Bilgisayarcıya gitmeni gerektirecek bir şey yok. Her şeyi tek başına halledebilirsin.
Önceki anlattığım kısmı bir kenara koyalım, ilk olarak sana işletim sistemini kuralım. Tam olarak nerede sorun yaşıyorsun? Eğer USB'deki Windows 11'i çalıştırdıysan olması gerektiği gibi kurulması gerekir.
Benim bahsettiğim mevzu ise USB'deki işletim sistemini kurduktan sonrasıyla alakalı. İşletim sistemi kurulduktan sonra ilk defa çalıştırdığında aynı sıfır telefon kurar gibi işletim sistemini kuruyorsun. Yani kurulumun 2. aşaması olarak düşünebilirsin.
Bence en iyisi USB belleğe tekrardan Rufus ile Windows yazdır. Kendi sitesinde son sürüm olarak 24H2 var, onu tavsiye ederim. Rufus ile USB'ye yazdırırken disk bölüm düzenini GPT ve dosya sistemini NTFS seçmelisin. Bu şekilde UEFI olacaktır (GPT yeterli ama dosya formatı NTFS olsa iyi olur). Elindeki cihazın da bildiğim kadarıyla legacy desteği yok. Bu yüzden UEFI şart. BIOS ayarları içinse sadece Secure Boot açsan yeterli olur. Onun içinse internetten Omen veya Victus olarak aratma yapabilirsin. Güncel Victus ve Omen'lerin BIOS arayüzü neredeyse bire bir. O yüzden 3-5 ayar haricinde farklılık olmaz. Müsait olsaydım kendim gösterebilirdim.
Ancak dediğm gibi, tam olarak nerede sorun yaşıyorsun? Sürücü kurmadan da işletim sistemini kurabilirsin. Masaüstüne geldikten sonra da sürücüleri kurabilirsin. İlk kurulum aşamasında zaruri değil yani.