HP Omen Max 16 vs ASUS ROG Zephyrus G16

Bütçe
140.000 TL

BBPROP

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus TUF F15 2023
Intel Core i7 13620H
Nvidia Geforce RTX 4060 Laptop GPU
32 GB RAM
1 TB SSD
Meslek
Öğrenci
Değerli okurlar öncelikle merhaba. Kendi sistemim biraz düşük olduğu için yazın bütün sistemi yenilemeye karar verdim. Bir tane masaüstü bir tane de laptop. Fakat hangi laptopu alacağım konusunda bayağı kararsız kaldım. Arasında kaldığım modeller ise şöyle:

HP Omen Max 16 (2025)

RTX 5080.
Intel Core Ultra 9 275HX.
64 GB RAM.
2 TB SSD.
1600p ekran.
IPS'li modelin fiyatı: 132.000 TL civarı.
OLED'li modelin fiyatı: 140.000 TL civarı.

ASUS ROG Zephyrus G16 (2025)

RTX 5070 Ti.
Intel Core Ultra 9 285H.
32 GB RAM.
2 TB SSD.
OLED 2.5k ekran.
Fiyatı: 140.000 TL.

Kriterlerim ise şöyle:

Taşınabilirlik.
Pil ömrü.
Güçlü olması.

En az 4 yıl hem oyun hem de render performansı olarak yeterli olması.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Taşınabilirlik devreye girdiği an Omen aradan çıkar. Yeni Omen'ler güzel ama Zephyrus kadar taşınabilir değil. Ayrılan konu GPU, güç istiyorsanız Omen Max çok daha güçlü. Bir yerden kısmanız gerek.

Taşınabilirlik devreye girdiği an Omen aradan çıkar. Yeni Omen'ler güzel ama Zephyrus kadar taşınabilir değil. Ayrılan konu GPU, güç istiyorsanız Omen Max çok daha güçlü. Bir yerden kısmanız gerek.
Hocam işte bende bu yüzden çok kararsız kaldım. HP Omen Max daha güçlü elbette ama Zephyrus da taşınabilirlik ile beni cezbediyor. Fakat masaüstü bilgisayar da alacağım ve evde çoğunlukla masaüstü ile zaman geçireceğim.

Hocam işte bende bu yüzden çok kararsız kaldım. HP Omen Max daha güçlü elbette ama Zephyrus da taşınabilirlik ile beni çekiyor. Fakat masaüstü bilgisayar da alacağım ve evde çoğunlukla masaüstü ile zaman geçireceğim.

Alacağınız masaüstü güçlü olacak ise Zephyrus dışarıda her işinizi görür. Pil süresi de daha uzun olur. O zaman fazla düşünmeye gerek yok.

Alacağınız masaüstü güçlü olacak ise Zephyrus dışarıda her işinizi görür. Pil süresi de daha uzun olur. O zaman fazla düşünmeye gerek yok.

Masaüstünün içinde Arc B580 ile 14400F var.
Biraz seyahat ediyorum. Çoğunlukla yanımda bilgisayar olması gerekiyor ve ben bir tuğla ağırlığında bir şey taşımak istemiyorum. Sanırım Zephyrus daha mantıklı olacak ama uzun vadede hangisi beni daha fazla götürür işte o konuda kararsızım.

Biraz düşündüm ve sanırım Zephyrus alacağım hocam. Yardımınız için sağ olun.

Hocam ben de bugün ASUS Scar 18 5090 almayı düşünmeye başladım. 18” de 3D çizim yapabilmek ve istediğimde her oyunu oynayabilmek harika olur dedim. Evde de 14900k ve 5090 RTX'li masaüstü bilgisayarım var. Ama evde çalışmak bazen sıkıyor. Hava da güzel olmaya başladığı için 3060 RTX olan eski laptopumu değiştirmek istiyordum. Sonra bir yerde Zephyrus 2025 5080 ekran kartlı modeli karşıma çıktı. Elbette bir Scar 5090 gibi değil ama taşınabilirlik açısından çok cezbediyor. Aslında numeric keypad i olsaydı belki hiç düşünmeyecektim ama 3D çizim yaparken çok kullanıyorum. O yüzden ne yapacağımı bilemiyorum :) Fiyat farkı da az değil tabii ama birisinin oyun performansı diğerine göre çok ayrı olacaktır.

Siz ne aldınız bu arada?

Hocam ben de bugün Asus Scar 18 5090 almayı düşünmeye başladım. 18” de 3d çizim yapabilmek ve istediğimde her oyunu oynayabilmek harika olur dedim. Evde de 14900k ve 5090 rtx li masaüstü bilgisayarım var. Ama evde çalışmak bazen sıkıyor. Hava da güzel olmaya başladığı için 3060 rtx olan eski laptopumu değiştirmek istiyordum. Sonra bir yerde zephyrus 2025 5080 ekran kartlı modeli karşıma çıktı. Elbette bir Scar 5090 gibi değil ama taşınabilirlik açısından çok cezbediyor. Aslında numeric keypad i olsaydı belki hiç düşünmeyecektim ama 3d çizim yaparken çok kullanıyorum. O yüzden ne yapacağımı bilemiyorum :) Fiyat farkı da az değil tabi ama birisinin oyun performansı diğerine göre çok ayrı olacaktır.

Siz ne aldınız bu arada?
Hocam hala düşünme aşamasındayım yaz gibi alacağım. Belki RTX 4000 serisine de bakabilirim. Zephyrus taşınabilirlik açısından iyi bir tercihtir. Alabilirsiniz ama ben şimdilik Zephyrus'dan vazgeçtim çünkü Türkiye'ye 32 GB RAM'li modeli geldiği için alasım çok kalmadı. Yani Pil istiyorsanız yeterli paranız varsa ve RAM boyutunu önemsemiyorsanız alabilirsiniz zaten bilgisayarınız güçlü. Ayrıca RAM konusunda fazla takılmamın sebebi Analart'a lehimli olması. Yani ileri zamanlarda RAM'i Güncelleyemezsiniz. Bir diğer nokta ise eğer ki oyun tasarımı veya başka Grafiksel olarak ağır şeyler yapıyorsanız 5080 tam güçte çalışmıyor bilginize. Sanırım 120 Watt ile sınırlanmıştı. Oyun için çok dert değil ama. Scar alırsanız da taşımada sıkıntı olur.

Scar 16 da var ama 18 varken 16’yı düşünmüyorum. Çünkü numpad yok. 18’de bu alternatifim varken scarda 16 yı pas geçiyorum. Bildiğim kadarıyla zephyrus 32 gb ek ram slotu var yani 64’e çıkarabiliyorsunuz. Üzerindeki 32” onboard sadece.

Scar 16 da var ama 18 varken 16’yı düşünmüyorum. Çünkü numpad yok. 18’de bu alternatifim varken scarda 16 yı pas geçiyorum. Bildiğim kadarıyla zephyrus 32 gb ek ram slotu var yani 64’e çıkarabiliyorsunuz. Üzerindeki 32” onboard sadece.
Ben lehimli diye biliyorum hocam onu detaylı araştırmak lazım. Ama hocam siz de söylemiştiniz sanırım Zephyrus'da da numpad yok. MSI'ın Vector 16 HX AI diye yeni çıkan modelleri var onlara bakabilirsiniz. Eğer ki HP'ye güveniyorsanız HP Omen Max 16 var. Hepsiburada'da şu anda 255HX ve 5080'li modeli 110.000 TL. Çok ekran kartı ve işlemci nesline takılmazsanız da Lenovo Legion Pro 7 öneririm.

Şu anda seçeneklere bir laptop daha girdi benim için. Öncelikle bugün Vatan Bilgisayar'a gittim. 18" laptop kesinlikle istediğim bir boyut değil onu anladım. Yani elbette ekran çok güzel ama taşınabilirlik konusunda kesinlikle sınıfta kalıyor. Bir Starbucks olsun ya da bir kafede çalışacam diye sırt çantana at git masaya koy vs çok sıkıntılı. 18" cihazsan kesin olarak vazgeçiyorum. Ama 16" modellerde numpad olan cihaz sayısı da az. Bugün şans eseri Legion 7i Pro 2025 versiyonunu gördüm Vatan'da. 5080 RTX vardı. Sanırım daha 5090'lar çıkmadı. Aslında tam istediğim sadelikte bir cihaz. Tek sıkıntısı portları yanda. Ben genelde sadece adaptör takarım diğer çoğu şey bluetooth'tan çalışır. Sadece adaptörü yanda sol üst tarafa takmak çok sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ama şu anda kullandığım Thinkbook gibi arkada olmasını çok isterdim. Tam bir şeyi sevdim derken başka engeller çıkıyor :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı