Dediğiniz yerdeki pil kapasitesine mi bakmak gerekiyor? Benim pilim de yaklaşık sizinki ile aynı tarihlerde üretilmiş. 17 mayıs 2021 yazıyordu. Bu arada dediğiniz yerde benim bios tarihim 09/09/2021 gözüküyor F.22 sürüm.Arkadaşlar selam, benim cihazın pilinin aşınma oranı %4 idi. Şuan ise 7 oldu ve artış devam edecek gibi. Cihazı daha 9 kere şarj ettim. Geçen gün hp'i aradım. Bana bazı yönergeler ilettiler pili kalibre etmem için, yaptığım taktirde düzeleceğini belirttiler. Uzun süren bu işlemi yaptıktan sonra (testi yaparken 6 idi şimdi dediğim gibi 7) daha kötü oldu ve sonuçları onlara ilettim. Arayıp dedikleri ise; cihazın pilinde arıza olduğunu düşünüyoruz, bu normal değil, cihazı servise vermelisiniz. Yani o servis yolu bana gözüktü yarın cihazı servise vermeyi düşünüyorum. Cihazın pili 206 gün önce üretilmiş ve beklediğinden dolayı pil ölmeye başlamış benim yorumum. Eğer merak ederseniz cihazınızda sorun olup olmadığını bakın derim erkenden pili değiştirsinler. Söylesem mi söylemesem mi bilemedim dert yaratmamak için ama isterseniz bakın derim. Yöntem: cihaz açılırken esc basın sürekli. diagnostic seçin bileşen testiydi sanırım orana pil olması lazım ona basın orada sağlam değer yazıyor.
Hocam ben öyle değilde cmd üzerinden komut girerek görseldeki gibi bir sonuç elde ettim. Sizce bir sıkıntı var mı bu bilgilere göre benim cihazda? Dizayn kapasitesiyle şarj kapasitesini oranlayınca bir sıkıntı göremedim ama bilemedim.Arkadaşlar selam, benim cihazın pilinin aşınma oranı %4 idi. Şuan ise 7 oldu ve artış devam edecek gibi. Cihazı daha 9 kere şarj ettim. Geçen gün hp'i aradım. Bana bazı yönergeler ilettiler pili kalibre etmem için, yaptığım taktirde düzeleceğini belirttiler. Uzun süren bu işlemi yaptıktan sonra (testi yaparken 6 idi şimdi dediğim gibi 7) daha kötü oldu ve sonuçları onlara ilettim. Arayıp dedikleri ise; cihazın pilinde arıza olduğunu düşünüyoruz, bu normal değil, cihazı servise vermelisiniz. Yani o servis yolu bana gözüktü yarın cihazı servise vermeyi düşünüyorum. Cihazın pili 206 gün önce üretilmiş ve beklediğinden dolayı pil ölmeye başlamış benim yorumum. Eğer merak ederseniz cihazınızda sorun olup olmadığını bakın derim erkenden pili değiştirsinler. Söylesem mi söylemesem mi bilemedim dert yaratmamak için ama isterseniz bakın derim. Yöntem: cihaz açılırken esc basın sürekli. diagnostic seçin bileşen testiydi sanırım orana pil olması lazım ona basın orada sağlam değer yazıyor.
cmd'den hangi komutlarla elde ettiniz bu bilgileri?Hocam ben öyle değilde cmd üzerinden komut girerek görseldeki gibi bir sonuç elde ettim. Sizce bir sıkıntı var mı bu bilgilere göre benim cihazda? Dizayn kapasitesiyle şarj kapasitesini oranlayınca bir sıkıntı göremedim ama bilemedim.
Bir de ben aldığımdan beri hiç şarjdan çıkarmadım. Yani şöyle laptopu kapatır kapatmaz adaptörü çıkarıyorum açmadan da geri takıp tekrar açıyorum bunun pile bir zararı var mıdr?
Arkadaşlar bir başka sorum olacaktı Omen Gaming Hub'ı açıp Omen 17 kısmına tıkladığımda program bir afallıyor geç açılıyor donuyor gibi oluyor ve her ilk açtığımda oluyor aşırı tilt oldum sizde de aynı durum var mıdır?
Öncelikle bilgisayarınız hayırlı olsun. FreeDOS olarak geldiği için öncelikle bir işletim sistemi kurmalısınız. İşletim sistemi yüklerken bilgisayar SSD'yi görmüyor bunun için ekstra bir şey yüklemiştim ancak şu an ne olduğunu tam hatırlamıyorum. Windows'un(işletim sistemi olarak Windows kullanacağınızı var sayıyorum) kurulu olduğu USB belleğe onu da atıyorsunuz. HP sitesinde yazıyordu nasıl yapıldığı.
Windows'u yükledikten sonra Windows Store'dan Omen Gaming Hub yazılımını indirmelisiniz. Bu yazılım sayasinde MUX Switch kontrolü, overclock/underclock, klavye ışıklandırması gibi seçenekleri yapabilirisniz.
Ben HP'nin sitesinde yer alan yardımcı yazılımları da yükledim bilgisayarıma ancak çok gerekli miydi bilmiyorum.
Genel olarak sürücü yazılımlarını Windows otomatik hallediyor.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Bu konuda konuşulan bazı sorunlar var okumuşsunuzdur. Benzer sorunlar sizin bilgisayarınızda da mevcut ise bizimle paylaşır mısınız? @berke hindistan
Öncelikle bilgisayarınız hayırlı olsun. FreeDOS olarak geldiği için öncelikle bir işletim sistemi kurmalısınız. İşletim sistemi yüklerken bilgisayar SSD'yi görmüyor bunun için ekstra bir şey yüklemiştim ancak şu an ne olduğunu tam hatırlamıyorum. Windows'un(işletim sistemi olarak Windows kullanacağınızı var sayıyorum) kurulu olduğu USB belleğe onu da atıyorsunuz. HP sitesinde yazıyordu nasıl yapıldığı.
Windows'u yükledikten sonra Windows Store'dan Omen Gaming Hub yazılımını indirmelisiniz. Bu yazılım sayasinde MUX Switch kontrolü, overclock/underclock, klavye ışıklandırması gibi seçenekleri yapabilirisniz.
Ben HP'nin sitesinde yer alan yardımcı yazılımları da yükledim bilgisayarıma ancak çok gerekli miydi bilmiyorum.
Genel olarak sürücü yazılımlarını Windows otomatik hallediyor.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Bu konuda konuşulan bazı sorunlar var okumuşsunuzdur. Benzer sorunlar sizin bilgisayarınızda da mevcut ise bizimle paylaşır mısınız? @berke hindistan
Çok teşekkürler, eğer sorun yaşarsam paylaşacağım.
Dediğiniz SSD'yi görmesini sağlayan ek programın linkini bulursanız atabilir misiniz?
HP PCs - No Drives Can Be Found During Windows 10 Installation (Intel 11th Generation processors) | HP® Customer Support
If there are no drives found when you try to install Windows 10 on your computer, use the steps in this document to resolve the issue.support.hp.com
Bu linkten yararlanmıştım ben Windows'u kurarken.
Oyun içinde omen uygulaması olmuyor diye biliyorum. Alt-tab yapıp bakmanız gerek onda da alt tab yaparken bile anlık olarak sıcaklık değişebiliyor. Tam verim olmaz bence. Başka programlar var onun için. Onları da hiç kullanmadım.Tamamdır hallettim teşekkür ederim, şey sormak istiyorum oyun içinde kullanırken HP Omen Gaming club uygulamasını açmanın bir kısa yolu var mı acaba? Biliyor musunuz, sıcaklığa biraz takıntılıyım da hep kontrol edesim geliyor.