HP Omen 17-CK2010NT 7P6M3EA vs Acer Predator Helios Neo NH.QLVEY.003

4060'lar arasında Acer hakkında çok bilgim yok tasarım olarak Omen'ler daha düzgün bir görünüme sahip. Ekran kalitesi sizin için çok önemli ise ufak bir araştırma yapmanız sizin için daha iyi olur. Benim aklımda 4080 alırken HP Omen serisi vardı. Fakat yaklaşık olarak aynı parayı verip neden daha iyi ekranlısını almayayım diye düşünerek Lenovo'yu tercih ettim. Tabii bir de ana sebeplerimden biri portların arka tarafta yer alıyor olmasıydı. Gerek evde masada kullanırken gerek gemide çalışırken kullanmak daha rahat geliyor bu tarz bir tasarımda.

Şu an kullandığım Acer ekranından oldukça memnunum parlaklığı renkleri ihtiyacımı karşılıyor. 400 nit parlaklığı 165 Hz yenileme ve 3 ms gecikme süresi var.

Şu an kullandığım Acer ekranından oldukça memnunum parlaklığı renkleri ihtiyacımı karşılıyor. 400 nit parlaklığı 165 Hz yenileme ve 3 ms gecikme süresi var.

Memnunsanız devam edin bence. Özellikle belirgin bir sorunu yoksa. Laptoplar bazı markalarda şans işi biraz. Zamanında 3060 model monstrr T7 v25.1 kullanmış biri olarak söylüyorum. Neyse ki çok sıkıntılı değildi kardeşime verdim kullansın diye.

Ne amaçla kullanacağın ve ihtiyacını karşılaması ile ilgili durum. Mesela iş yaptığım bir firmada çift işlemcili 13.nesil i9 CPU 256 GB RAM'li iş istasyonu var ama daha iyisini bulsak alırız diyorlar. Ansys ile analiz yapılıyor ve zaman para demek. Ama zaman oyun için harcanmayacak kadar değerli bence.
Oyun içinse bana göre telefon bile yeter ama oynadığın oyunu sen daha iyi bilirsin. Daha iyi sonuç alacak ve bütçe sıkıntın yoksa al 4080.

Fikrimce alınabilecek olan kartlar 4060 ve 4080. güç kısıtlaması olmasından dolayı 4070'lere değeceğini düşünmüyorum. 4060 içinde güç limiti var fakat orada fiyat devreye giriyor. Ben olsam bütçem el veriyorsa 4080 olanı alırım. Kendim daha yeni aldım. Türkiye'deki fiyatlar ile yurt dışı fiyat farkı çok fazla vardı bu yüzden Amerika'dan RTX4080 ve 13900HXli modelini 2850 dolara getirttim. Model merak eden olursa diye Lenovo Legion Pro 7I modeli.
hocam güç kısıtlaması derken tam anlamadım 4070 olan model güç mü kısıyor ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı