HP Omen 17 vs Monster Tulpar T7 v20.6.2

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Omen Gaming 17-db0019nt
Ryzen 7 8845HS
Nvidia GeForce RTX 4070 (115W+25W)
32 GB DDR5
1 TB M2 SSD
1920x1080, 300 nit, 17.3"
Windows 11 Home

Arkadaşlar merhaba, daha önceden Gigabyte Aorus 16X 9KG modelini stuttering gerekçesiyle iade ettim ve şimdi bana sorun çıkarmayacak bir gaming laptop arıyorum, bütçem 64.000 TL. Sadece Hepsiburada, Idefix ve Amazon üzerinden alışveriş yapıyorum. Bu iki laptop arasında kaldım. Bence HP Omen daha iyi fakat tanıdıklarımın çoğu Monster'ın Gaming laptop konusunda üst düzey olduğunu ve bakımının ücretsiz olduğundan bahsetti.

İnternette çoğu yerde anakartı yanan Tulpar'lar var ve kasası da plastik, Omen full metal kasa sanırım. 16 MB işlemci önbelleği ve bazılarının pilde mavi ekran vermesi hariç Omen'in bir sıkıntısı yok fakat Monster markasına HP'den çok güveniyorum, fikirleriniz nelerdir? Ayrıca 64.000 TL'ye kadar Gaming laptop önerilerine de açığım, teşekkürler.

Yerinde olsam yerli ürünleri alırken iki kez düşünürdüm. Çünkü yarın bir gün şirket faaliyetlerini durdurduğunda, yedek parça bulmak büyük bir sorun olabilir.

Örneğin, Monster marka bir laptopun var ve klavyenin üstüne su döküldü. Klavye tamiri mümkün değil ve sen yurtdışındasın, diyelim ki Çin'desin. Bu durumda yedek klavyeyi nereden bulacaksın? Ancak HP gibi küresel markalar için durum farklı. 1939'dan beri tüm dünyada hizmet veren bir firma olarak, Madagaskar'da bile yedek parçalarını bulabilirsin.

Yerli markaların satış stratejisi genellikle kalite ve uzun vadeli hizmet üzerine değil, daha çok kısa vadeli kazanç odaklı oluyor. Bu durum, Ferrari ile Tofaş'ı kıyaslamaya benziyor—ikisi de araba üretiyor ama kalite, dayanıklılık ve küresel erişim açısından kıyas kabul eder mi?

Bir de şu var: Artık tüm global firmalar, BIOS güncellemelerini bile Windows Update üzerinden sunmaya başladı. Ancak yerli firmalar hâlâ eski usullerle uğraştırıyor—'Seri numarasını gönder', 'Cihazı bize getir, biz güncelleyelim' gibi gereksiz prosedürlerle vakit kaybettiriyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir sistem yok.

Bu yüzden her zaman tercihinizi köklü ve küresel markalardan yana kullanın. Batı menşeli ve eski firmalar, uzun vadede size daha az sorun çıkarır ve teknik destek konusunda çok daha güvenilirdir.

@Görkem Say @YüzbaşıJohnPrice
Sağ olun hocam. Bu attığınız DB0015nt aynı modelin 240Hz ekranı olanı fakat 2K ekranla laptopta oyun oynamaktan çekiniyorum. İade ettiğim bilgisayar da 2K ekranlıydı fakat 1200p'de oynuyordum oyunları. Ne kadarlık performans düşüşü olur ya da bu düşüşü önlemek istersem masaüstü çözünürlüğünde değil de 1200p'de oynarsam sorun yaşar mıyım? Bir diğer sorum da stuttering sorunu yaşayacağım bir laptop mudur?

Yerinde olsam yerli ürünleri alırken iki kez düşünürdüm. Çünkü yarın bir gün şirket faaliyetlerini durdurduğunda, yedek parça bulmak büyük bir sorun olabilir.

Örneğin, Monster marka bir laptopun var ve klavyenin üstüne su döküldü. Klavye tamiri mümkün değil ve sen yurtdışındasın, diyelim ki Çin'desin. Bu durumda yedek klavyeyi nereden bulacaksın? Ancak HP gibi küresel markalar için durum farklı. 1939'dan beri tüm dünyada hizmet veren bir firma olarak, Madagaskar'da bile yedek parçalarını bulabilirsin.

Yerli markaların satış stratejisi genellikle kalite ve uzun vadeli hizmet üzerine değil, daha çok kısa vadeli kazanç odaklı oluyor. Bu durum, Ferrari ile Tofaş'ı kıyaslamaya benziyor—ikisi de araba üretiyor ama kalite, dayanıklılık ve küresel erişim açısından kıyas kabul eder mi?

Bir de şu var: Artık tüm global firmalar, BIOS güncellemelerini bile Windows Update üzerinden sunmaya başladı. Ancak yerli firmalar hâlâ eski usullerle uğraştırıyor—'Seri numarasını gönder', 'Cihazı bize getir, biz güncelleyelim' gibi gereksiz prosedürlerle vakit kaybettiriyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir sistem yok.

Bu yüzden her zaman tercihinizi köklü ve küresel markalardan yana kullanın. Batı menşeli ve eski firmalar, uzun vadede size daha az sorun çıkarır ve teknik destek konusunda çok daha güvenilirdir.
Sağ olun hocam öneriniz için.

Sağ olun hocam. Bu attığınız DB0015NT aynı modelin 240Hz ekranı olanı fakat 2K ekranla laptopta oyun oynamaktan çekiniyorum. İade ettiğim bilgisayar da 2K ekranlıydı fakat 1200P'de oynuyordum oyunları. Ne kadarlık performans düşüşü olur ya da bu düşüşü önlemek istersem masaüstü çözünürlüğünde değil de 1200P'de oynarsam sorun yaşar mıyım? Bir diğer sorum da stuttering sorunu yaşayacağım bir laptop mudur?

Neden çekiniyorsunuz? 2K bir panelin çözünürlüğünü düşürürseniz normalde alacağınız görüntüden daha kötü görüntü alırsınız mesela 2K'den 1080P'ye düşürülen bir panelin görüntüsü ile normal 1080p olan bir panelin görüntüsü aynı olmaz. Stuttering yaşayacağınızı sanmam. Gigabyte modelde yaşamanız ilginç

Neden çekiniyorsunuz? 2K bir panelin çözünürlüğünü düşürürseniz normalde alacağınız görüntüden daha kötü görüntü alırsınız mesela 2K'den 1080P'ye düşürülen bir panelin görüntüsü ile normal 1080p olan bir panelin görüntüsü aynı olmaz. Stuttering yaşayacağınızı sanmam. Gigabyte modelde yaşamanız ilginç
Hocam 2K'da oyun oynamak bir tık abartı geliyor ve bu makinenin bu çözünürlükte istediğim oyunları Ultra ayarlarda kaldırabileceğinden şüpheleniyorum. Yani 2K çok yüksek geliyor bana bir laptopta RDR 2'yi Ultra ayarlarda oynamak istiyorum ama 2K + Ultra imkansız gibi hissettiriyor açıkçası.

Hocam ben de anlamadım tüm driverlar günceldi oyunlarım orjinaldi elimden gelen her şeyi yaptım ama sorunu çözemedim. Yani stutter olmaması için illaki Game Bar dahil tüm arka plan hizmetlerini durdurmalı mıyım? 50.000 TL verdiğim bir laptopun bana tüm stok imkanlarını sağlaması gerekli. Ayrıca anladım ki GIGABYTE marka laptoplar software olarak çok zayıf.

Sağ olun hocam. Bu attığınız DB0015nt aynı modelin 240Hz ekranı olanı fakat 2K ekranla laptopta oyun oynamaktan çekiniyorum. İade ettiğim bilgisayar da 2K ekranlıydı fakat 1200p'de oynuyordum oyunları. Ne kadarlık performans düşüşü olur ya da bu düşüşü önlemek istersem masaüstü çözünürlüğünde değil de 1200p'de oynarsam sorun yaşar mıyım? Bir diğer sorum da stuttering sorunu yaşayacağım bir laptop mudur?

Bilgisayari sadece oyun oynamak olarak dusunuyorsaniz 2K ekran ozellikle 3-4 yil sonra cikan AAA oyunlarda performansa etki eder ancak bilgisayar neticede sadece oyun oynanmak icin kullanilan bir alet degil. Okuyorsan odevlerini, projelerini, okumalarini yaparsin, dizi - film izlersin vs. bu durumlarda 2K ekrana bakmak daha avantajli olur.

Bilgisayari sadece oyun oynamak olarak dusunuyorsaniz 2K ekran ozellikle 3-4 yil sonra cikan AAA oyunlarda performansa etki eder ancak bilgisayar neticede sadece oyun oynanmak icin kullanilan bir alet degil. Okuyorsan odevlerini, projelerini, okumalarini yaparsin, dizi - film izlersin vs. bu durumlarda 2K ekrana bakmak daha avantajli olur.
Hocam onlar için de kullanacağım fakat 1080p, 1200p bana yeterli geliyor bu işler için. Benim için 2.000 TL vermekte de sorun yok ben bilgisayarın bana sorun çıkarmasından endişeleniyorum. Mesela ben RDR2'yi max ayarlarda oynayacağım 1200p'de akıcı oynarsın fakat 2K'da oynayamazsın diyorsanız gereksiz buluyorum. Masaüstü çözünürlüğünde oynamadığımda sorun çıkar mı emin değilim. Çok çekingen yaklaşıyorum olaya çünkü cillop gibi bir bilgisayarı iade etmek zorunda kalmıştım :(

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı