Çözüldü HP Omen 27" IPS monitörde BIOS ekranı açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

rigelorionz

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

HP Omen marka monitörüm ile BIOS ekranına giremiyorum, bilgisayar açılırken gelen logo ve F2 - del ekranı vardır ya, bu monitörde bu ekran yok, direkt Windows şifre ekranı geliyor. Eski monitörümü bağladığımda F2-del BIOS ekranını görebiliyorum ve açılıyor. Yeni monitörümde maalesef BIOS açmak için del tuşuna bastıktan sonra siyah ekranda kalıyor sonsuza dek. Format denendi, tüm donanım kontrol edildi, söküldü takıldı hep böyle.

Özetle monitör BIOS ekranını desteklemiyor şaka gibi ama gerçek, BIOS'a girebilmek için 1 senedir yedek eski tip monitör tutuyorum yanımda.
Dün anakartımı değiştirdim, yeni bir tane aldım, eski anakartta VGA ışık uyarısı yoktu sanırım yanmıyordu ya da, şimdi bu HP Omen monitörle bilgisayarı açtığımda VGA ışığı yanıyor, eski monitörü taktığımda VGA ışığı yanmıyor. İşin ilginç yanı ise HP Omen monitörümde hiçbir sorun yok keza ekran kartımda da bir sorun yok, her şey olması gerektiği gibi çalışıyor.

Anakart üzerinde yanan VGA ışığını söndürmek için şunu denedim. Eski monitörü takıp bilgisayarı yeniden başlattım ve BIOS ekranı açıldı, exit dedim devam ettim VGA ışığı yanmıyordu, masaüstüne geldiğimde eski monitör bağlantısını söküp yeni monitörü taktım ve böylelikle çalışır durumda VGA ışığı yanmamaya devam etti.

VGA ışığının yanma sebebine gelince, BIOS ekranına geçiş için gösterilen anlık ekranda yeni monitör görüntü alamadığında VGA ışığı o esnada yanıyor.
Eski monitörde aynı aralıkta F2-del ekranı geldiğinden VGA ışığı yanmıyor. Umarım sorunumu anlatabilmişimdir.

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI modellerde DP ile görüntü alınamama bilinen bir sorun. HDMI veya DP ile denediniz mi yeni anakartınızda?

Çözüm
Bir de HDMI ile deneyin isterseniz.

DP kabloyu çıkarıp HDMI kablo ile denedim ve bu sefer BIOS ekranını görüntülemeyi başardım HP monitörde. Fakat eski anakartım takılıyken HDMI kablosu ile HP monitörde yine görüntü alamıyordum BIOS ekranında. Şu anki anakart ile HDMI kablosu ile BIOS ekranına girebiliyorum. Enteresan işler, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı