HP Omen 17 i7-13700HX alınır mı?

Rakipleri ile aynı fiyata satılıyor ama RAM 32 GB ve 2TB SSD var. Diğerleri 16 GB ve 1TB SSD'ye sahip. İşlemci olarak da 13650 kullanmışlar Omen'de 13700 var. Eğer RTX 4080 alacaksanız Omen hala iyi konumda. Son olarak bende yeni öğrendim 2023 serisinde sıvı metal macun kullanılıyormuş. Tabii içini açıp kendim bakmadım.
Ben baktım 16-wf1011nt gibi bir modeldi sanırım. İçini açtım sıvı metal yok usta.

Merhaba, bir süre geçtiği için sormak istedim. Şu anda bu makineyle ilgileniyoruz, temelde desktop replacement olarak, çoğunlukla 4k monitöre bağlı ve soğutucuyla kullanılacak. Kendini iyi soğutması ve sessiz çalışması en önemli etkenler, ekran kalitesi, klavye vb. ikinci planda.

Hala memnun musunuz bu sürede, ya da uyarmak istediğiniz durumlar var mıdır?

Bir de fanların maxtaki sesi sadece redditcilerin "woosh" dediği hava akım sesinden mi ibaret (ki rahatsız edici bir ses değil bizim için), yoksa daha farklı uğultu şeklinde mi?
Hangi modelden bahsediyorsan ben yardımcı olayım sorularına 15-16-17 hepsininde üst modellerini kullandım.

16-wf1011nt gibi bir modeldi sanırım 2 ay önce 2 hafta kullandım sonra iade ettim kendi hatamdan dolayı.

Alınır mı evet alınır. Önceki serilere göre kasa sıcaklık çıkış yerleri daha da arttırılmış.
Fan sesi var mı var.Ona bişey diyemeyeceğim. Hatta ufaktan kulağımı kasaya yaklaştırınca coil wine sesi duydum boştayken. Ama oyun dışında boştayken normal bir laptop sesi çıkarıyor.

2 thunderbolt girişi olması süper olmuş.BU arada bende de zalman soğutucu var bende ekrana bağlı kullandım. 4k için 4080 hala yeterli değil bence AAA oyunlar için.
Bu "woosh" dediğin ses şu an kullandığım 17 '' 4090 lı modelde var 15 ve 16'' de ben bunun kadar boştayken özellikle fan sesi duymuyordum.
Ama iyi tarafı fanı kendi istediğin derecelerde istediğin kadar dönsün diye OMEN'lerde ayarlayabniliyorsun.

Sıcaklıklara gelirsek. işlemci yine 97'leri görüyordu(13700hx için konuşuyorum) ekran kartı 86-87'lerde geziyordu.

Oyunlarda yada performans olarak bir sıkıntı yaşamadım.
Hatta full grafik 3k 'da uncharted bitirdim.

Umarım aklındaki sorular gitmiştir.

Eminiz değil mi? Buna dair bir metrik de bulamadım, biraz havada bir konu gibi ondan sormak istedim. Yanlış anlaşılmasın.

HP'nin 13700HX ile 4090'ı kombinlediği 17'' bilgisayarı var onda olmuyorsa 4080'de zaten olmaz.

Kaldı ki 13650 ile 13700hx arasında 2-3 çekirdek farkı var.

Yani içinde kuşku varsa yine sen araştır,yatırım tavsiyesi değildir.
Ama bunu yapan ASUS bunları hayli hayli zaten test ediyordur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı