HP Omen Max 16 vs ASUS ROG Zephyrus G16

Bütçe
140.000 TL
Kalitesi fena değil hocam, bu sene özellikle yeniden tasarıma gitmişler ve önceki seneki OMEN cihazlardaki gibi kritik tasarım hataları yok. (Sensör hatası.) Kasanın üst ve alt kısmı kesin olarak alüminyumdan oluşuyor ancak klavye alanı için plastik diyen de var yine metal diyen de var o yüzden kesin bir bilgi yok. Dokunmatik yüzey de plastik. Yine önceki senede olduğu gibi tamamen plastik değiller. Ekran olarak OLED olanı alırsanız muazzam kaliteli bir ekrana sahip ancak IPS olanı günümüz için yeterli değil bence. %100 sRGB ile sınırlı bir panel kullanılmamalıydı bana kalırsa 2025'te bu kadar üst segment bir ürün için. Kasanın ısı ile ilgili biraz sorunu var çoğu yabancı incelemelerde görülebileceği gibi; sıklıkla 100 derece üstünde seyrediyormuş ağır yük altında diğer markaların ürünlerine göre ancak PL1 ve PL2 ayarı yapabildiğiniz için işlemciyi sınırlayarak bunun önüne geçebilirsiniz.
Anladım hocam. Gayet iyi bir fiyatı var çok şişirmemişler. Biraz araştırma yapmam lazım OLED model için. Sağolun.

Dostlar verdim gitti siparişi az önce. 5090 2tb 64gb olan versiyonunu 175.200 TL’ye aldım. 9 taksit vade farksız avantajı ile aldım. Hayırlısı umarım memnun kalırım.

Dostlar verdim gitti siparişi az önce. 5090 2tb 64gb olan versiyonunu 175.200 TL’ye aldım. 9 taksit vade farksız avantajı ile aldım. Hayırlısı umarım memnun kalırım.
Hayırlı olsun hocam.

Hayırlı olsun hocam, o kadar indi mi fiyatı?

Keşke Omen Max 16 almasaydınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Soğutması iyi olmadığı için hem gpu hem de cpu termal throttle yiyor ve sıcaklıkları düşürebilmek adına fanlar çok yüksek seste çalışıyorlar. Tam performans için asus scar 16 ya da lenovo legion 7 pro taşınabilirlik için Asus Zephyrus G16 öneririm. Eğer hem taşınabilir olsun hem de performansı çok iyi olsun dersen Razer Blade 16 2025 var ama onun kronik bir sürü problemi çıktı ortaya. Şahsen 180-190bin tl bir laptop a verecek olsam 40-50bin daha verip sorunsuz bir laptop isterdim ama sen bilirsin hocam.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Soğutması iyi olmadığı için hem gpu hem de cpu termal throttle yiyor ve sıcaklıkları düşürebilmek adına fanlar çok yüksek seste çalışıyorlar. Tam performans için asus scar 16 ya da lenovo legion 7 pro taşınabilirlik için Asus Zephyrus G16 öneririm. Eğer hem taşınabilir olsun hem de performansı çok iyi olsun dersen Razer Blade 16 2025 var ama onun kronik bir sürü problemi çıktı ortaya. Şahsen 180-190bin tl bir laptop a verecek olsam 40-50bin daha verip sorunsuz bir laptop isterdim ama sen bilirsin hocam.

Hocam soğutmasının iyi olmadığına katılmıyorum. Almadan önce onlarca kullanıcı yorumu okudum. Herkes bir videoda 100 derecelere dokundu diye birbirine sorup duruyor sıcaklıklarım nasıl diye. Halbuki anormal bir sıcaklık yok Omen’de. Asus’ta numeric keypad yok. Lenovo’da portlar yanlarda windows hello yok. Razer zaten ilgimi çekmiyor. Benim bu laptop yerine alabileceğim bir diğer laptop belki Acer Predator olabilirdi ama o da Türkiye’de yok şu anda. En çok gözüme ilk hoş gelen kesinlikle Lenovo Legion Pro idi. Sadeliğini seviyorum. Ama sadelik deyince Omen de ikinci sırada geliyor. Tabi klavyesindeki RGB pavyon havasını saymazsak.

Sonuç olarak 200 serisi işlemciler 110 dereceye kadar stabil çalışabiliyorlar. Testlerde gördüğünüz 100-103 derecelik değerler anlık peakler ve çoğunlukla unleashed modunda overclock ile gelinen sonuçlar.

Paraya kıyma derdim zaten yoktu. Ben 18” asus scar alıyordum geçen gün. Ama 18” i incelediğimde bana göre olmadığına karar verdim. Çok büyük her şeyden önce ve onunla kafelere gidip çalışamam.

Legion çok istedim ama portların yanda olmasını istemiyorum. Cad çizimle uğraşan birisi olarak laptopun sağ ve solunun boş olması önemli. 2025 yılı notebookların çoğu bu konuda kötü bir tasarıma sahip. Ama Omen’i seçtiğime pişman değilim. Olur da kronik bir sorunla karşılaşırsam ki bu her laptopta başıma gelebilir iade ederim. Sürekli oyun da oynamayacağım zaten evdeki PC’m 14900K 5090 RTX bir sistem. Ama arada evde olmadığında ihtiyacım olursa elbette elimin altında güçlü bir laptop olması benim için önemli.

Son düzenleme:
Hocam soğutmasının iyi olmadığına katılmıyorum. Almadan önce onlarca kullanıcı yorumu okudum. Herkes bir videoda 100 derecelere dokundu diye birbirine sorup duruyor sıcaklıklarım nasıl diye. Halbuki anormal bir sıcaklık yok Omen’de. Asus’te numeric keypad yok. Lenovo’da portlar yanlarda windows hello yok. Razer zaten ilgimi çekmiyor. Benim bu laptop yerine alabileceğim bir diğet laptop belki Acer Predator olabilirdi ama o da Türkiye’de yok şu anda. En çok gözüme ilk hoş gelen kesinlikle Lenovo Legion Pro idi. Sadeliğini seviyorum. Ama sadelik deyince Omen ikinci sırada geliyor. Tabi klavyesindeki RGB pavyon havasını saymazsak.

Sonuç olarak 200 serisi işlemciler 110 dereceye kadar stabil çalışabiliyorlar. Testlerde gördüğünüz 100-103 derecelik değerler anlık peakler ve çoğunlukla unleashed modunda overclock ile gelinen sonuçlar.

Paraya kıyma derdim zaten yoktu. Ben 18” asus scar alıyordum geçen gün. Ama 18” i incelediğimde bana göre olmadığına karar verdim. Çok büyük her şeyden önce ve onunla kafelere gidip çalışamam.

Legion çok istedim ama portların yanda olmasını istemiyorum. Cad çizimle uğraşan birisi olarak laptopun sağ ve solunun boş olması önemli. 2025 yılı notebookların çoğu bu konuda kötü bir tasarıma sahip. Ama Omen’i seçtiğime pişman değilim. Olur da kronik bir sorunla karşılaşırsam kü bu her laptopta başıma gelebilir iade ederim. Sürekli oyun da oynamayacağım zaten evdeki PC’m 14900K 5090 RTX bir sistem. Ama arada evde olmadığında ihtiyacım olursa elbette elimin altında güçlü bir laptop olması benim için önemli.
Hocam jarrod tech kanalı laptop incelemeleri konusunda çok güvenilir bir YouTube kanalıdır ve ciddiye alınmasi gerekir. Bir de bu sıcaklıklar overclock edilmiş sıcaklıklar değil dümdüz yük altindaki sıcaklıklar. Ayrica ortalama sıcaklıklar bunlar anlık maksimum sicakliktan da bahsetmiyor. Bir diğer büyük sorunsa ram ve SSD degisimi yapabilmek için komple soğutmayı sökmek gerekiyor bu alette ve termal macun yenilemesi demek bu. Bu adamin ve 1-2 tane daha bu işi iyi yapan yabancı youtuberlarin incelemelerini izlemeni öneririm laptop almadan önce. Ben hepsini izleyip ona göre insanlara öneride bulunuyorum.kullanici yorumlarını da tabi dikkate al ama tek basina yaniltabilir insani uyarayım. Bu paradaki diğer rakip laptoplarda bu sorunlar yok ve olmaması gerekli. Sadece laptop in şekli icin laptop alınmaz. Beğenip aldıysan tabi bir şey diyemem hocam hayırlı uğurlu olsun ama ben yine de bilgisini vereyim dedkm. forumun amaci da bu sonuçta birbirimize yardimci olmak. İyi geceler

Hocam jarrod tech kanalı laptop incelemeleri konusunda çok güvenilir bir YouTube kanalıdır ve ciddiye alınmasi gerekir. Bir de bu sıcaklıklar overclock edilmiş sıcaklıklar değil dümdüz yük altindaki sıcaklıklar. Ayrica ortalama sıcaklıklar bunlar anlık maksimum sicakliktan da bahsetmiyor. Bir diğer büyük sorunsa RAM ve SSD degisimi yapabilmek için komple soğutmayı sökmek gerekiyor bu alette ve termal macun yenilemesi demek bu. Bu adamin ve 1-2 tane daha bu işi iyi yapan yabancı YouTuber'larin incelemelerini izlemeni öneririm laptop almadan önce. Ben hepsini izleyip ona göre insanlara öneride bulunuyorum. Kullanici yorumlarını da tabii dikkate al ama tek basina yaniltabilir insani uyarayım. Bu paradaki diğer rakip laptoplarda bu sorunlar yok ve olmaması gerekli. Sadece laptop in şekli icin laptop alınmaz. Beğenip aldıysan tabii bir şey diyemem hocam hayırlı uğurlu olsun ama ben yine de bilgisini vereyim dedkm. Forumun amacı da bu sonuçta birbirimize yardimci olmak. İyi geceler.

RAM ve 2. SSD eklemek için sogutma blogunu kaldırmak gerekli değil. Dahili SSD gen5 galiba onu değişmek ve Wi-Fi kartını değişmek için blok kalkmalı.

Hocam soğutmasının iyi olmadığına katılmıyorum. Almadan önce onlarca kullanıcı yorumu okudum. Herkes bir videoda 100 derecelere dokundu diye birbirine sorup duruyor sıcaklıklarım nasıl diye. Halbuki anormal bir sıcaklık yok Omen’de. Asus’te numeric keypad yok. Lenovo’da portlar yanlarda windows hello yok. Razer zaten ilgimi çekmiyor. Benim bu laptop yerine alabileceğim bir diğet laptop belki Acer Predator olabilirdi ama o da Türkiye’de yok şu anda. En çok gözüme ilk hoş gelen kesinlikle Lenovo Legion Pro idi. Sadeliğini seviyorum. Ama sadelik deyince Omen ikinci sırada geliyor. Tabi klavyesindeki RGB pavyon havasını saymazsak.

Legion çok istedim ama portların yanda olmasını istemiyorum. Cad çizimle uğraşan birisi olarak laptopun sağ ve solunun boş olması önemli. 2025 yılı notebookların çoğu bu konuda kötü bir tasarıma sahip. Ama Omen’i seçtiğime pişman değilim. Olur da kronik bir sorunla karşılaşırsam kü bu her laptopta başıma gelebilir iade ederim. Sürekli oyun da oynamayacağım zaten evdeki PC’m 14900K 5090 RTX bir sistem. Ama arada evde olmadığında ihtiyacım olursa elbette elimin altında güçlü bir laptop olması benim için önemli
Hocam jarrod tech kanalı laptop incelemeleri konusunda çok güvenilir bir YouTube kanalıdır ve ciddiye alınmasi gerekir. Bir de bu sıcaklıklar overclock edilmiş sıcaklıklar değil dümdüz yük altindaki sıcaklıklar. Ayrica ortalama sıcaklıklar bunlar anlık maksimum sicakliktan da bahsetmiyor. Bir diğer büyük sorunsa ram ve SSD degisimi yapabilmek için komple soğutmayı sökmek gerekiyor bu alette ve termal macun yenilemesi demek bu. Bu adamin ve 1-2 tane daha bu işi iyi yapan yabancı youtuberlarin incelemelerini izlemeni öneririm laptop almadan önce. Ben hepsini izleyip ona göre insanlara öneride bulunuyorum.kullanici yorumlarını da tabi dikkate al ama tek basina yaniltabilir insani uyarayım. Bu paradaki diğer rakip laptoplarda bu sorunlar yok ve olmaması gerekli. Sadece laptop in şekli icin laptop alınmaz. Beğenip aldıysan tabi bir şey diyemem hocam hayırlı uğurlu olsun ama ben yine de bilgisini vereyim dedkm. forumun amaci da bu sonuçta birbirimize yardimci olmak. İyi geceler
Hocam elbette dikkate alıyorum. Ama ortalama 100 derece bir sıcaklık zaten yok. Kronik bir sorunla bu ürünü piyasaya sunamazdı zaten HP. Ben de laptop alırken önce ihtiyacımı belirleyip sonra ihtiyacıma uyan en uygun laptop hangisi ise fiyattan bağımsız ona yöneliyorum. Yani parasında değilim. Lenovo alıp iade eden de okudum, omen alıp iade eden de… Her kullanıcının farklı bir sorunu çıkıyor kendilerince. Keşke Legionda istediğim o iki özellik de olsaydı hiç düşünmezdim. Omen’i ama beğeniyorum. Hem tipi, hen ekranı bana fazlasıyla keyif veriyor. Umarım kutusunu açınca da aynı şekilde düşünürüm tabi.

Ben de ilk defa laptop almıyorum ama nedense ben laptopta işlemci ısılarının ne seviyelere çıktığıyla çok ilgilenmiyorum. Desktop PC yapıyor olsam şu anda yaptığım gibi o ayrı, onun soğutucusuna kadar kendimiz seçip alıyoruz orada elbette önem veriyorum ama fabrikadan çıkıp gelen bir laptopa zaten müdahale edemem. O yüzden biraz hem markaya hem de kendime güvenerek herkesin yorumlarını da tabi dikkate alarak karar veriyorum. Omen gerçekten ilk tercihim değildi ama aradığım özellikler sürpriz bir şekilde bir tek Omen’de toplanmış. Ramde soğutucu sökmeye gerek yok bu arada. 2 tane ssd slotu var. Cihazla brlikte gelen ssd soğutucunun altında. Onu değiştirmek için evet soğutucuyu da sökmek gerekiyor. Ama diğer ssd slotu boşta ve soğutucu sökmeden direkt takılabiliyor ssd. Ben zaten 2tb lık modeli aldığım için ssd değişimi ile işim olmayacak. Ram de 64. En fazla ikinci bir ssd takarım o da zaten direkt takılabiliyor. Ana ssd yi değiştirmeme gerek yok.

Bence piyasadaki diğer laptopların bu özellikte olanlarının fiyatlarına bakınca bence beni fazlasıyls memnun edecekmiş, bu bedele değiyormuş gibi geliyor. Cihaz gelsin göreceğiz tabi. Ama inan ben ne cpu ne de gpu testi yapmayacağım. Gerek yok. Bir oyun kurup en fazla oynarken sorun yaşıyor muyum ona bakarım.

Hocam yanlış anlama elbette sen de iyi niyetinle yazıyorsun. Ben de kötü bir algı olmadı kesinlikle. Sadece “keşke almasaydın” ifadesi bence çok yerinde bir ifade değildi diye düşünüyorum. Yani elbette hocam senin önem verdiğin kriterleri düşünerek belki bunu yazıyorsun ama yukarıdakilerde benim kendi düşüncelerim. Ben bir sorun yaşayacağımı düşünmüyorum. Benim tek endişem bu laptopu video ve fotoğraflarda gördüğüm kadar elime geldiğinde beğenip beğenmeyeceğim olur en fazla. Zaten full spec bir cihaz alıyorum. 3 aşağı 5 yukarı hepsi benzer ve yakın sonuçlar veren cihazlar aynı speclerde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı