HP Omen 17 CK0005NT Kullanıcıları Ortak Platformu

Tamamdır hallettim teşekkür ederim, şey sormak istiyorum oyun içinde kullanırken HP Omen Gaming club uygulamasını açmanın bir kısa yolu var mı acaba? Biliyor musunuz, sıcaklığa biraz takıntılıyım da hep kontrol edesim geliyor.

Eğer sıcaklığa takıntılıysanız Gaming Hub içerisinden Undervolting ayarını yapın bende 10 derecelere kadar fark ettirdi

@OdoKush Bataryanızın ne zaman üretildiğine bakabildiniz mi?

Hocam kusura bakma geç gördüm ya. Vallahi baktımda bulamadım tam üretim tarihini bulabilmek için adım adım hangi şeyleri yapmam lazım anlatabilir misin?

Pil ile ilgili yeni bir şey fark ettim daha önce söylediğim gibi ben hiç şarjsız kullanmadım kapatınca çekiyorum açmadan takıyorum fakat 1-2 kere hiç çıkarmama rağmen pilin %95'e düştüğünü gördüm çok şaşırdım. Dünde oyunu kapattım Windows güncellemesi vardı güncellemeyi yap PC'yi kapat dedim bir baktım şarj kısmı turuncu yanıyor yani şarj ediliyor. Hiç prizden çıkarmadan böyle bir şey olması ne kadar mümkün olabilir ilk defa yaşadım bunu?

- Bir yeni sorunum daha hayırlı olsun. Texture Shimmering.

Oyunlarda en son Ultra ayarlarda çalıştırsamda DLSS açsamda MSAA, FXAA, TAA vs her şeyi yapsamda şu uzaktaki nesnelerin parıl parıl parlayıp tırtıklanıp titremesini geçiremiyorum illallah ettirdi beni. Bazı kimseler için çok önemli bir detay değil ama ben sadece oyun için kullanıyorum bu laptopu ve gerçekten çok güçlü bir ekran kartı var. Yani bu kadar güçlü bir ekran kartıyla böyle bir problem yaşamak canımı sıktı. Millet 6-7 yıldır bu problemle uğraşıyormuş ve hiçbir çözümünü bulamadım. Benim gibi bu sorunu yaşayan var mı?

Bazıları bunun NVIDIA ve AMD'nin 4K monitör satmak için yaptıkları bir yazılımsal işgüzarlık olduğundan söz etmiş ama bazı bizim gibi Full HD'ya da 2K kullanıcılarında bu sorun yok yani olayın çok çözünürlükle alakalı olduğunu sanmıyorum. Gözüne çarpan olursa beni bilgilendirirse sevinirim.

Son düzenleme:
Yöntem: cihaz açılırken esc basın sürekli. diagnostic seçin bileşen testiydi sanırım orana pil olması lazım ona basın orada sağlam değer yazıyor.
@OdoKush Burada yazan şekilde bilgisayar açılırken Hp'nin bir arayüzü var. Orada yazıyor pilin üretim tarihi. Oyunlarda bahsettiğiniz kusuru bilemedim ya. Ben hiç üst seviye oyun oynamadım daha. Anca Cs:Go oynuyorum 😅

Pilin şarja takılıyken düşmesi bende hiç olmadı ya da ben fark etmedim. Ama sanki eski bilgisayarımda oluyordu diye hatırlıyorum. Muhtemelen bilinçli diye tahmin ediyorum. Bios'da batarya koruma modu gibisinden bir şey vardı (maalesef eski omenlerde olan batarya şarj kapasitesi sınırlandırma kaldırılıp yerine bu konuldu). Onunla ilgilidir muhtemelen.

Son düzenleme:
Tamamdır hallettim teşekkür ederim, şey sormak istiyorum oyun içinde kullanırken HP Omen Gaming club uygulamasını açmanın bir kısa yolu var mı acaba? Biliyor musunuz, sıcaklığa biraz takıntılıyım da hep kontrol edesim geliyor.
Direkt home tuşunun yanında omen gaming hub tuşu var ona basarsanız direkt acilir uygulama
Arkadaşlar laptop şu an 40.000 TL
@OdoKush Burada yazan şekilde bilgisayar açılırken Hp'nin bir arayüzü var. Orada yazıyor pilin üretim tarihi. Oyunlarda bahsettiğiniz kusuru bilemedim ya. Ben hiç üst seviye oyun oynamadım daha. Anca Cs:Go oynuyorum 😅

Pilin şarja takılıyken düşmesi bende hiç olmadı ya da ben fark etmedim. Ama sanki eski bilgisayarımda oluyordu diye hatırlıyorum. Muhtemelen bilinçli diye tahmin ediyorum. Bios'da batarya koruma modu gibisinden bir şey vardı (maalesef eski omenlerde olan batarya şarj kapasitesi sınırlandırma kaldırılıp yerine bu konuldu). Onunla ilgilidir muhtemelen.
  • Garanti Türü: 3
  • Döngü sayısı: 2 / 1000
  • Üretici: 333-AC-12-A
  • Pil Yaşı: 7 Ay
  • Seri Numarası: 00271 17/05/2021
  • Sıcaklık: 26 °C
  • Geçerli: 515 mA
  • Uyarlamalı Pil Süresi Optimize Edici: Etkin/Etkinleştirilmemiş
Hocam %99 gözüküyor ömrü şu anda

Son düzenleme:
Bataryanızın üretim tarihi bizimkiyle aynı gün. Hepimizinki aynı seri üretim zaten. Farklı olsaydı çok şaşırırdım.

Yeni bir şey fark ettim. Bilgisayar çalışırken gayet serin çalışıyor ancak ekranın alt çerçevesindeki omen yazısının üzerine parmağımı koyduğumda sıcak benimkisi. Klavyenin herhangi bir yerine elimi koyuyorum en ufak bir sıcaklık yok. Ekran nasıl ısınır ya :D :D :D

Benim de aynı yer sıcak. Benim laptopun genel olarak her yeri (Omen yazısının üstündeki kadar değil tabii) sıcak. Daha objektif bir değerlendirme yapabilmek için keşke daha önce de bir gaming laptopum olsaydı diye çok hayıflanıyorum

Arkadaşlar merhaba bende OMEN Gaming Hub kafayı yedi ya. Fan ayarlarını değiştiremiyorum. Her açtığımda hata ekranı veriyor update yapıyorum girince yeniden yapıyor. Fanlar manueldeyken kendi kendine 2000 devire çıkıyor inmiyor falan garip garip başka bu sıkıntıdan yaşayanınız var mı?
"The required HP services not running and may result in a loss of functionalty bla bla"
Kaldırıp tekrar yükledim yine aynı hata

Benim de aynı yer sıcak. Benim laptopun genel olarak her yeri (Omen yazısının üstündeki kadar değil tabii) sıcak. Daha objektif bir değerlendirme yapabilmek için keşke daha önce de bir gaming laptopum olsaydı diye çok hayıflanıyorum

Arkadaşlar merhaba bende OMEN Gaming Hub kafayı yedi ya. Fan ayarlarını değiştiremiyorum. Her açtığımda hata ekranı veriyor update yapıyorum girince yeniden yapıyor. Fanlar manueldeyken kendi kendine 2000 devire çıkıyor inmiyor falan garip garip başka bu sıkıntıdan yaşayanınız var mı?
"The required HP services not running and may result in a loss of functionalty bla bla"
Kaldırıp tekrar yükledim yine aynı hata
Evet ben yaşadım aynı sorunu. Benim bilgisayarım zaten çok fena başımı ağrıtıyordu. Fan devrini düşüremeyince baya bir kötü oldu.

Omen gaming hub gayet güzel çalışıyordu benim ancak ben rahat durmayıp store'dan güncelledim. Sorunlu bir güncellemeydi ve daha sonra yeniden bir güncelleme çıktı ki bu sizinle aynı sorunu yaşadığım güncelleme. Programa giriyorum update yazısı çıkıyor basıyorum ama bir türlü güncellenmiyordu.

Çözüme gelecek olursak uyarı yazısını ok deyip kapatın. Sonra programın içindeki sekmelerden birine tıklamıştım(yanlış hatırlamıyorsam undervolt sekmesi) o sekmede yeniden güncelleme sordu. Bu sefer güncelle tuşuna basınca güncellemeyi başardı :) :) Sorun çözülmüş oldu.

Aynen bende de UNDERVOLTING kısmında çıktı bende aynı şekilde çözdüm şimdi. Fakat Undervolting değerlerim doğal olarak kayboldu. Tekrar tekrar UV için bir daha ayar yapmak uzun vadede zararlı mıdır?

Merhabalar tekrardan. Undervolting yaptım eski değer -0.04'tü şimdi yine Intelligent yaptım bu sefer -0.065 çıktı. Benim bildiğim -0.04 olarak kalması lazımdı. @oguzanka hocam naptınız ne oldu servis işi
Bu laptopun 1080p olmasının acısını yeni yeni yaşıyorum

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı