklık bir yerde takılı kalıp FPS düşüyorsa ekran kartı sıcaklık yüzünden kendini limitliyordur.
Şarj aletini bir yandaki prize taktım bir anda 53 dereceden 43 dereceye düştü ve oyunda 80 dereceleri falan geçmedi ne kdar ilginç gerçekten çözüldü mü acaba

Şarj aletini bir yandaki prize taktım bir anda 53 dereceden 43 dereceye düştü ve oyunda 80 dereceleri falan geçmedi ne kdar ilginç gerçekten çözüldü mü acaba
Belki de priz arızalıdir ve adaptörün tam gücü cekemiyordur prizden bu yuzden ısınmıyordur laptop. Aynı prizde bir saç kurutma makinesi deneyin çalışıyorsa yeterli gücü veriyordur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı