HP Omen Max 16 RTX 5070 alınır mı?

Hocam bu yaz 4050 laptopumu satıp üzerine para koyup HP Omen Max 16 5070 almak istiyorum. Fiyatı ve sundukları ile beni oldukça cezbediyor ancak sizlere de sormadan karar vermek istemedim. Bilgisayar ile ilgili herhangi bir yorumunuz veya 80.000'i geçmeyecek şekilde daha iyi bir model öneriniz var mı? Almayı planladığım model aşağıda. HP OMEN Max 16-ah0021nt Intel Core Ultra 7-255HX 32GB DDR5 1TB SSD GeForce RTX 5070 8GB 16 inç 2K WQXGA 240Hz 3ms IPS FreeDos Gaming Laptop (B92QXEA)

RTX 5070 alacaksanız HP Omen Max alın. 5070ti alacaksanız Slayer alın forumdaki bazı arkadaşlara bakmayın siz Sırf fiyatından veya kendisi alacak olacağından cihazın bazı özelliklerini abartıp duruyorlar. Kasa ve soğutma performansı olarak her türlü Omen Max iyidir. Karşılaştırmaya Legion Pro veya ASUS ROG serileri koysak yine Slayer daha iyi kasa diyecekler. Fanı bayağı gürültü, klavye bölümü ortalamanın üzerinde ısınıyor.

RTX 5070 alacaksanız HP Omen Max alın. 5070ti alacaksanız Slayer alın forumdaki bazı arkadaşlara bakmayın siz Sırf fiyatından veya kendisi alacak olacağından cihazın bazı özelliklerini abartıp duruyorlar. Kasa ve soğutma performansı olarak her türlü Omen Max iyidir. Karşılaştırmaya Legion Pro veya ASUS ROG serileri koysak yine Slayer daha iyi kasa diyecekler. Fanı bayağı gürültü, klavye bölümü ortalamanın üzerinde ısınıyor.

Fanı standart kullanımda cok farkli calismiyor, yuk altinda daha gurultulu. Ayriyeten Omen Max'te turbo fan acmadigin surece isinan bir cihaz. 90 derece civarlarini goruyor turbo fan acmadigin surece. Sogutma olarak bir artisi yok. Kontrol merkezi daha basarili Tongfang'in. kasa kalitesi olarak evet ROG veya Legion Pro seviyesinde degil ama Omen Max'ten pek bir eksisi yok. Tongfangin bu sene cikan ust seviye kasasini kullaniyor. Bizzat denedim ve kasa kalitesi gayet iyi ve oturakli. Islemci olarak daha iyi bir cihaz.

Islemci olarak hem guc olarak daha guclu hemde 2 kati daha fazla L3 onbellege sahip oyunlarda oldukca fark olacaktir. Ekran olarak daha iyi. 300Hz QHD+ DCI-P3 bir ekrana sahip daha kaliteli bir panel kisaca. Yani evet Omen Max'ten daha alinabilir bir cihaz.

Fanı standart kullanımda cok farkli calismiyor, yuk altinda daha gurultulu. Ayrıyeten Omen Max'te Turbo fan acmadigin surece isinan bir cihaz. 90 derece civarlarini goruyor Turbo fan acmadigin surece. Sogutma olarak bir artisi yok. Kontrol merkezi daha basarili Tongfang'in. Kasa kalitesi olarak evet ROG veya Legion Pro seviyesinde degil ama Omen Max'ten pek bir eksisi yok. Tongfang'in bu sene cikan ust seviye kasasini kullaniyor. Bizzat denedim ve kasa kalitesi gayet iyi ve oturakli. Islemci olarak daha iyi bir cihaz.

Islemci olarak hem guc olarak daha guclu hem de 2 kati daha fazla L3 onbellege sahip oyunlarda oldukca fark olacaktir. Ekran olarak daha iyi. 300Hz QHD+ DCI-P3 bir ekrana sahip daha kaliteli bir panel kisaca. Yani evet Omen Max'ten daha alinabilir bir cihaz.

Büyük ihtimal 5080 veya 5090 serisi Omen Max incelemelerine bakmışsın çünkü 5070 incelemesi yok. O güçlü donanımda o işlemci sıcakları normal kaldı ki UV yapınca gayet stabil sıcaklara geliyor size kalsa en iyi cihaz Slayer. Sırf işlemcisi biraz daha iyi diye Slayer alınmaz üzerine 5 bin konulur HP Omen Max alınır. HP Omen 17 bile 4070 de cihaz stabil en fazla 70 derece görüyor HP Omen Max bundan geri kalır yanı yoktur.

Büyük ihtimal 5080 veya 5090 serisi Omen Max incelemelerine bakmışsın çünkü 5070 incelemesi yok. O güçlü donanımda o işlemci sıcakları normal kaldı ki UV yapınca gayet stabil sıcaklara geliyor size kalsa en iyi cihaz Slayer.

255HX islemcili Omen cihazdan bahsediyorum. Rahat sekilde 90 dereceyi turbo fan acilmadigi surece cihaz. HP ilk defa bu kadar ust segment cihaz cikartiyor, basarili ama gelistirmesi gereken cok nokta var. Aradaki 5000 fiyat farkina asla degmez. Ayni fiyatta olsa dusunulebilir tamam derim. UV yapinca Slayer'de cok daha stabil hala gelir ayrica. Marka fanboylugu yapmaya gerek yok. Slayer su anda cok daha F/P.

255HX islemcili Omen cihazdan bahsediyorum. Rahat sekilde 90 dereceyi Turbo fan acilmadigi surece cihaz. HP ilk defa bu kadar ust segment cihaz cikartiyor, basarili ama gelistirmesi gereken cok nokta var. Aradaki 5000 fiyat farkina asla degmez. Ayni fiyatta olsa dusunulebilir tamam derim. UV yapinca Slayer'de cok daha stabil hala gelir ayrica. Marka fanboylugu yapmaya gerek yok. Slayer'su anda cok daha F/P.

Yok 5 bin TL için Slayer alınmaz. 90 derece vermez o cihaz imkanı yok.

Yok 5 bin TL için Slayer alınmaz. 90 derece vermez o cihaz imkanı yok.

Turbo fan acilmadigi surece 92 dereceyi gorebiliyor testlerini izleyebilirsiniz. Turbo fan acincada fazlaca sesli calisiyor ama cihaz serin calismaya basliyor oldukca. Ayni durum Slayer icinde gecerli. Kafa kafaya cihazlar. Islemci ve ekran kalitesi sayesinde Slayer 1 adim daha onde.

Bu ikisini öneririm ben. TUF'larda xx70 üzeri cihazlarda ısınma problemi olmuyor. O ön yargıyı kaldıralım. r9 ve 5070 uyumu çok tatlı olur, darboğazsız. bir de alacağın ürünü trendyolda bak derim. kupon ve kod indirimleri var kafadan 800 tl iniyor ürün. 9 taksit de var.

Bu ikisini öneririm ben. TUF'larda XX70 üzeri cihazlarda ısınma problemi olmuyor. O ön yargıyı kaldıralım. R9 ve 5070 uyumu çok tatlı olur, darboğazsız. Bir de alacağın ürünü Trendyol'da bak derim. Kupon ve kod indirimleri var kafadan 800 TL iniyor ürün. 9 taksit de var.

TUF modele bu fiyat verilmez. Hem islemci hem ekran hem kasa kalitesi olarak Slayer R9T'den geride. Slayer 5 ise alinmaz. Islemci, ekran ve kasa olarak gerisinde R9T'nin. 85K TL'ye 5070Ti, 70K TL'ye 5070'li Slayer R9T modelleri en iyi ve F/P secenekler.

Hocam inceleme videoları vb. de izledikten sonra kararımı Slayer'dan yana kullanmaya karar verdim. Hem bütçemi ona uyarlayabildim hem 12 GB VRAM gibi bir farktan sonra daha Omen 16'ya dönmem. 4050 Laptop'um da HP Omen'dı, aldıktan sadece 2 ay sonra çok rahat 90 dereceleri gördüm. Laptopun aşırı ısınması veya ses çıkarması çok sorun değil, bizzat sırf bunlar yok diye aynı paraya daha zayıf bir laptop almam. Gördüğüm kadarıyla incelemesini yapan herkes bilgisayardan memnun, bir sorun olursa da Game Garaj servisinin etkili olduğunu duydum. Kısaca Slayer alacağım gibi duruyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı