HP Omen laptopın ekran kartı çok ısınıyor

CüneyttK

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Makine Mühendisi
Arkadaşlar HP Omen bir laptopum var. i7 9750H, GTX 1660 Ti (Max Q degil), 16 GB RAM, 512 GB SSD. Özellikleri bunlar. 2020 şubat'ta alındı. 3 ay önce fan temizliği yapıldı, 6 ay daha garantisi var. Aynı laptopun incelemelerine bakıyorum, 55-65 derece yük altında default ayarlarda. Benimki hep yük altında 80-90 derece arasi ve düşük FPS de alsam derece aynı, yüksek FPS degerlerine de çeksem aynı. Anlam veremiyorum. Sebebi nedir? Fan ayarını yükseltiyorum, yine aynı. CPU'dan yana sıkıntım yok.

Yük altında kendi soğutmasıyla 55-65 derece olması mümkün değil, boştaki değerlerdir onlar. Bir laptop ekran kartı en hafif oyunlarda bile (LoL, CS) en az 60-70 derece olur zaten. Baktığınız incelemelerde laptopun altına ekstra soğutucu koyulmuş olabilir.

Yük altında kendi soğutmasıyla 55-65 derece olması mümkün değil, boştaki değerlerdir onlar. Bir laptop ekran kartı en hafif oyunlarda bile (LoL, CS) en az 60-70 derece olur zaten. Baktığınız incelemelerde laptopun altına ekstra soğutucu koyulmuş yok.

Yük altında kendi soğutmasıyla 55-65 derece olması mümkün değil, boştaki değerlerdir onlar. Bir laptop ekran kartı en hafif oyunlarda bile (LoL, CS) en az 60-70 derece olur zaten. Baktığınız incelemelerde laptopun altına ekstra soğutucu koyulmuş olabilir.

Yok ekrandan alıntı değil görüntü çekimi dışarıdan çekilmiş görüyorum yani adam laptopun altina biseyde koymamış ağır oyunlarda bile ısınmıyor CPU ısınıyor ama GPU ısınmıyor yabancı kaynaklı videoları izledim aynı Türk kanalları izledim oda aynı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı