HP Pavilion 15 açma tuşuna bastığımda açılmıyor

TweedyLexp

Decapat
Daha fazla  
Normalde şarja taktığımda kırmızı bir ışık yanar fakat şimdi taktığımda ışık yanmıyor, açma düğmesine bastığımda ışık 3 kere yanıp sönüyor, nasıl düzeltirim?

Merhabalar hocam;

Cihazda statik enerji birikmiş olabilir. Bunun için cihaz kapalı konumda iken 10- 15 saniye Power ( güç açma tuşu ) basılı tutun. Bu işlemi 2- 3 kez tekrarlayabilirsiniz. Eğer ki statik enerji birikti ise bu bağlamda atacaktır. Ayrıca bu işlemi yaparken cihazınızın prize de takılı olmamasına özen gösterin.

İyi günler.

Merhaba hocam;

Cihazda statik enerji birikmiş olabilir. Bunun için cihaz kapalı konumda iken 10- 15 saniye Power ( güç açma tuşu ) basılı tutun. Bu işlemi 2- 3 kez tekrarlayabilirsiniz. Eğer ki statik enerji birikti ise bu bağlamda atacaktır. Ayrıca bu işlemi yaparken cihazınızın prize de takılı olmamasına özen gösterin.

İyi günler.

Simdi denedim hocam hala aynı sekilde acilmiyor.

Simdi denedim hocam hala aynı sekilde acilmiyor.

Şarja taktığınız giriş soketi ve ucunu da kontrol eder misiniz? Belki engelleyen bir nesne olabilir. Ya da RAM'lerde de problem olabilir. Eğer ki cihazı açıp RAM modüllerini kontrol edip tekrardan yerine takarsanız belki çözüme ulaşabilirsiniz.

Kontrol ettim simdi bir şey yok. Dediğiniz işlemi bataryayı çıkarıp yapmam gerektiği yazıyor internette onu da deneyeyim mi?
Evet o tarzda da denerseniz belki çözüme ulaşabiliriz. Aşağıda ki adımları uygulayın.

-Bataryayı çıkartın.
-Şarj kablosu takılı olmasın. ( Cihaza hiç bir şekilde elektrik iletilmesin )
-Power tuşuna 10- 15 saniye basılı tutun. Bu işlemi 2- 3 kez deneyebilirsiniz.
-Bataryayı takmadan doğrudan şarj soketi ile elektriğe bağlayın.
-Power tuşuna basın.

Evet o tarzda da denerseniz belki çözüme ulaşabiliriz. Aşağıda ki adımları uygulayın.

-Bataryayı çıkartın.
-Şarj kablosu takılı olmasın. ( cihaza hiçbir şekilde elektrik iletilmesin )
-Power tuşuna 10- 15 saniye basılı tutun. Bu işlemi 2- 3 kez deneyebilirsiniz.
-Bataryayı takmadan doğrudan şarj soketi ile elektriğe bağlayın.
-Power tuşuna basın.

Birazdan deneyecegim hocam haberdar ederim.

Birazdan deneyecegim hocam haberdar ederim.

Bu arada 3 kere ışık yanma sönme belirtilerinden biride laptop bataryasının şarj olmadığı ve bitik olduğu durumlardır. Belki şarj kablonuzda temassızlık yapan bölüm olabilir. Dediğim yöntemi deneyip eğer çözüm bulamazsanız şarj kablosunu cihaza takıp kablo ile biraz oynayın. İçeriden kopmuş olan parça varsa tesamassızlık yapıyordur. Yeni şarj cihazı alırsınız.

Son düzenleme:
Bu arada 3 kere ışık yanma sönme belirtilerinden biride laptop bataryasının şarj olmadığı ve bitik olduğu durumlardır. Belki şarj kablonuzda temassızlık yapan bölüm olabilir. Dediğim yöntemi deneyip eğer çözüm bulamazsanız şarj kablosunu cihaza takıp kablo ile biraz oynayın. İçeriden kopmuş olan parça varsa tesamassızlık yapıyordur. Yeni şarj cihazı alırsınız.

Şimdi denedim hocam muhtemelen dediğiniz gibi şarj makinesinden kaynaklı. RAM'leri de kontrol ettim fiziksel bir sorun yok gibi görünüyor.

Şimdi tekrardan denedim sadece şarja takılıyken değil normal bastığımdada 3 kere kırmızı ışık yanıp sönüyor hocam.

Şimdi tekrardan denedim sadece şarja takılıyken değil normal bastığımdada 3 kere kırmızı ışık yanıp sönüyor hocam.

Son düzenleme:
Şimdi denedim hocam muhtemelen dediğiniz gibi şarj makinesinden kaynaklı. RAM'leri de kontrol ettim fiziksel bir sorun yok gibi görünüyor.

Tekrardan merhaba hocam

Tahminim laptopun bataryası tamamen boş olduğu için bastığınızda 3 kere uyarı ışığı veriyor. Bu benim eski cihazımda da aynıydı. Benim tahminim cihazınızın şarj kablosunun sorunlu olması. Aksi taktirde anakart ciddi ölçekte zarar görmüş olabilir. Bundan dolayı da açılmaz. Eğer elinizde uygun bir şarj kablosu varsa bir denemenizi tavsiye ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı